ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βρέθηκε το royal νυφικό της Άννας Μαρίας στο Τατόι κλεισμένο μέσα σε μεταλλική βαλίτσα

Έπειτα από 59 χρόνια το βασιλικό νυφικό ξεδιπλώθηκε και πάλι.

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964 η Άννα Μαρία, παντρευόταν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στη Μητρόπολη Αθηνών, εκείνη ήταν μόλις 18 χρονών (όρος του πατέρα της ήταν να κλείσει τα 18 της χρόνια) και εκείνος ήταν 24 ετών.

Η πριγκίπισσα της Δανίας φορούσε ένα υπέροχο νυφικό του Δανού σχεδιαστή Holger Blom εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Το ζευγάρι έζησε μαζί για 58 χρόνια, ως τον θάνατο του Κωνσταντίνου.

Η Άννα Μαρία και ο Κωνσταντίνος είχαν γνωριστεί το 1957, όταν εκείνη ήταν 11 ετών και ο Κωνσταντίνος, δόκιμος της Ναυτικής Σχολής ήταν 17 ετών. Συναντήθηκαν για μια φορά ακόμη, μετά από δύο χρόνια, όταν η Άννα Μαρία έγινε 15 χρονών, ο Κωνσταντίνος είδε τη φωτογραφία της σε ένα περιοδικό και θρυλείται πως είπε τότε στον πατέρα του πως αυτή είναι η κοπέλα που θέλει να παντρευτεί.

Τώρα ο Ανδρέας Μέγγος έγραψε για το νυφικό της που βρέθηκε στο Τατόι:

"Ιδού το νυφικό της Βασίλισσας Άννας-Μαρίας που βρίσκεται στο Τατόι, όπου πριν λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε μεταξύ των προσωπικών αντικειμένων της ελληνικής βασιλικής οικογένειας που συντηρούνται και φυλάσσονται εκεί. Ίσως θα εκτίθεται και αυτό στο Μουσείο, Ανάκτορο του Τατοΐου, κάτι για το οποίο δεν συμφωνώ. Θα ήταν πρέπον από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας και του υπουργείου πολιτισμού να επιστραφεί το νυφικό στη Βασίλισσα Άννα-Μαρία. Είναι ένα ιδιαίτερα προσωπικό κειμήλιο από την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της, την πιο ευτυχισμένη μέρα μιας γυναίκας που παντρεύεται τον άνδρα που αγαπά" γράφει ο Ανδρέας Μάγγος.

Και συνεχίζει λέγοντας: "Η Άννα-Μαρία ήταν 18 ετών και 18 ημερών στις 18 Σεπτεμβρίου 1964, την ημέρα του γάμου της. Το ιβουάρ νυφικό της ήταν σε σχετικά λιτή γραμμή, που ακολουθούσε τις καμπύλες του σώματος της, του Δανού σχεδιαστή Holger Blom, απο ματ σατέν, με οβάλ ντεκολτέ ''χαμόγελο'' μπρος και πίσω, μακρύ με πολύ μακριά ουρά. Είχε ένα κόψιμο κάτω από το στήθος με μια φάσα σε σχήμα ανάποδου ''ανοιχτού V'', που το έκανε πιο κομψό και αναδείκνυε το νεανικό σώμα της. Τρείς μικρές ανοιχτές πιέτες στο πάνω μέρος της κάθε πλευράς του "V" που ''κοιτούσαν'' από ''το κέντρο προς τα έξω'', βοηθούσαν να σχηματιστεί καλύτερα το στήθος. Μπροστά, κάτω από τη φάσα υπήρχε ένα άνοιγμα και τα δύο φύλλα που σχηματίζονταν κατέληγαν στον ποδόγυρο με στρογγυλάδες και απο μέσα εμφανιζόταν μια δεύτερη φούστα. Τα φύλλα αυτά ήταν ρελιασμένα περιμετρικά με φαρδιές φάσες διαφορετικού υφάσματος στο ίδιο χρώμα. Λίγο πιο πάνω απο τη μέση και πίσω, ξεκινούσε δεύτερη ουρά που φτάνοντας τα 6 μέτρα μήκος, φάρδαινε και τελείωνε κι αυτή με στρογγυλάδες στις δυο γωνίες. Τα μανίκια ήταν 3/4. Δεν φορούσε γάντια, μόνο ένα μεγάλο διαμαντένιο σταυρό στο λαιμό με κοντή αλυσίδα".

Όσον αφορά την τιάρα ο Ανδρέας Μάγγος γράφει: "Στο κεφάλι φορούσε την τιάρα του Χεδίβη της Αιγύπτου, δημιουργία του Καρτιέ που είχαν φορέσει όλες οι πριν απο εκείνην, μετά την μητέρα της, Βασίλισσα Ίνγκριντ της Δανίας απόγονοι, την ημέρα του γάμου τους. Το μακρύ μέχρι το πάτωμα πέπλο ήταν από χειροποίητη Ιρλαδέζικη δαντέλα το κέντημα της οποίας ερχόταν σε αντίθεση με την λιτή γραμμή του φορέματος, στολίζοντας το μοναδικά. Το σχέδιο του νυφικού είχε κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την ημέρα του γάμου....και μετά... μετά όλοι συμφώνησαν ότι ήταν υπέροχο, υπέρκομψο, παραμυθένια μεγαλοπρεπές στην απλότητα του, ιδανικό για μια 18χρονη βασίλισσα με καλό γούστο και σωστή αισθητική. Στις 18 Σεπτεμβρίου 1964 έγινε στην ηλιόλουστη και σημαιοστολισμένη Αθήνα ο τελευταίος βασιλικός γάμος στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Ο Κωνσταντίνος Β' της Ελλάδος παντρεύεται την Άννα-Μαρία, πριγκίπισσα της Δανίας".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

20 Μαϊ 2024

"Γονάτισε η Τούμπα": Πώς πανηγύρισε η Φιλαρέτη Κομνηνού τη νίκη του ΠΑΟΚ - Η φωτογραφία που δεν περίμενε κανείς

Η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού... εμφανώς υποστηρίζει τον "δικέφαλο του Βορρά".

20 Μαϊ 2024

8 χρόνια πριν, η Ράνια Τζίμα φόρεσε το ονειρεμένο minimal νυφικό που είναι ιδανικό για τις νύφες που παντρεύονται με πολιτικό γάμο

Το εντυπωσιακό bridal look της Ράνιας Τζίμα τοι 2016 αποτελεί έμπνευση για τις σύγχρονες νύφες.

Περισσότερα από

News

20 Μαϊ 2024
20 Μαϊ 2024

"Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου φέτος ήταν η στάση της ΕΡΤ": Η Δάφνη Μπόκοτα σχολιάζει τη φετινή Eurovision:

Η "ιέρεια της Eurovision", Δάφνη Μπόκοτα, είχε πολλά να πει για τη φετινή διοργάνωση.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Ποιος απειλεί τον Λάνθιμο για το Χρυσό Φοίνικα;

Η ταινία outsider που είναι μέχρι στιγμής το φαβορί στο φετινό φεστιβάλ των Καννών.

20 Μαϊ 2024

Η κόρη της Βάσως Λασκαράκη και του Γιάννη Τσιμιτσέλη μεγάλωσε πολύ

Ψηλή, όμορφη με καστανόξανθα μαλλιά, η Εύα μας δείχνει πόσο πολύ έχει μεγαλώσει.

20 Μαϊ 2024

Η Σιένα Μίλερ με τη 10χρονη κόρη της Μάρλοου: Μαμά και κόρη παραδίδουν μαθήματα κομψότητας

Η Σιένα Μίλερ σε μια ακόμη εξαιρετικά κομψή εμφάνιση μαζί με την κόρη της, Μάρλοου.

20 Μαϊ 2024

Κατερίνα Λέχου: "Ίσως αυτός είναι ο λόγος που δεν ήθελα να κάνω παιδιά"

Η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για την παιδεία στη σημερινή εποχή και τον λόγο που δεν έκανε παιδιά.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η Κλέλια Ανδριολάτου ήταν μια αληθινή σταρ της Κρουαζέτ

Η εμφάνιση της Κλέλιας Ανδριολάτου, έκλεψε τις εντυπώσεις στις Κάννες.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η υπέροχη Κέιτ Μπλάνσετ με ολόχρυσο φόρεμα του οίκου Louis Vuitton

Η Κέιτ Μπλάνσετ έλαμψε -για μια ακόμη φορά-στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών φορώντας ένα εντυπωσιακό φόρεμα του οίκου Louis Vuitton.