ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η διδάκτωρ και συγγραφέας, Μαρία Μενεγάκη, βραβεύτηκε με παράσημο: Πλάι της η διάσημη ανηψιά της

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας έγινε η βράβευση της Ελληνίδας διδάκτωρ.

Η Μαρία Μενεγάκη διαπρέπει στην ακαδημαϊκή της καριέρα στο εξωτερικό και το έργο της αναγνωρίστηκε από το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού. Η διδάκτωρ γαλλικής και συγκριτικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και ομότιμη καθηγήτρια της ιστορίας του γαλλικού πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών βραβεύτηκε με το παράσημο της Αξιωματούχου των Γραμμάτων και των Τεχνών και πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην ξεχωριστή βραδιά.

Μαζί με την ακαδημαϊκή πορεία, η Μαρία Μενεγάκη έχει συγγράψει μερικά από τα πιο επιτυχημένα - και άκρως ενδιαφέροντα- βιβλία για το σύγχρονο γαλλικό πολιτισμό, από τη Γαλλική Επανάσταση έως τον 20ό αιώνα.

Στο επίκεντρο του συγγραφικού της έργου βρίσκονται τα ιδεολογικά ρεύματα σε συνάρτηση με τα κοινωνικά κινήματα και έχει χαρίσει στο κοινό βιβλία όπως το "Όταν οι γυναίκες της Γαλλίας αναζητούσαν το όνομα... ή Γιατί η γλώσσα τις ήθελε αόρατες", "Ιστορία του γαλλικού πολιτισμού" και πολλά ακόμη.

"Ιστορούνται εδώ οι διάφορες φάσεις και το έργο της Γαλλικής Επανάστασης καθώς και τα πρόσωπα που με αφετηρία το τρίπτυχο "ελευθερία-ισότητα-αδελφοσύνη" αγωνίστηκαν τόσο με τη σκέψη όσο και με την ίδια τη ζωή τους για να καθιερωθούν η ελευθερία της έκφρασης, η θρησκευτική ελευθερία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα των φύλων, η παγκόσμια αλληλεγγύη και ειρήνη. Τα πολιτιστικά αυτά φαινόμενα δεν περιορίζονται βέβαια στη χώρα που τα γέννησε αλλά διευρύνονται προς την Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα. Η μελέτη των διαπολιτισμικών σχέσεων της χώρας μας με τη Γαλλία, από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους ως τη σύγχρονη εποχή, από τη Μα��τώ Μαυρογένους και τον Παναγιώτη Σοφιανόπουλο ως την Καλλιρρόη Παρρέν και τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, αποκαλύπτει βαθιές εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στο γαλλικό και στο ελληνικό πνεύμα", αναγράφεται στην περίληψη του βιβλίου της Μαρίας Μενεγάκη με τίτλο " Ιστορία του Γαλλικού Πολιτισμού".

Μαρία Μενεγάκη: Η βραβευμένη διδάκτωρ έχει ανιψιά γνωστή παρουσιάστρια- Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

Η Ελένη Μενεγάκη έχει εκδηλώσει δημοσίως ανά καιρούς την αγάπη και τον θαυμασμό για την θεία της, Μαρία Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία σειρά φωτογραφιών από την βράβευση της διδάκτωρ με το παράσημο ης Αξιωματούχου των Γραμμάτων και των Τεχνών από το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού.

Με κομψό ντύσιμο και ευδιάθετη, η Ελένη Μενεγάκη πόζαρε με την αγαπημένη της θεία, ενώ στην τρίτη φωτογραφία έδειξε γεμάτη περηφάνια το τιμητικό παράσημο.

"Χτες βράδυ στο Γαλλικό Ινστιτούτο η αγαπημένη μου θεία , Μαρια Μενεγακη δέχθηκε το παράσημο της Αξιωματούχου των Γραμμάτων και των Τεχνών από το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού ! Περηφάνια , χαρά και συγκίνηση είναι οι πρώτες λέξεις που μπορώ να εκφράσω για την χθεσινή βραδιά", έγραψε στην λεζάντα της ανάρτησης.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.