ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η 26χρονη αγρότισσα από την Χίο ανακυρήχθηκε "Νέα Ευρωπαία Αγρότισσα"

"Πολλοί νέοι φοβούνται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα γιατί δεν υπάρχουν σωστά κίνητρα".

H Αργυρώ Κουτσουράδη, ανακηρύχθηκε Αγρότης της Χρονιάς στην ΕΕ στον 9ο διαγωνισμό του European Congress of Young Farmers. H 26χρονη αγρότισσα από την Χίο βγήκε πρώτη στην κατηγορία της για "το πιο Ανθεκτικό Έργο" για τα προιόντα της Myrovolos Organics.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν και άλλοι 3 νέοι αγρότες από Πορτογαλία, Ρουμανία και Σλοβενία στην κατηγορία "Most Resilient Project". Η Αργυρώ κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση με τη συστηματική της δουλειά πάνω στα αρωματικά φυτά και στην τυποποίησή της.

" Η Χίος μας έχει και το προσωνύμιο "Μυροβόλος" για τις μαγευτικές ευωδιές των εσπεριδοειδών και των αρωματικών φυτών και βοτάνων της. Επίσης, η Χίος είναι ένα από τα πρώτα νησιά με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και τις λιγότερες βροχοπτώσεις, πράγμα που βοηθάει στην μέγιστη απόδοση αιθέριου ελαίου", είχε πει η βραβευμένη αγρότισσα σε συνέντευξη.

Η Αργυρώ Κουτσουράδη δημιούργησε την οικογενειακή επιχείρηση Myrovolos Organics το 2015, και με αργά βήματα άρχισε να προωθεί στο εσωτερικό, και κάνει πλέον και εξαγωγές σε επτά χώρες του εξωτερικού, ανάμεσά τους οι Γαλλία, Γερμανία, Φιλανδία, Ιταλία και ΗΠΑ.

Η 26χρονη αγρότισσα από την Χίο ανακυρήχθηκε "Νέα Ευρωπαία Αγρότισσα"

Mέσα από την προσωπική εμπειρία της, η 26χρονη αγρότισσα από την Χίο δίνει την δική της συμβουλή για τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ίδια, βασικό για να προχωρήσει ο πρωτογενής τομέας είναι μεταξύ άλλων να δοθούν κίνητρα τόσο από το ελληνικό κράτος όσο και από την ΕΕ. "Πολλοί νέοι φοβούνται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα γιατί δεν υπάρχουν σωστά κίνητρα", δήλωσε η Αργυρώ Κουτσουράδη.

Με συμμάχους την γονείς της, η νεαρή γεωπόνος κατάφερε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να αναγνωριστεί το έργο της σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Θεωρεί, επίσης, ότι υπάρχουν ανεκμετάλλευτα μοναδικά προϊόντα της Ελλάδας όπως είναι το χιώτικο μανταρίνι.

"Ναι, υπάρχουν ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες στον πρωτογενή τομέα. Ως προς το θέμα της φυτικής παραγωγής, θεωρώ ότι είναι ανεκμετάλλευτη η καλλιέργεια των εσπεριδοειδών, ιδίως του χιώτικου μανταρινιού, το οποίο έχει αναγνωριστεί ως ΠΟΠ προϊόν. Επίσης, ανεκμετάλλευτη είναι η εκτροφή του προβάτου φυλής Χίου, που εκτρέφεται σε όλη την Ελλάδα και όχι στη Χίο. Και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό ότι είναι ένα πολυδυμικό είδος".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

06 Μαϊ 2024

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια στη δήλωση αγάπης θαυμάστριάς του

"Έντριεν από το Μπρούκλιν, αν ακούς, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ από το Λίβερπουλ σε αγαπάει επίσης"

06 Μαϊ 2024

Ελένη Μενεγάλη: Φόρεσε τη νέα εκδοχή του κλασσικού κουστουμιού και όλες το λάτρεψαν

Το μοντέρνο κουστούμι που φόρεσε η Ελένη Μενεγάκη είναι η τάση της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

News

06 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Μαρίνα Σάττι και Έλενα Παπαρίζου τραγουδούν μαζί

Τα τραγούδια τους και η σφιχτή αγκαλιά.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη φορά που θα ήθελα να είμαι αθλήτρια: Για να τρώω το μενού που ετοιμάζουν οι Γάλλοι για τους Ολυμπιακούς

Και θα έτρεχα και ξιφασκία θα έκανα και break dance θα χόρευα, αν ήταν να γευτώ όσα ετοιμάζουν οι Γάλλοι σεφ- ακόμα και τριάστερος μες στο παιχνίδι.

05 Μαϊ 2024

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια: O μπασίστας και η φωνή των Socrates

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ρόκερ και ιδρυτικό μέλος των Socrates Drank the Conium

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.