ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βιβλίο: Ο "Μικρός φίλος" της Ντόνα Ταρτ και το "Μένος" του Alex Michaelides καταφθάνουν!

Δύο πολυαναμενόμενα βιβλία έρχονται από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Συναρπαστικές γιορτές και δώρα με μυρωδιές από σελίδες βιβλίων

Δεκατρείς νέοι τίτλοι θα κυκλοφορήσουν στις 24 Ιανουαρίου από τις εκδόσεις Διόπτρα. Μεταξύ των νέων "βιβλίων θα βρείτε το πολυαναμενόμενο "Μένος" του Alex Michaelides, του μοναδικού Ελληνοκύπριου συγγραφέα του οποίου τα βιβλία έχουν βρεθεί για δεκάδες εβδομάδες συνεχόμενα ανάμεσα στα best sellers των NY Times. Ο "μικρός φίλος", το λιγότερο γνωστό από τα τρία σημαντικά μυθιστορήματα της Donna Tartt, κυκλοφορεί σε νέα μετάφραση, ενώ η Alice Oseman επιστρέφει με ένα συγκινητικό μυθιστόρημα για τη δύναμη του πραγματικού εαυτού μας.


Θα κυκλοφορήσουν επίσης δύο εξαιρετικά βιβλία για τους γονείς των μεγαλύτερων παιδιών (Εφηβεία η μεγάλη έκρηξη & Γονείς ενήλικων παιδιών), επικεντρωμένα στις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθώς τα μικρά μας μεγαλώνουν, και στην καλλιέργεια θετικών και ουσιαστικών σχέσεων μαζί τους. Και βέβαια, στην αναζήτησή μας "Για μια υπέροχη ζωή" έρχεται να μας βοηθήσει το βιβλίο του guru της θετικότητας, της παραγωγικότητας και της εσωτερικής γαλήνης Robin Sharma. Στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας μας, μεταξύ άλλων μπορείτε να βρείτε το τρυφερό βιβλίο του πολυμεταφρασμένου Shel Silverstein "Το κομμάτι που λείπει" και μια νέα έκδοση του διαχρονικού παιδικού βιβλίου "Η Τελεία" του Peter H. Reynolds.

Ιδίως όσον αφορά το αστυνομικό μυθιστόρημα "Μένος" ο ελληνοκύπριος συγγραφέας του σημείωσε: "Είμαι πολύ περήφανος για το "Μένος", και διασκέδασα τόσο πολύ γράφοντάς το, περισσότερο από οτιδήποτε έχω γράψει μέχρι τώρα. Ως Ελληνοκύπριος, ήθελα να επιστρέψω στις ρίζες μου και να βάλω το βιβλίο στον κόσμο που ξέρω καλύτερα: ένα ελληνικό νησί. Έχω περάσει πολλά καλοκαίρια στα ελληνικά νησιά και δεν μπορώ να σκεφτώ πιο υποβλητικό, όμορφο και στοιχειωμένο μέρος για να σκηνοθετήσω ένα θρίλερ…".

Αφηγητής είναι ο Έλιοτ Τσέις και αυτή είναι η ιστορία της Λάνα Φάραρ, πρώην σταρ του κινηματογράφου, που προσκαλεί κάθε χρόνο τους πιο στενούς της φίλους να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα στο ειδυλλιακό ιδιωτικό της νησί στην Ελλάδα. Φέτος όμως η παρέα βρίσκεται παγιδευμένη στο νησί εξαιτίας του ανέμου, που οι ντόπιοι ονομάζουν "μένος". Κι ενώ οι εφτά φίλοι περνούν τις μέρες τους διασκεδάζοντας, έρχεται μια νύχτα που καταλήγει στον θάνατο του ενός. Μόνο ένας από τους υπόλοιπους έξι μπορεί να είναι ο υπαίτιος. Τι κρύβεται πίσω από τις παλιές φιλίες; Τι κίνητρο μπορεί να είχε ο δράστης; Ένα μυστήριο γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις, που καταλήγει σε μια αξέχαστη κορύφωση.

Από τη βραβευμένη με Πούλιτζερ συγγραφέα Donna Tartt ("Καρδερίνα") έρχεται ένα απόλυτα καθηλωτικό μυθιστόρημα για την παιδική ηλικία, την αθωότητα και το κακό. Στην πόλη Αλεξάνδρεια της Πολιτείας του Μισισίπι, ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, ένα μικρό αγόρι, ο Ρόμπιν Κλιβ Ντιφρέσν, βρέθηκε απαγχονισμένο σε ένα δέντρο στην αυλή του σπιτιού του. Δώδεκα χρόνια αργότερα, η δολοφονία του Ρόμπιν παραμένει ανεξιχνίαστη και η οικογένειά του εξακολουθεί να ζει χαμένη στην οδύνη.

Έτσι, η αδελφή του Ρόμπιν, η Χάριετ –ιδιαίτερα ευφυής, απόλυτα αποφασισμένη και επηρεασμένη σε υπερβολικό βαθμό από τη μυθοπλασία του Κίπλινγκ και του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον–, ξεκινά να ανακαλύψει τον δολοφόνο.

Έχοντας τη βοήθεια μόνο του Χίλι, του αγαπημένου της φίλου, περνά τα αυστηρά όρια που περιχαρακώνουν τις φυλές και τις κάστες της πόλης της και βυθίζεται στην ιστορία των απωλειών της οικογένειάς της. Γεμάτος με ανατροπές και "έναν σφύζοντα και παθιασμένο ανθρωπισμό αντάξιο του Ντίκενς" (The New York Times Book Review), ο Μικρός φίλος είναι έργο αστείρευτης σαγήνης από μια συγγραφέα με καταπληκτικό ταλέντο.

Καλή ανάγνωση!

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.