ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο και η Νικολέτα δεν δικαιούται την επιμέλεια του παιδιού τους

Η αληθινή ιστορία ενός ομόφυλου ζευγαριού μέσα από τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην ΕΡΤ για την τεκνοθεσία και τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών. Αφού περιέγραψε το νομοσχέδιο και διευκρίνισε ότι είναι αυτό που έχει νομοθετηθεί σε 20 χώρες στην Ευρώπη εκ των οποίων οι 15 είναι στην Ε.Ε, ανέφερε ένα αληθινό παράδειγμα ομόφυλου ζευγαριού με παιδί που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της ελλιπής νομοθεσίας.

Η Νικολέτα και η Κατερίνα είναι ένα ζευγάρι που μεγαλώνει μαζί την κόρη τους, Ιόλη, χωρίς όμως να αναγνωρίζεται η πρώτη ως νόμιμος κηδεμόνας της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκίνησε με την αληθινή ιστορία των δύο γυναικών και εξήγησε ότι είναι απαραίτητο να προστατευτούν αυτά τα παιδιά.

"Πέραν του δικαιώματος οι πιο πολλοί συμπολίτες μας νομίζω ότι δεν έχουν επί της ουσίας αντίρρηση στον γάμο. Εκεί που υπάρχει πάντα μια επιφύλαξη και την ακούω με πολύ προβληματισμό, λένε: "Τα παιδιά", τι θα γίνει με τα παιδιά;". Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα γίνει και τι πρέπει να γίνει με τα παιδιά", είπε και πρόσθεσε:

"Παιδιά υπάρχουν σήμερα. Και δεν νομίζω ότι κανείς αμφισβητεί μια πραγματικότητα: Ότι τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν παιδιά και δεν θα σταματήσουν αυτά τα παιδιά να υπάρχουν, δεν θα εξαφανιστούν. Πλην όμως, τα παιδιά αυτά, ξέρετε, δεν έχουν ίσα δικαιώματα".

Η Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο και η Νικολέτα δεν δικαιούται την επιμέλεια του παιδιού τους

Στην συνέχεια, εξήγησε ότι η Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο και η Νικολέτα δεν αναγνωρίζεται ως νόμιμος κηδεμόνας της Ιόλης γεγονός που αφήνει μετέωρη την επιμέλεια του παιδιού σε περίπτωση θανάτου της πρώτης.

"Και γιατί δεν έχουν ίσα δικαιώματα; Να πάρω μια ιστορία από αυτές που ακούστηκαν και στη δική σας εκπομπή. Μία μητέρα η οποία συζεί με τη σύντροφό της, έχει καρκίνο και μπορεί να πεθάνει. Εάν συμβεί αυτό, η σύντροφός της δεν έχει κανένα δικαίωμα στο παιδί. Κανένα δικαίωμα. Το παιδί αυτό θα πάει σε ίδρυμα", ήταν τα πρώτα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ομόφυλο ζευγάρι.

"Και ρωτώ ειλικρινά και κοιτάω στα μάτια όλους αυτούς, οι οποίοι μπορεί να έχουν κάποια επιφύλαξη για το θέμα αυτό: Εξυπηρετούμε τα δικαιώματα των παιδιών τα οποία ήδη υπάρχουν με το να μην ρυθμίσουμε τα λίγα παιδιά, τα λίγα ζευγάρια που τελικά τους αφορά το ζήτημα; Και τους αφορά πολύ, ξέρετε. Ένα παιδί γεννημένο στο εξωτερικό δεν μπορεί να γίνει Έλληνας πολίτης, γιατί πολύ απλά δεν αναγνωρίζουμε εμείς στην Ελλάδα τον γάμο".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

16 Μαϊ 2024

Το καλοκαίρι της Ελένης Μενεγάκη | Τα ωραιότερα beach looks της

Η παρουσιάστρια απολαμβάνει το καλοκαίρι της, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, ιδιωτικά μαζί με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

16 Μαϊ 2024

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μεταφέρει στο Μπρόντγουεϊ την επιτυχία του "Good Night, and Good Luck"

"Είναι τιμή μου, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, να επιστρέφω στη σκηνή, και ειδικά στο Μπρόντγουεϊ", ανέφερε ο Κλούνεϊ σε δήλωσή του.

Περισσότερα από

News

16 Μαϊ 2024

Μαριτίνα Ντενίση:"Σε αγαπάω περισσότερο από τον καθένα"

H Μαριτίνα Ντενίση ευχήθηκε στη μητέρα της με μια τρυφερή φωτογραφία τους

16 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η μεγάλη επιστροφή του Mad Max

Ο σχεδόν 80χρονος Τζορτζ Μίλερ επέστρεψε με ένα ακόμη έπος του "Mad Max", το "Furiosa" με πρωταγωνιστές την Άνια Τέιλορ-Τζόνσον και τον Κρις Χέμσγουορθ.

16 Μαϊ 2024

Χιου Γκραντ: "Το Χόλιγουντ με εγκατέλειψε αλλά είχα την ευκαιρία να κάνω άλλα πράγματα"

Ο ηθοποιός Χιου Γκραντ δεν είναι πλέον "ο αγαπημένος" του Χόλιγουντ.

16 Μαϊ 2024

Άμπερ Βαλέτα: "Είμαι 25 χρόνια "καθαρή" από ναρκωτικά και αλκοόλ"

"Γιατί λοιπόν να ντραπώ τώρα να μιλήσω γι' αυτό που είμαι νηφάλια;" , εξομολογείται το σούπερ μόντελ.

16 Μαϊ 2024

Τι είναι η Όπερα τελικά;

OperaBox: Η νέα ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

16 Μαϊ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Το νέο πορτρέτο του θυμίζει κάτι από… κόλαση

Ο πίνακας δίχασε τους Βρετανούς, που άλλοι το λάτρεψαν και άλλοι το μίσησαν.

16 Μαϊ 2024

To δωμάτιο της Αριάνας και της Φιλίππα Τανιμανίδη έγινε καλλιτεχνικό εργαστήρι

Το δωμάτιο των δίδυμων κοριτσιών του ζευγαριού, Αριάνας και Φιλίππας είναι λευκό, ιδιαίτερα ευρύχωρο, με ενσωματωμένα ραφάκια.

16 Μαϊ 2024

Η "μέταλ" διασκευή του γαλλικού Mon Amour από τον Μπομπ Κατσιώνη και η αντίδραση του Slimane

To βίντεο ανέβασε στον λογαριασμό της η Ευρυδίκη και σε αυτή την ανάρτηση αντίδρασε ο Slimane!

15 Μαϊ 2024

Όλγα Βλαχοπούλου: Με καρκίνο διαγνώστηκε η γνωστή στιχουργός

Η ανάρτησή της στα social media μέσα από το νοσοκομείο.