ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Γίναμε κανίβαλοι για να ζήσουμε"

Στις 13 Οκτωβρίου 1972, μια αεροπορική τραγωδία στις Άνδεις άλλαξε τη ζωή 45 ανθρώπων. Τώρα, η τρομακτική ιστορία έγινε σειρά στο Netflix με τίτλο "Society of the Snow".

Ένας από τους επιζώντες από την συντριβή του αεροπλάνου που ενέπνευσε την ταινία του Netflix "Society of the Snow" μίλησε για το δραματικό περιστατικό στα βουνά των Άνδεων το 1972, όπου οι επιβαίνοντες στράφηκαν στον κανιβαλισμό για να επιβιώσουν και έδωσε εξήγηση πώς αποφάσισαν να φάνε πρώτα τον πιλότο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πιλότος, ο αντισυνταγματάρχης Dante Héctor Lagurara, συνειδητοποίησε ότι το αεροπλάνο του βρισκόταν 43 μίλια μακριά από το σημείο όπου έπρεπε να προσγειωθούν όταν συνετρίβη στα βουνά των Άνδεων στη Νότια Αμερική.

Κατέφυγαν στον κανιβαλισμό για να ζήσουν

Δώδεκα επιβάτες πέθαναν αμέσως, άλλοι 17 έχασαν τη ζωή τους από τραυματισμούς και ασφυξία από χιονοστιβάδα και 16 επιβάτες επέζησαν τρώγοντας τη σάρκα και τα όργανα από τα σώματα των νεκρών φίλων τους.


Η ταινία "Society of the Snow" (που είναι διαθέσιμη στο Netflix από τις 4 Ιανουαρίου), περιγράφει λεπτομερώς τις 72 ημέρες που οι επιβάτες πάλευαν για να επιβιώσουν μέσα στα χιόνια.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Πάμπλο Βιέρτσι, το οποίο εκδόθηκε το 2009. Ο Βιέρτσι δεν ήταν στο αεροπλάνο, αλλά πήγαινε σχολείο με τους επιβάτες του άτυχου αεροπλάνου. Ένας από τους πραγματικούς επιζώντες που πρότεινε την ιδέα του κανιβαλισμού, ο Ρομπέρτο Κανέσα, έγραψε επίσης ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 2016 σχετικά με τις εμπειρίες του.

Η μαρτυρία ενός απο τους επιζώντες

Ο Κάρλος Ράεζ Ροντρίγκεζ επέζησε της συντριβής της πτήσης 571 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουρουγουάης και πέρασε 72 ημέρες στο ακραίο κρύο, το χιόνι και την πείνα. Ο ίδιος μίλησε στο LADbible για την εμπειρία του μετά τη συντριβή του αεροπλάνου, από την οποία μόνο 15 άτομα επιβίωσαν. Είπε ότι η ομάδα του πεινούσε και αφού τελείωσαν τα τρόφιμα που είχαν ανακτήσει από το αεροπλάνο, η κατάσταση έγινε ανυπόφορη. "Η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη. Το μόνο που ένιωθες είναι πόνος στο στομάχι σου και ξέρεις ότι αν δεν φας, θα πεθάνεις".

"Ο πρώτος άνθρωπος που άκουσα να το λέει δυνατά ήταν ο Νάντο Παράντο, όταν του είπα ότι δεν είχε μείνει τίποτα στην αποθήκη τροφίμων", θυμήθηκε.

"Και μου είπε: "Καρλίτος, θα έτρωγα τον πιλότο". Το οποίο ήταν πολύ φυσικό να το πει γιατί είχε χάσει τη μητέρα του και την αδελφή του στη συντριβή, οπότε συνειδητά ή όχι, είχε κάτι εναντίον του πιλότου".

"Δεν γνωρίζαμε το πλήρωμα, οι άλλοι ήταν φίλοι μας"

Ο Καρλίτο εκτιμά ότι αυτό το συμπέρασμα θα μπορούσε να το έχει βγάλει ο καθένας. Και επιπλέον, πρόσθεσε, "δεν γνωρίζαμε το πλήρωμα. Όλοι οι άλλοι ήταν φίλοι μας". Ο επιζών συνειδητοποίησε ότι το σκεφτόταν κι αυτός, αλλά καθώς ήταν ο νεότερος απ' όλους δεν τολμούσε να το πει. Ωστόσο, είχε δίκιο, όλοι είχαν την ίδια ιδέα. Ο Καρλίτος εξήγησε: "Το ανέφερα στον Αδόλφο Στράουχ, σε μια πράξη απόλυτης δειλίας".

"Είπα: "Αδόλφο, ο Νάντο είναι τρελός, θέλει να φάει τον πιλότο". Και ο Αδόλφο είπε, "Όχι. Δεν είναι τόσο τρελός. Τα ξαδέρφια μου κι εγώ είχαμε την ίδια ιδέα".

"Όταν την 10η ημέρα μάθαμε τα νέα ότι η έρευνα είχε ματαιωθεί, τότε ήταν που άρχισε να μας περνάει από το μυαλό ταυτόχρονα ότι η μόνη πιθανή επιλογή μας ήταν να τραφούμε από τους νεκρούς συνταξιδιώτες μας, γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος", επισημαίνει.

Όταν οι επιζώντες έμαθαν ότι οι προσπάθειες διάσωσης είχαν ματαιωθεί και ανακάλυψαν ότι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με κανέναν, αποφάσισαν να στείλουν άτομα να αναζητήσουν βοήθεια και τελικά τα κατάφεραν.

Το αεροπλάνο είχε συντριβεί στις 13 Οκτωβρίου 1972 και οι τελευταίοι επιζώντες απομακρύνθηκαν από το βουνό στις 23 Δεκεμβρίου.

Read Next

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024
27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"