ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Σέλμα Μπλερ δημιούργησε μια νέα συλλογή για γυναίκες με αναπηρίες

H Σέλμα Μπλερ και σχεδιαστής Ισάακ Μιζράχι δημιούργησαν μια νέα συλλογή για γυναίκες με αναπηρίες

Η Σέλμα Μπλερ με τον φίλο της και σχεδιαστή Isaac Mizrahi δημιούργησαν μια νέα συλλογή για γυναίκες με αναπηρίες. Η σειρά ονομάζεται Isaac Mizrahi Live! x Selma Blair και πρόκειται για ένα παλιό όνειρο της 51χρονης ηθοποιού, από το 2018, που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και συνειδητοποίησε πόσο επίπονες είναι για μια γυναίκα με κινητικές δυσκολίες ακόμα και καθημερινές δραστηριότητες όπως το κομψό ντύσιμο.

"Συνάντησα τυχαία τον σχεδιαστή σε ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη μετά τη διάγνωσή μου και θυμάμαι τότε να του λέω, ελπίζω μια μέρα να συνεργαστούμε σε κάτι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες και χωρίς αναπηρίες. Κι εκείνος μου απάντησε, θα ήταν τέλειο. Να το ψάξουμε. Να ‘μαστε λοιπόν" είπε η ηθοποιός στο περιοδικό People.

H φιλία τους άλλωστε μετρά δεκαετίες, από τότε που την έντυνε για τις εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί. "Στα βραβεία CFDA Awards το 2004 μου έκανε αυτό το απίστευτο κόκκινο, ροζ και πορτοκαλί φόρεμα, που αποτέλεσε την έμπνευσή μας για αυτή τη νέα σειρά".

Ο 61χρονος σχεδιαστής είπε, με τη σειρά του, ότι εμπνεύστηκε από την επιμονή που έδειξε η φίλη του Σέλμα μπροστά στη μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας. "Νιώθω τυχερός που έχω την ευκαιρία να βοηθήσω με κάθε τρόπο. Με ενδιαφέρει να εκδημοκρατίζω τα πράγματα, να τα κάνω προσβάσιμα. Ήδη ενσωματώνω κάποια χαρακτηριστικά προσβασιμότητας σε όλα τα γυναικεία ρούχα που δημιουργώ, όπως ότι πλένονται εύκολα και έχουν πολύ μαλακά υφάσματα, οπότε προϋπήρχε μια καλή βάση".

Η σειρά, που διατίθεται από το brand QVC και σχεδιάστηκε σε συνεργασία με οργανώσεις ατόμων με αναπηρίες, έχει λεπτομέρειες που διευκολύνουν το ντύσιμο, όπως ανοιχτές λαιμοκόψεις, μαγνητικά κουμπώματα, υφάσματα με μεγάλη ελαστικότητα. Περιλαμβάνει πουκάμισα, πουλόβερ, τζάκετ, παντελόνια και αξεσουάρ σε τιμές από 49 έως 129 δολάρια. Τα αγαπημένα κομμάτια της Blair, πάντως, είναι τα μεταξωτά τοπ και τα τζάκετ.

Μια ακόμα πρόκληση ήταν ο σχεδιασμός ρούχων για γυναίκες σε αναπηρικό αμαξίδιο. "Δεν έχω εμπειρία από αυτό" είπε η Blair, "αλλά έμαθα ότι κάποια πράγματα όπως το λευκό χρώμα δεν είναι ιδανικά για τη χρήστρια γιατί μπορεί ο τροχός του αμαξιδίου να αφήσει λεκέ. Επίσης συγκεκριμένα υφάσματα και πατρόν μπορεί να είναι άβολα. Έτσι, κάποια πράγματα τα μαθαίνεις μιλώντας με κόσμο. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο χρήσης, μόνο μια χούφτα εταιρείες που φτιάχνουν παντελόνια για χρήστες αμαξιδίων ή που σχεδιάζουν με μεγαλύτερη ευαισθησία".

"Έμαθα ότι κάποια πράγματα όπως το λευκό χρώμα δεν είναι ιδανικά για τη χρήστρια γιατί μπορεί ο τροχός του αμαξιδίου να αφήσει λεκέ. Επίσης συγκεκριμένα υφάσματα και πατρόν μπορεί να είναι άβολα".

Σέλμα Μπλερ η αγωνίστρια

Η γνωστή ηθοποιός και ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία Σέλμα Μπλέρ παραβρέθηκε πριν από λίγες ημέρες μαζί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο για μια εκδήλωση εορτασμού του "Νόμου για τους Αμερικανούς με αναπηρία".

Η Μπλερ δήλωσε: "Παρόλο που είχα συμπτώματα από την ηλικία των 7 ετών, χρειάστηκε μια ολόκληρη ζωή για να οδηγηθώ τελικά στη διάγνωση σε ηλικία 46 ετών, αφού έζησα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου μέσα στον πόνο και την αμφισβήτηση".

Ο Μπάιντεν με αφορμή τον αγώνα των ακτιβιστών τόνισε πως "η ιστορία δείχνει ότι συχνά δεν είναι οι άνθρωποι στην εξουσία αλλά η δύναμη του λαού που κινεί τη χώρα προς τα εμπρός".

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!