ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Happy B-day Τέιλορ Σουίφτ- το χρυσό κορίτσι με περιουσία 1.1 δις έχει φέτος κάθε λόγο να γιορτάζει

H Τέιλορ Σουίφτ είναι πλέον και επίσημα η πιο πλούσια καλλιτέχνις, τα κέρδη της οποίας προέρχονται μόνο από τη μουσική της!

H Τέιλορ Σουίφτ ζει το όνειρο, έχοντας ωστόσο δουλέψει εντατικά για αυτό εδώ και 20 χρόνια. Σήμερα, 13/12 έχει τα γενέθλια της και έχει κάθε λόγο να χαίρεται. Φέτος, κέρδισε το εξώφυλλο του περιοδικού Time ως "Ο άνθρωπος της χρονιάς" ποζάροντας μάλιστα παρέα με την αγαπημένη της γάτα. Έπειτα, η φιλόδοξη περιοδεία της Eras Tour στάφθηκε με τρομερή επιτυχία συμβάλλοντας μάλιστα σε εντυπωσιακό βαθμό στην τόνωση της τοπικής οικονομίας κάθε σταθμού της. Και τέλος; Είναι ερωτευμένη κι ευτυχισμένη δίπλα στον Τράβις Κέλσι! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τη ζωή;

Η Σουίφτ είναι φαινόμενο. Η λέξη δε Swiftie (δηλ. φαν της Σουίφτ) ήταν στην κορυφή και πάλι της λίστας με τα ονόματα της χρονιάς. To κορίτσι από την Πενσιλβάνια με πατέρα μάλιστα χρηματιστή (που εργαζόταν στην Merrill Lynch) γράφει ιστορία! Η Τέιλορ που ακολούθησε στο σχολείο τη μέθοδο Μοντεσσόρι άρχισε να ενδιαφέρεται για το μουσικό θέατρο, ενώ στα 12 της χρόνια ένας τοπικός μουσικός, ο Ρόνι Κρέμερ της έμαθε να παίζει κιθάρα και έπειτα της έδειξε πώς γράφει κανείς τραγούδια, διαδικασία που την οδήγησε να γράψει το Lucky You.

Έκτοτε η Τέιλορ δεν έχει πάψει να μας εντυπωσιάζει. Ξεκίνησε την καριέρα της στα 14 της χρόνια υπογράφοντας με τη Big Machine Records ως κούντρι τραγουδίστρια, παράγοντας έξι άλμπουμ, με το πρώτο να έχει το όνομά της, ενώ ήδη στο τρίτο της άλμπουμ άρχισε να πειραματίζεται μουσικά. Το 2014 έφυγε από την κούντρι για να μπει σε ποπ μονοπάτια για να απογειωθεί. Οι πωλήσεις των δίσκων της έχουν ξεπεράσει τα 200 εκ. παγκοσμίως, ενώ η ίδια έχει μια συλλογή βραβείων: 1 Emmy, 40 American Music Awards, 39 Billboard Music Awards και 23 MTV Video Music Awards.

Βέβαια, το μεγαλύτερο ίσως βραβείο της είναι οι πιστοί οπαδοί της που τη λατρεύουν. Στολίζουν ακόμα και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα με τη μορφή της, ενώ, για εκείνους, τα Χριστούγεννα είναι γνωστά και ως Swiftmas.

Η Τέιλορ Σουιφτ ως οικονομικό φαινόμενο

Σύμφωνα με το Bloomberg η περιουσία της Σουίφτ ανέρχεται στο 1.1 δις δολάρια και οφείλεται κατά κύριο λόγο (εκτός από τα πνευματικά της δικαιώματα) στην τιτάνια περιοδεία της Eras Tour που μέτρησε 146 σταθμούς ανά τον κόσμο. Πριν από την περιοδεία η περιουσία της υπολογιζόταν στα 740 εκ. δολάρια. Μια ζωντανή απόδειξη πως η μουσική και οι συναυλίες ακόμα πουλάνε! Και πρέπει να σταθεί κανείς σε αυτό το σημείο, γιατί η περιουσία της Σούιφτ δεν αφορά άλλα είδη (δική της σειρά π.χ ρούχων, αρωμάτων κλπ.), αλλά προέρχεται από τη μουσική.

Η ίδια ακολουθεί στρατηγική στα οικονομικά της (ας μην ξεχνάμε πως ο πατέρας της είναι οικονομολόγος) έχοντας επενδύσει σε ακίνητα 84 εκ. δολαρίων, που μετά, με όλη της την καρδιά τα χάρισε για να υποστηρίξει σε οργανώσεις και ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη. Η Σουίφτ κάνει επίσης γενναίες δωρέες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ υποστηρίζει επίσης τις Τέχνες.

Οι περιοδείες της δε συμβάλλουν αποφασιστικά και στην αμερικάνικη οικονομία! Στην πρεμιέρα της περιοδείας The Eras Tour στο State Farm Stadium, η συναυλία απέφερε περισσότερα έσοδα στις τοπικές επιχειρήσεις από το Superbowl LVII που πραγματοποιήθηκε ένα μήνα νωρίτερα στο ίδιο στάδιο. Ακόμα και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Φιλαδέλφειας ανέφερε ότι η ποπ σταρ τόνωσε τα ταξίδια και τον τουρισμό στην περιοχή λόγω της άφιξης επισκεπτών για τις συναυλίες της, ισχυρισμό που επιβεβαιώνουν πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Η εταιρεία ερευνών αγοράς QuestionPro προέβλεψε ότι αυτό το καλοκαίρι η περιοδεία της θα μπορούσε να δημιουργήσει σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταναλωτικές δαπάνες μόνο στις ΗΠΑ. Οι θαυμαστές ξοδεύουν πολλά χρήματα όχι μόνο για εισιτήρια συναυλιών, αλλά και για ταξίδια, διαμονή, φαγητό και ποτά, ρούχα και εμπορεύματα που σχετίζονται με τη συναυλία.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

27 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Κοκκινομάλλα και αγνώριστη 16 χρόνια πριν

Όταν η Μαρίνα Σάττι τραγουδούσε στα 22 της, με Παπακωνσταντίνου, Μπουλά και Ζουγανέλη.

Περισσότερα από

News

27 Απρ 2024

H Τζένιφερ Άνιστον μεταμορφώνεται σε Μπάρμπρα Στρέιζαντ- Η απίστευτη ομοιότητα

H μεταμόρφωση της Τζένιφερ Άνιστον σε Μπάρμπρα Στρέιζαντ, ήταν αυτό που πάντα ήθελε!

27 Απρ 2024

Καλλιμάρμαρο: Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στο "Παρίσι 2024"

Σε ενα κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο αντήχησαν οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας.

27 Απρ 2024

Ντάνι Ντε Βίτο και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ξανά μαζί

Μετά από τη διάσημη ταινία "Οι δίδυμοι", το δίδυμο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

27 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Με την αδερφή της στην Κύπρο

Η Ελληνίδα σταρ ποτέ δεν ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα της

27 Απρ 2024

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το φετινό Πάσχα - Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού

Οι αναχωρήσεις για προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού ξεκινούν από το Σάββατο και κορυφώνονται στα μέσα της Μ.Εβδομάδας.

27 Απρ 2024

"Ήταν αηδιαστικό": Η Αν Χάθαγουεϊ περιγράφει τη χειρότερη - ίσως - στιγμή που έχει βιώσει σε audition

Το αίτημα του παραγωγού απέναντι στη νεαρή τότε ηθοποιό απαιτούσε, μεταξύ άλλων, με φιληθεί με άλλους δέκα άντρες.

27 Απρ 2024

Σέρρες: Τα "Λαζαράκια" και οι περίτεχνοι σταυροί από φοινικόφυλλα στην Αγία Παρασκευή Σιδηροκάστρου

Τα "Λαζαράκια" ή "Λαζάρηδες" ή "Λαζαρούδια" είναι μικρά νηστίσιμα ψωμάκια, τα οποία πρόσφεραν οι νοικοκυρές το Λαζαροσάββατο (το Σάββατο του Λαζάρου) στα παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα.

27 Απρ 2024

Netflix: Έρχεται το αριστούργημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες "Εκατό χρόνια μοναξιά"

Το βιβλίο που κατέκτησε την καρδιά μας γίνεται τώρα τηλεοπτική σειρά που περιμένουμε εναγωνίως.

26 Απρ 2024

Lifestory: Ο χαρισματικός Γκάρι Όλντμαν και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Γκάρι Όλντμαν.