ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: "Η Ζωή δεν δεχόταν τις απιστίες μου. Και κατά καιρούς, με έναν μυστηριώδη τρόπο τις ανακάλυπτε όλες"

Ο θάνατος, οι απιστίες και ο μεγάλος έρωτας που τους ενώνει έως και σήμερα. Έχουν περάσει 81 χρόνια από την γέννησή της.

λυκουρεζος_ζωη NDP

Ο γνωστός ποινικολόγος έδωσε μία σπάνια συνέντευξη στον Τάσο Τρύφωνος και την εκπομπή " Τετ α Τετ". Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μίλησε για την μεγάλη του αγάπη, την Ζωή Λάσκαρη, και το κενό που άφησε στην ζωή του η απώλεια της.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1976 και έγινε ο δεύτερος σύζυγός της με τον οποίο απέκτησε τη δεύτερη κόρη της Μαρία-Ελένη. Ο γάμος τους ήταν από τους πιο λαμπερούς της κοσμικής τότε Αθήνας και κρατήσε μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος.

Η γνωριμία τους, εντελώς τυχαία. Πήγε ως πελάτισσα στο δικηγορικό του γραφείο, κι αυτό ήταν η αρχή.


Στην εκπομπή "Τετ α τετ", ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κάνει μια εξομολόγηση καρδιάς για την αείμνηστη τραγουδίστρια και τονίζει ότι το κενό που άφησε ο θάνατος της "δεν γεμίζει με τίποτα".

"Δεν νομίζω πως υπάρχουν κανόνες γι’ αυτό το πράγμα ούτε μπορώ να αναλύσω πως κατάφερα ή δεν κατάφερα. Στη δουλειά το έριχνα πάντοτε… Εξάλλου της Ζωής της άρεσε αυτό και ήταν κάτι που την ικανοποιούσε και το ήθελε πολύ. Ποτέ δεν μου είπε πως αφιερώνω περισσότερο χρόνο στη δουλειά", είπε ο ποινικολόγος για τον τρόπο που χειρίστηκε τις δυσκολίες.

"Μου λείπει η παρουσία της. Η παρουσία της Ζωής. 41 χρόνια ήμασταν μαζί, πολλά τα χρόνια. Περάσαμε και φουρτούνες και μπουνάτσες, στιγμές αξέχαστες, αλησμόνητες, δύσκολες. Πολλά. Η παρουσία της όμως, με κεφαλαίο Π, ήταν μοναδική. Και πολύ δυνατή. Έστω και σιωπηλή πολλές φορές. Συνεπώς αυτό δεν γεμίζει, δεν αντικαθίσταται, δεν αναπληρώνεται. Παραμένει το κενό. Απλώς συμφιλιώνεται κανείς με τον χρόνο με αυτό το κενό".

Μπορεί ο καιρός να πέρασε και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος να προχώρησε την ζωή του, ωστόσο δεν αρνείται ότι η Ζωή Λάσκαρη ήταν ο " πυρήνας της ζωης του". Πιο συγκεκριμένα, είπε: "Ήταν ο πυρήνας της ζωής μου, ο άξονας αναμφισβήτητα, η Ζωή. Τώρα πώς τα κατάφερα και πώς το προσπέρασα, είναι θέμα της εποχής εκείνης. Δεν μπορώ να κάνω μια καταγραφή ή να κάνω μια αναδρομή και να πω πως έτσι λειτούργησα εσωτερικά. Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, το οποίο το αντιμετώπισα και όπως σας είπα, η παρουσία παραμένει και έχω συμφιλιωθεί με αυτό το κενό, το οποίο δεν γεμίζει με τίποτα".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε για τις απιστίες στον γάμο τους και αποκάλυψε τον τρόπο που το διαχειριζόταν η εμβληματική Ζωή Λάσκαρη.

"Δεν δεχόταν τις απιστίες μου, είχε εκρήξεις με όσα έχουν συμβεί – κατά καιρούς – και τα οποία με έναν μυστηριώδη τρόπο τα ανακάλυπτε όλα. Στα 30 χρόνια του γάμου μας κάναμε μία δεξίωση και την εξέπληξα γιατί ομολόγησα τα πλημμελήματά μου. Η Ζωή τα αποδέχτηκε και εγώ στο τέλος ζήτησα συγγνώμη", αποκάλυψε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

08 Μαϊ 2024

Χίλαρι Νταφ: Γέννησε το 4ο μωρό της στο σπίτι - Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από την γέννα στο νερό

Το 4ο παιδί της έφερε στον κόσμo η τραγουδίστρια και ηθοποιός, Hilary Duff.

08 Μαϊ 2024

Δίκη στο Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση να πέσουν στα "μαλακά" οι κατηγορούμενοι

Η έφεση που ασκήθηκε αφορά το σύνολο της απόφασης, πλην του ηλικιωμένου που έβαλε τη φωτιά, ο οποίος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή, γιατί νομικά δεν μπορούσε να ασκηθεί.

Περισσότερα από

News

08 Μαϊ 2024

Met Gala: Το "γυμνό φόρεμα" νίκησε και πάλι- αλλά μήπως τελικά έχει καταντήσει βαρετό;

Το λέει και ο λαός: "Το πολύ το "Κύριε Ελέησον" το βαριέται και ο παπάς".

08 Μαϊ 2024

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

Ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε άρματα μάχης χθες στη Ράφα, πήρε τον έλεγχο της συνοριακής διέλευσης και έκλεισε τα δυο κυριότερα σημεία εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας εξαγριώνοντας τη διεθνή κοινότητα.

08 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: H Eλένη Φουρέιρα σε μια εκρηκτική performance

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα, ξεκίνησε ο Α’ ημιτελικός της φετινής Eurovision.

08 Μαϊ 2024

Dove Cameron - Damiano David: Ναι, ήταν το ωραιότερο ζευγάρι στο Met Gala 2024

Αγνώριστος ο Damiano David, frontman των Måneskin, αλλά πολύ ερωτευμένος με την Ντοβ Κάμερον είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια.

08 Μαϊ 2024

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου εκπέμπει "silver alert"- Σπάνιο κλικ με τον αδερφό του

"Δύο αδέλφια, κοτσονάτοι οδοιπόροι και εξερευνητές χάθηκαν στα δάση του Ανατολικού Πηλίου" γράφει στην ανάρτηση του ο μουσικός!

08 Μαϊ 2024

"Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα" της Άλκης Ζέη για πρώτη φορά στο θέατρο

Από τις 9 Μαΐου στο θέατρο "Μεταξουργείο" για 15 παραστάσεις.

08 Μαϊ 2024

Θεϊκή εμφάνιση έκανε η Σάλμα Χάγιεκ στο παλάτι των Ηλυσίων στο Παρίσι

Η ηθοποιός επισκίασε με την παρουσία της, τις δύο Πρώτες Κυρίες της Γαλλίας και της Κίνας.

08 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Το BBC αποθεώνει την Μαρίνα Σάττι

Και χαρακτηρίζει το Zari "avant-garde κολάζ ήχου".

08 Μαϊ 2024

Η Έλενα Παπαρίζου αποθέωσε την Ελένη Φουρέιρα στην εμφάνιση του ημιτελικού της Eurovision

Εκρηκτική και εντυπωσιακή η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στον Α' Ημιτελικό της Eurovision.