ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πολ Μακ Κάρτνεϊ: "Here Today", το τραγούδι που έγραψε για τον Τζον Λένον

O Πολ Μακ Κάρτνεϊ μίλησε για τον Λένον στο podcast του και αποκάλυψε ότι λειτουργούσε σαν "πνευματικός" του που τον ενθάρρυνε να προχωράει.

Στη σειρά podcast του "McCartney: A Life in Lyrics" ο διάσημος μουσικός μίλησε για τον φίλο του Τζον Λένον, ο οποίος ήταν μόλις 40 ετών όταν δολοφονήθηκε έξω από το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, είχε άγχος για το πώς θα τον θυμόντουσαν μετά θάνατον.

"Τον θυμάμαι να μου λέει: "Πολ, ανησυχώ για το πώς θα με θυμούνται οι άνθρωποι όταν πεθάνω" και αυτό με σόκαρε κάπως", θυμήθηκε ο 81χρονος μουσικός στο podcast. "Του είπα 'Εντάξει, μείνε εκεί που είσαι. Οι άνθρωποι θα πιστεύουν ότι ήσουν σπουδαίος, έχεις ήδη κάνει αρκετή δουλειά για να το αποδείξεις αυτό". "

Ο Μακ Κάρτνεϊ συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως: "Ήμουν κάτι σαν πνευματικός του. Συχνά έπρεπε να του πω: "Παιδί μου, είσαι σπουδαίος, μην ανησυχείς γι' αυτό" και το δεχόταν. Αυτό τον έκανε να νιώθει καλύτερα".

Έπειτα μίλησε για το πόσο εύκολη ήταν η συνεργασία τους. "Αν κανείς με ρωτούσε "πώς ήταν να δουλεύεις με τον Τζον;", θα έλεγα πόσο εύκολο, πολύ ευκολότερο ήταν, γιατί είχαμε δύο μυαλά πάνω στη δουλειά. Και αυτή η διάδραση ήταν θαυματουργή" είπε ο Πολ και συνέχισε: "Τώρα πια είμαι πολύ συνειδητοποιημένος ότι δεν τον έχω. Ξέρετε κάποιες φορές λέμε "Τι θα έλεγε ο Τζον για αυτό; Μήπως είναι πολύ δακρύβρεχτο; Μήπως θα έλεγε ντα, ντα, ντα, και θα το άλλλαζε;". Όμως τώρα θα πρέπει τα τραγούδια να αντανακλούν εμένα, και δεν έχω πια αυτό το αντίθετο στοιχείο. Πρέπει να το κάνω αυτό μόνος μου πλέον".

Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ είπε επίσης πως το σινγκλ του το 1982 "Here Today”, ένα πραγματικά συγκινητικό τραγούδι, ήταν ένα "γράμμα αγάπης" προς τον Τζον. "Θυμόμουν τη σχέση μας και τα εκατομμύρια πράγματα που κάναμε μαζί. Από το να είμαστε ο ένας στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο του άλλου, μέχρι το να περπατάμε μαζί ή να κάνουμε ωτο στοπ", δείχνοντας έτσι τη μεγάλη αγάπη που είχε για τον φίλο του, το alter ego του.

Το να γράψει ένα τραγούδι ήταν "πολύ συγκινητικό, πολύ συναισθηματικό, γιατί καθόμουν εκεί σ' ένα άδειο δωμάτιο και σκεφτόμουν τον Τζον συνειδητοποιώντας ότι τον έχασα. Ήταν κάπως θεραπευτικό (σ.σ: το να γράψει το τραγούδι). Ήταν τόσο έντονη η απώλεια, έτσι το να έχω μια κουβέντα μαζί του σ' ένα τραγούδι μου πρόσφερε παρηγοριά. Ήταν σαν να είμαι και πάλι μαζί του" είπε ο μουσικός.

Το 2022 είχε μιλήσει και πάλι για εκείνο το τραγούδι σε μια συνέντευξή του στο SiriusXM's. "Θυμάμαι πως επέστρεφα σπίτι από το στούντιο την ημέρα που άκουσαμε την είδηση του θάνατου και άνοιξα την τηλεόραση και έβλεπα κόσμο να λέει "ο Τζον ήταν αυτό ή εκείνο" και σκεφτόμουν πως δεν μπορώ να είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορώ να βγω στην τηλεόραση και να πω τι ήταν ο Τζον για εμένα. Ήταν πολύ βαθύ αυτό που είχαμε, ήταν πολύ".

Και πρόσθεσε "ήταν δύσκολο για όλο τον κόσμο γιατί ήταν τόσο αγαπητός και τόσο τρελός τύπος. Ήταν ξεχωριστός" είπε κλείνοντας για τον φίλο του.

Πηγή: People

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.