Ο Γιώργος Μαζωνάκης έχει δύο αδερφές, τη Βάσω και τη Μαρία που τους έχει μεγάλη αδυναμία. Η Βάσω Μαζωνάκη, είναι δίδυμη με τον Γιώργος Μαζωνάκη και εδώ και χρόνια εκτελεί χρέη μάνατζερ του τραγουδιστή και χειρίζεται όλα του τα projects.
Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του τραγουδιστή, μάλιστα, συγκατοικούσαν σε ένα σπίτι στο Λυκαβηττό, ενώ από το 2016 η Βάσω Μαζωνάκη είναι ζευγάρι με τον γνωστό pastry chef, Δημήτρη Μακρυνιώτη, τον οποίο γνωρίσαμε τηλεοπτικά στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, "Το Πρωινό", τον έχουμε δει να μαγειρεύει στο Dot και φέτος απολαμβάνουμε τις συνταγές του στην εκπομπή Στούντιο 4.
Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης εκτιμά πολύ τον Γιώργο Μαζωνάκη. Είχε μάλιστα παραδεχτει σε συνέντευή του ότι στα πρώτα βήματα της τηλεοπτικής του καριέρας είχε αρχίσει να ξεφεύγει και να νομίζει "πως κάποιος είναι". Τότε, τον είχε καλέσει ο Γιώργος Μαζωνάκης για έναν καφέ και του είπε σιβυλλικά πως "είσαι ζαχαροπλάστης", χωρίς να πει κάτι άλλο. Ο Δημήτρης κατάλαβε τι εννοούσε κι έπειτα άρχισε να αναθεωρεί τη στάση του. "Ο Γιώργος μου είχε πει "να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις", θυμίζοντάς του πόσο χαίρεται να περιποιείται τον κόσμο και να του μαγειρεύει" είπε ο pastry chef. Και τόνισε πως "ο Μαζωνάκης μου έμαθε να μην είμαι νάρκισσος".
Εχθές ο Γιώργος Μαζωνάλης μπήκε στην κουζίνα του φίλου του Δημήτρη Μακρυνιώτη και έφτιαξε τα πιο λαχταριστά μελομακάρινα με σοκολάτα.
Υλικά για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
1 ξυλο κανέλας
150 γρ. μέλι
Υλικά για τα μελομακάρονα
190 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
325 γρ. αλεύρι μαλακό
1/2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
60 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ σόδα
1/4 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα πορτοκάλι
125 ml ελαιόλαδο
50 ml νερό
80 ml χυμό πορτοκάλι
25 γρ. μέλι
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση. (η κανέλα να είναι σπασμένη)
Έπειτα, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι μας από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι ενώ ανακατεύουμε. Αμέσως μετά αφήνουμε στην άκρη να κρύωσει.
Εκτέλεση για τα μελομακάρονα
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά για τα μελομακάρονα , μαζί με το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Αμέσως μετά, σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά και το μέλι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Αφού ανακατέψουμε καλά τα υγρά υλικά μας, προσθέτουμε σιγά σιγά σε δόσεις (4-5 φορές) το μείγμα με τα στερεά υλικά μας και ανακατεύουμε καλά με το χέρι και σταυρωτά (πάνω ,κάτω, αριστερά, δεξιά), μέχρι να γίνει ένα πολύ μαλακό ζυμαράκι.Προσθετουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε για τελευταία φορά.
Έπειτα με γρήγορες κινήσεις φτιάχνουμε μελομακάρονα στο μέγεθος που επιθυμούμε προσέχοντας να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος ώστε να ψηθούν όλα το ίδιο.
Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ταψί όπου πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς για 20-22 λεπτά αναλόγως το μέγεθος και το πόσο τραγανά τα θέλουμε.
Σιρόπιασμα
Αμέσως αφού βγάλουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο τα αδειάζουμε καυτά όπως είναι στο κρύο σιρόπι
Αφήνουμε τα μελομακάρονα στο σιρόπι ανάλογα με το πόσο σιροπιασμένα τα θέλουμε: 1 λεπτό για ελαφρώς σιροπιασμένα, 1,5-2 λεπτά για μέτρια σιροπιασμένα και πάνω από 2 λεπτά για πολύ σιροπιασμένα.
Γαρνίρουμε με μέλι και καρύδια
Ο chef @georgemazonakis μας κάνει μελομακάρονα με σοκολάτα...
Χρόνια πολλά με υγεία φίλοι και φίλες μου!!!
Ακολουθήστε @dimitrios.makriniotis για περισσότερες συνταγές...