ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η " Μις Γαλλία 2024" είναι ακόμα ένα θύμα σεξισμού

Η Εύα Ζιλ διασύρθηκε δημοσίως για το ανδρόγυνο look της.

Η νικήτρια με το "ανδρόγυνο" κούρεμα στέφθηκε "Μις Γαλλία 2024" το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, σε ζωντανό κοινό 5.000 ατόμων στη Ντιζόν, και με 9,1 εκατομμύρια να παρακολουθούν στην τηλεόραση το λαμπερό υπερθέαμα.

Πριν γίνει "Μις Γαλλία", η Εύα Ζιλ παρακολούθησε το γυμνάσιο στο Jean-Bart στη Δουνκέρκη και σκόπευε να γίνει νευρολόγος. Σπούδασε, μάλιστα, ιατρική στο πανεπιστήμιο για ένα χρόνο. Ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ στον τοπικό διαγωνισμό Miss Hersin-Coupigny 2023, τον οποίο και κέρδισε προχωρώντας στο Miss Nord-Pas-de-Calais 2023.

Αλλά, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία, γιατί το γαλλικό κοινό έχει μία ένσταση: " Τα μαλλιά της είναι πολύ " ανδρόγυνα" ή όπως έγραψαν στο Χ ( παλιό Twitter) δεν θυμίζει τις εμβληματικές Γαλλίδες, τύπου Μπριζίτ Μπαρντό.

Οι χρήστες του X (πρώην Twitter) εξέφρασαν την άποψή τους για τη "Μις Γαλλία" και δεν μπορούσαν με τίποτα να ξεπεράσουν το κοντό χτένισμά της. Το hashtag #MissFrance2024 ήταν τάση στο X όλο το Σαββατοκύριακο, και ενώ κάποιοι επαίνεσαν τα καλλιστεία για την επιλογή του, άλλοι τρόλαραν την στέψη της 20χρονης Εύα Ζιλ.

Εικόνες που διακωμωδούν την εξωτερική εμφάνιση της νεαρής έγιναν viral στο Twitter, ξεχνώντας ότι μιλάνε για έναν άνθρωπο που βλέπει, ακούει και διαβάζει την " αποψούλα" τους. Αλλά, τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία, αφού η Εύα είχε την ατυχία να γεννηθεί γυναίκα σε μία κοινωνία που κυριολεκτικά της μισεί. Και αν υπάρχει κάποια αμφιβολία, η παρακάτω ανάρτηση είναι η απόδειξη ότι ο " σύγχρονος" σεξισμός βασιλεύει στα σπλάχνα της κατά τα άλλα φιλελεύθερης κοινωνίας.

Στη λήθη της πολιτικής ορθότητας, της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης, η Εύα Ζιλ δεν γνώριζε, όταν στέφθηκε " Μις Γαλλία 2024" ότι ανήκει στην σημερινή μειοψηφία που επιτρέπεται να ασκείται ρατσισμός/ σεξισμός.

Πάντα με μία δόση χιούμορ, οι σημερινοί ρατσιστές μετονομάστηκαν σε τρολ, και η γυναίκα είναι το αγαπημένο θύμα της διαδικτυακής ανθρωποφαγίας τους.

"Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όμορφες δεσποινίδες με μακριά μαλλιά, αλλά επέλεξα ένα ανδρόγυνο look με κοντά μαλλιά", δήλωσε η 20χρονη καλλονή μετά τις αντιδράσεις που ακολούθησαν. "Κανείς δεν πρέπει να σου υπαγορεύει ποιος είσαι. Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και είμαστε όλες μοναδικές", και κάπως έτσι τα αυτονόητα εν έτη 2023 γίνονται - ξανά και ξανά- ζητούμενα.

Aκολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι