ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Έμα Στόουν μόλις κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Palm Springs για το Poor Things

"Κάποτε μου είχαν πει πως το Χόλιγουντ για τις γυναίκες είναι σπριντ, όχι μαραθώνιος. Κάνουν λάθος" δήλωσε η ηθοποιός.

Η ερμηνεία της Έμα Στόουν στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου είναι αριστουργηματική και τώρα έχει έρθει η ώρα να δρέψει τους καρπούς της προσπάθειάς της. Η Bella, η ηρωίδα της θα μείνει πάντα χαραγμένη στο μυαλό των σινεφίλ ως φεμινιστικό σύμβολο: ένα κορίτσι δημιουργημένο από άντρες που αψηφά τους κανόνες τους για να γνωρίσει τον κόσμο και τον εαυτό της.

Τώρα η ηθοποιός κατέκτησε το βραβείο Desert Palm Achievement Award, ενώ ακολουθούν βέβαια οι Χρυσές Σφαίρες και τα Όσκαρ. Η ίδια έκλεψε τις εντυπώσεις στο κόκκινο χαλί και φωτογραφήθηκε δίπλα στους συμπρωταγωνιστές της, Γουίλιαμ Νταφόε και Μαρκ Ράφαλο, και τον σκηνοθέτη της Γιώργο Λάνθιμο.

Με την ευκαιρία της βράβευσης της η Έμα Στόουν δήλωσε πως χαίρεται πολύ που η συμβουλή την οποία της είχαν δώσει κάποτε για το Χόλιγουντ διαψεύδεται πανηγυρικά. Της είχαν πει λοιπόν στα πρώτα βήματά της πως "για τις γυναίκες το Χόλιγουντ είναι μια κούρσα σπριντ και όχι μαραθώνιος". Η δική της πόρεια όμως επιβεβαιώνει το αντίθετο.

Συγκεκριμένα είπε: "Είμαι ευγνώμων που μπορώ να συνεχίσω να δοκιμάζω νέα πράγματα και για την ευκαιρία να μπορώ να κάνω επιλογές όσον αφορά τη δουλειά, γιατί ξέρω πόσο σπάνιο και φευγαλέο μπορεί να είναι να επιλέξεις τι θέλεις να κάνεις ή με ποιον θέλεις να δουλέψεις ως ηθοποιός. Δεν ήμουν πάντα σίγουρη ότι αυτό θα συνέβαινε, γιατί όταν μετακόμισα για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες, πήγα σε μια από αυτές τις γενικές συναντήσεις στις οποίες σε στέλνουν μερικές φορές. Ένα στέλεχος μου είπε ότι για τους άνδρες ηθοποιούς είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ, και στα μάτια του, για τις γυναίκες, ήταν σπριντ, όχι μαραθώνιος".

Και συνέχισε: "Αυτό ήταν πριν από 20 χρόνια και συνειδητοποίησα ότι αυτή η συμβουλή είναι σκέτη ανοησία, επειδή η πλειοψηφία των γυναικών που θαυμάζω σε αυτή τη βιομηχανία, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε αυτό το δωμάτιο, έχουν αποδείξει ότι όσο περνάει ο καιρός, η ζωή και η δουλειά γίνονται πιο ενδιαφέρουσες και πιο ικανοποιητικές", συνέχισε η Στόουν υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

poor things

Μιλώντας για τον ρόλο της στην ταινία Poor Things, η σταρ είπε ότι ήταν διαφορετικό από ό,τι είχε διαβάσει ποτέ σε "μια γυναίκα που έχει ανοσία στις προσδοκίες του κόσμου και δεν την επηρεάζει καμί κριτική και ενοχή. Το να παίξω την Bella ήταν πρόκληση γιατί έπρεπε να προσπαθήσω να αποκοπώ από αυτές τις πτυχές του εαυτού μου, και αυτό μου πρόσφερε ανείπωτη χαρά. Το να γυρίσω αυτή την ταινία ήταν μια κορυφαία στιγμή της ζωής μου, κυρίως χάρη σε μια πραγματικά αδελφή- ψυχή", είπε αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Λάνθιμου.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.