ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λάμπρο Φισφή, Δημήτρη Μακαλιά, Ζήση Ρούμπο, πώς καίγεται τελικά το σενάριο;

Με αφορμή το μεγαλύτερο "Κάψε το Σενάριο" στην ιστορία που έρχεται στο Θέατρο Λυκαβηττού αυτό το Σάββατο, έντεκα χρόνια και αμέτρητα sold out μετά τη δημιουργία του, οι τρεις κωμικοί απαντούν σε ισάριθμα καυτά ερωτήματα για την παράσταση, την κωμωδία και τη μεταξύ τους χημεία, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Πείτε μου για μια ξεχωριστή εμπειρία που ζήσατε στον Λυκαβηττό και τη θυμάστε μέχρι σήμερα.

Λάμπρος Φισφής: Θα πω δύο. Μία νόμιμη και μία παράνομη. Η παράνομη στους Buena Vista Social Club που είχαμε κάτσει πάνω στα βραχάκια. Αυτό το καταπληκτικό hack του Λυκαβηττού, που σε κάτι φάσεις μάζευε πιο πολύ κόσμο απ’ ό,τι μέσα στο θέατρο. Η νόμιμη ήταν η τελευταία συναυλία που είδα στον Λυκαβηττό το 2005 με τους Faithless.


Ζήσης Ρούμπος: Violent Femmes, συναυλιάρα, 1994. Εποχές μουσικής, παρέας και παιχνιδιού. Κι όταν δεν είχαμε για εισιτήριο, σαν τα κατσίκια στα βραχάκια.


Δημήτρης Μακαλιάς: Η πρώτη μου σκέψη στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού. Σίγουρα όμως μία από τις αξέχαστες στιγμές στο θέατρο ήταν η βραδιά των Hi-5 και η κοσμοσυρροή που υπήρχε.

Πιστεύετε ότι η επί σκηνής επικοινωνία ανάμεσα στους τρεις σας είναι το μυστικό της επιτυχίας του "Κάψε το σενάριο";

Λ.Φ.: Ο αυτοσχεδιασμός είναι μια απόλυτα ομαδική μορφή θεάτρου. Τη θεωρία, τους κανόνες και τα παιχνίδια τα μαθαίνεις σχετικά γρήγορα, αλλά για να δέσει μια ομάδα χρειάζεται χρόνος. Κάτι μοναδικό που υπάρχει στο "Κάψε το Σενάριο", γιατί με τα παιδιά δουλεύουμε περισσότερα από δέκα χρόνια μαζί.


Δ.Μ.: Μυστικά δεν υπάρχουν. Ανεβαίνουμε στη σκηνή γυμνοί εντελώς και αφήνουμε το κοινό να μας ντύσει με τις ιδέες του. Με τον Λάμπρο και τον Ζήση δεν έχουμε επικοινωνία, είμαστε ένα. Αναπνέουμε μαζί. Τα μάτια δεν χρειάζονται καν να κοιταχτούν.


Ζ.Ρ.: Δύο πράγματα θεωρώ ότι έχουμε κατακτήσει, τη μεταξύ μας επικοινωνία επί σκηνής και την καταβρόχθιση σουβλακιώνε πριν από την παράσταση. Κάποιο από τα δύο συντελεί σίγουρα στην επιτυχία μας.

Θα θέλατε να μας πείτε ένα θετικό και ένα αρνητικό για τους συμπαίκτες σας;

Λ.Φ.: Ουάου! Η συνέντευξη πήρε μια απροσδόκητη τροπή! Θες να κράξεις λίγο τους συνεργάτες σου; Να τους δώσεις ένα αυστηρό feedback έτσι εδώ δημόσια; Να το δημοσιοποιήσουμε και στο Αθηνόραμα να το διαβάσει ο κόσμος; Θα πω μόνο θετικά. Ο Δημήτρης είναι ένας παίκτης που ό,τι και να του πεις μπορεί να το κάνει. Είναι στρατιώτης. Ο Ζήσης είναι ένας παίκτης που δεν τα παρατάει ποτέ. Θα κάνει τα πάντα για να σώσει κάτι που δεν πάει καλά και δεν θα σταματήσει μέχρι να τα καταφέρει.


Δ.Μ.: Ο Λάμπρος ξέρει να οργανώνει τις καλύτερες φάρσες, κυρίως όταν αφορά εκδίκηση. Στα αρνητικά του μπορώ να πω κυρίως τις λάθος επιλογές του στο κομμάτι των διαμονών. Μην τον αφήσετε ποτέ να επιλέξει πού θα μείνετε όταν πάτε κάπου διακοπές. Ο Ζήσης είναι μαγικός στις προφορές, όπως όταν κάνει τον Ρώσο. Ξεχωρίζει με το ταμπεραμέντο και τις γνώσεις του. Αν ωστόσο θέλεις να στηριχτείς πάνω του για άλλα πράγματα, θα έλεγα να μην το κάνεις. Κυρίως αν έχει ιδρώσει.


Ζ.Ρ.: Ο Δημήτρης είναι ευγενικός όσο δεν πάει σε όλες τις συναλλαγές του και πολύ σπάνια χάνει την ψυχραιμία του. Κάτι που προσπαθώ να αντιγράψω. Ο Λάμπρος μπορεί να βρει την κωμωδία ακόμα και στις χειρότερες καταστάσεις. Κι αυτό προσπαθώ να το αντιγράψω. Αρνητικό και των δύο, ότι με αντιγράφουν.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.