ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τρεις Αφρικανοί φωτογράφοι αποθεώνουν την χώρα του καφέ

Τρεις νέοι φωτογράφοι και οι τρεις πρεσβευτές της Lavazza, μεταξύ των οποίων και ο βραβευμένος με Νόμπελ Denis Mukwege, φωτογραφίζουν την αθέατη Αφρική...

Lavazza-Calenda

Κάθε χρόνο από το 1993, η ιταλική εταιρεία παραγωγής καφέ δημιουργεί ένα φωτογραφικό ημερολόγιο, με εικόνες από καλλιτέχνες όπως ο Helmut Newton, ο David LaChapelle και η Annie Leibovitz. Η φετινή έκδοση γιορτάζει την αφρικανική ήπειρο ως τη γενέτειρα του καφέ (ευρέως θεωρείται ότι είναι η Αιθιοπία).

Φέτος το ημερολόγιο της Lavazza 2024 πραγματεύεται "την δύναμη της ένωσης", με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό για τη δημιουργία μιας έννοιας μεγαλύτερη από εμάς, "Μore than Us". Οι εικόνες που φιλοξενούνται στο ημερολόγιο, προέρχονται από την Αφρική και συγκεκριμένα την περιοχή Kafa που είναι η "πατρίδα" του αρχικού κόκκου καφέ, ενώ αντίστοιχα υπάρχουν έργα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, που υλοποιεί το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Giuseppe e Pericle Lavazza, το οποίο ιδρύθηκε το 2004 και αριθμεί μέχρι σήμερα 33 project σε τρεις ηπείρους.

Με έργα τριών αφρικανών φωτογράφων, των Thandiwe Muriu, Aart Verrips και Daniel Obasi, το φετινό ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στην 20ή επέτειο του Ιδρύματος Giuseppe e Pericle Lavazza, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που υποστηρίζει διεθνή έργα βιωσιμότητας σε χώρες που καλλιεργούν καφέ.

"Είμαι ενθουσιασμένη με τη συγκεκριμένη δουλειά, γιατί στρέφουμε το βλέμμα και τη συζήτηση γύρω από την Αφρική, αυτή την καταπληκτική ήπειρο. Αλλά το ίδιο το θέμα, για μένα, ήταν τόσο ισχυρό", δήλωσε η φωτογράφος Thandiwe Muriu.

Η Muriu μυήθηκε στον κόσμο της φωτογραφίας στην ηλικία των 14 ετών από τον πατέρα της. Οι γονείς της ήθελαν να διδάξουν σε αυτήν και τις τρεις αδελφές της αυτή την τέχνη, ώστε να γίνουν ισχυρές, ανεξάρτητες γυναίκες σε μια -συχνά- πατριαρχική κοινωνία.

Σήμερα, οι φωτογραφίες της Muriu επικεντρώνονται σε τρεις απόλυτες αλήθειες για τον εαυτό της, οι οποίες, όπως λέει, διαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τον κόσμο: "Είμαι γυναίκα, είμαι Αφρικανή και αγαπώ το χρώμα".

Το θέμα της συντροφικότητας βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε εικόνας που παράγεται για το ημερολόγιο.

Read Next

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.