ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο 80χρονος κληρονόμος της Hermès αφήνει την περουσία του στον κηπουρό του

Με ετήσια κέρδη 11,6 δισ. ευρώ, η εμβληματική εταιρεία περνάει στα χέρια του " άγνωστου" κηπουρού.

Η Hermès είναι γαλλική εταιρία πώλησης ειδών πολυτελείας, ειδικευμένη στο δέρμα, στο μετάξι και το κασμίρι.

Ιδρύθηκε το 1836 από τον Τιερρύ Ερμές ως μια εταιρία κατασκευής σελών και άλλων ειδών ιππασίας. Η Έμιλυ-Maurice Hermès, η διάδοχος του Τιερρύ, στις αρχές του 20ου αιώνα επέκτεινε τις δραστηριότητες της εταιρείας και σε άλλους τομείς και σύντομα καταξιώθηκε στο χώρο. Σήμερα καταστήματά της λειτουργούν σε όλο τον κόσμο ενώ στη λίστα των πελατών της συμπεριλαμβάνονται διάσημες προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος.

Η έδρα της βρίσκεται στο Παρίσι, ενώ τα προϊόντα πωλούνται μέσω ενός δικτύου 250 καταστημάτων της Hermès σε όλο τον κόσμο.

Τα πιο διάσημα και ακριβά προϊόντα του οίκου είναι οι τσάντες Birkin και Kelly που πήραν το όνομά τους από τις διασημότητες που τις χρησιμοποιούσαν. Ανάλογα με το υλικό κατασκευής του μπορούν να φτάσουν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Είναι χειροποίητες και η λίστα αναμονής φτάνει τα 2 ή και τα 6 χρόνια.

Σήμερα η εταιρεία Hermès έχει ετήσια κέρδη 11,6 δισ. ευρώ (12.483.862.000 $) και αξίζει 202 δισ. στο χρηματιστήριο.


O δισεκατομμυριούχος κληρονόμος

Ο Νικολά Πουές είναι απόγονος πέμπτης γενιάς και πρώτος μέτοχος της εμβληματικής εταιρείας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θέλει να υιοθετήσει τον κηπουρό του και να τον κάνει κληρονόμο της αμύθητης περιουσίας του. Ο 80χρονος κληρoνόμος είναι ανύπαντρος και άτεκνος, ενώ αποσύρθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του brand το 2014. Ωστόσο, εξακολουθεί να κατέχει το 5,7% του μεριδίου του στην εταιρεία.

Στην πραγματικότητα, στις αρχές της δεκαετίας του 2010, η εταιρεία LVMH προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της εταιρείας, και για τον λόγο αυτό οι κληρονόμοι της ιδρυτικής οικογένειας αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εταιρεία χαρτοφυλακίου για να εμποδίσουν την εξαγορά. Ο Νικολά Πουές ήταν ο μόνος που δεν συμμετείχε σε αυτό και αποτελεί τον μοναδικό κληρονόμο που κράτησε τις μετοχές του. Ως αποτέλεσμα, έχει μια περιουσία που υπολογίζεται μεταξύ 9 και 10 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (μεταξύ 9,5 και 10,6 δισεκατομμυρίων ευρώ ή 10.223.852.500 έως 11.407.137.000 δολάρια).

Σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Bilan, είναι ένας από τους πλουσιότερους άντρες της Ελβετίας, όπου αυτή τη στιγμή διαμένει στην πολυτελή έπαυλή του στο La Fouly, έναν δήμο 66 κατοίκων.

Προκάλεσε, λοιπόν, ταραχή στον κόσμο της μόδας - και πολύ πιθανόν στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του- η απόφαση του 80χρονου να υιοθετήσει τον κηπουρό του και να γίνει ο επόμενος κληρονόμος του οίκου Hermes. Σύμφωνα με την Tribune de Genève, ο κηπουρός είναι ένας 51χρονος άντρας "από μια μέτρια μαροκινή οικογένεια".

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Νικολά Πουές έστειλε μία επιστολή στον δικηγόρο του για να τακτοποιήσει την διαθήκη του. Στην αποστολή, ο 80χρονος ζήτησε να γίνει η υιοθεσία του κηπουρού του για να αφήσει την περιουσία του σε αυτόν ο οποίος είναι γνωστό ότι είναι παντρεμένος με Ισπανίδα και πατέρας δύο παιδιών. "Στην Ελβετία, η υιοθεσία ενός ενήλικα δεν είναι αδύνατη, αλλά είναι ασυνήθιστη", σημείωσε η Tribune de Genéve. Σύμφωνα με την έκθεσή της, η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά εάν είναι επιτυχής ο δικαιούχος θα μπορούσε να κληρονομήσει "τουλάχιστον το ήμισυ" της περιουσίας του Πουές.

Ακολοθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.