ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Όλα όσα είπε στη γενναιόδωρη συνέντευξη για τον πατέρα της, την κοινωνία, τις πεποιθήσεις της και την ελίτ

"Η αδικία με ενοχλεί από μικρό παιδάκι είτε αφορά ανθρώπους, είτε ζώα" είπε στη συνέντευξη της η Εριέττα.

Εριέττα Κούρκουλου: Στα επείγοντα του Ωνασείου στις 3 το πρωί 'Πίστευα ότι παθαίνω ανακοπή'

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση ήταν καλεσμένη στην εκπομπή "Μεγάλη εικόνα" του Mega, όπου παραχώρησε μια γενναιόδωρη συνέντευξη στη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη. Η κυρία Κούρκουλου- Λάτση είναι γνωστή για τη φιλοζωική δράση της μέσω της ΜΚΟ Save a Greek Stray, αλλά και για τον σχολιασμό θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία, όπως πρόσφατα το περιστατικό με το Blue Horizon και τη ρατσιστική συμπεριφορά ενός ιδιοκτήτη γκαλερί στη Μύκονο.

Ας δούμε μαζί όσα μοιράστηκε με τους τηλεθεατές.

Για τον πατέρα της

"Είχα ένα μπαμπά που ήταν πολύ κάθετος στο να μην δημιουργηθεί αυτή η φούσκα που θα μπορούσε εύκολα να δημιουργηθεί γύρω μας. Μου μίλαγε πάρα πολύ και για δύσκολα πράγματα. Μπορεί να ήμουν 5-6 ετών, ο μπαμπάς πάντα μας έβαζε για ύπνο. Μπορεί να καθόταν μία και δύο ώρες πριν και μου μιλούσε για πράγματα όπως ο απλός κόσμος ζει έτσι και να μην θεωρώ φυσολογικό αυτό που ζουμε".


"Είχε μεγάλο άγχος να γίνω κανονικός άνθρωπος και για πράγματα που πρέπει να προσέχω" πρόσθεσε.


"Θεωρώ ότι ο ίδιος ήξερε ότι δεν πήγαινε κάτι καλά στην υγεία του και ήθελε να προλάβει να μου δώσει κάποια μαθήματα γιατί ήξερε ότι δεν θα είναι εκεί να μου τα δώσει στον χρόνο που έπρεπε. Ήταν άρρωστος πριν εγώ κλείσω τα 6. Είχε γινει λάθος διάγνωση αρκετά χρόνια πριν από γιατρούς στην Ελλάδα. Στα 6 έγινε η επίσημη διάγνωση".


" (Ο πατέρας μου ήταν) όπως ήταν στις ταινίες περίπου ήταν και στην πραγματικότητα. Πολύ δίκαιος, αφοπλιστικά ειλικρινής, πού καλός άνθρωπος και πολύ καλός πατέρας. Δεν αμφέβαλα ποτέ ότι δεν ήμουν η προτεραιότητα στην καθημερινότητά του και αυτο το έκανε ξεκάθαρο".


"Με ρωτάνε συχνά πώς αντιμετώπισα τον θάνατό του. Εγώ κατάλαβα ότι είναι μη αναστρέψιμο το βράδυ που αποφάσισε ότι δεν θα πάει στη δουλειά, μια εβδομάδα πριν τον θάνατό του. Του είπα "θα σε δω αύριο στη δουλειά" και μου είπε "δεν θα πάω". Εμφανισιακά είχε πέσει, αλλά δεν είχε χάσει τα μαλλιά του. Όταν μου είπε τη φράση "εγώ δεν θα πάω αύριο στη δουλειά" εκεί έκανα το μεγάλο μου ξέσπασμα. Εκεί θρήνησα τον πατέρα μου γιατί κατάλαβα ότι για να μην πηγαίνει στη δουλειά τα πράγματα δεν πάνε καλά" πρόσθεσε για τον πατέρα της.

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Όλα όσα είπε στη γενναιόδωρη συνέντευξη για τον πατέρα της, την κοινωνία, τις πεποιθήσεις της και την ελίτ

Για το περιστατικό του Blue Horizon

Το σχόλιο της για την δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη που τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη του Blue Horizon, είχε προκαλέσει αίσθηση. Σχολιάζοντας το εν λόγω περιστατικό σημείωσε πως: "Ούσα στη θέση που είμαι βλέπω τη συμπεριφορά του κόσμου. Από τον απλό κόσμο έχω καλύτερη εικόνα του πώς συμπεριφέρονται σε εμάς σε αντίθεση με τον απλό άνθρωπο. Έχω κύκλο που περιλαμβάνει κανονικούς ανθρώπους. Ένα μέρος των ανθρώπων της δικής μου επιφάνειας έχουν κάποια πιστεύω που δεν συνάδουν με τα δικά μου. Η αδικία με ενοχλεί από μικρό παιδάκι είτε αφορά ανθρώπους, είτε ζώα. Και επειδή είμαι άνθρωπος που έχω ενσυναίσθηση και με χτυπάει ψυχολογικά η αδικία, είναι ένας τρόπος να βγάλω το άχτι μου. Από την άλλη βλέπω έναν κόσμο στα media που είναι στημένος. Υπάρχει μια αυτοσκηνοθεσία που είναι ψευδής. Το τέλειο δεν υπάρχει ούτε για μένα που υποτίθεται ότι έχω ό,τι μπορεί για να είναι ένας άνθρωπος ευτυχισμένος. Η δική μου πραγματικότητα είναι μακριά από αυτό".

Για την επαγγελματική της ζωή

"Η ζωή μου είναι σίγουρα διαφορετική από του μέσου Έλληνα αλλά στη βάση της έχει πολλά κοινά, κοινούς προβληματισμούς, αρκετά κοινό πρόγραμμα μπορεί να δουλεύω από 8ωρο μέχιρ το βράδυ στις 10".

"Είχα παντα παραγωγική δραστηριότητα, αισθάνομαι ότι έχω πολλά να κάνω. Έχω ανοίξει πολλά μέτωπα, χειρίζομαι τρεις ΜΚΟ. Έτσι που έχω στήσει τη ζωή μου δεν μπορώ και να μην δουλέψω. Είχα δύο γονείς που ήταν πάντα παραγωγικοί, ποτέ δεν κάθονταν. Έχω ένα σύζυγο, αυτός κι αν είναι παραγωγικός! Πιστεύω ότι έχουμε έρθει στη ζωή για κάποιο λόγο, αν είναι να πίνουμε μαργαρίτες δεν ωφελείται ο πλανήτης".

Ειδικά, δε, για την Save a Greek Stray -τη φιλοζωική μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με τα ζώα συντροφιάς- τόνισε πως "την ξεκίνησα όταν ήμουν 15 ετών, έφτιαξα το σάιτ, είναι το πρώτο μου παιδί. Έχει μεγαλώσει και δεν αισθάνομαι ότι ανήκει σε μένα αλλά σε ένα μεγάλο κίνημα. Αν μπορούσνα να μην ξέρουν ότι είναι δικιά μου ακόμα καλύτερα!".

Για τον σύζυγο και το παιδί της

Για τον γάμο της και τον σύζυγό της η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση είπε ότι "ήρθε ο άνθρωπος ο κατάλληλος. Αισθάνομαι ότι μου πήρε πολλά χρόνια να τον βρω γιατί η κοινωνία έχει μάθει οτι ο άνδρας έχει την κοινωνική δύναμη και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια σε πολλούς ανθρώπους. Είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει πολύ δύσκολα στη ζωή του και έχει ξεκινήσει από το μηδέν και έχει φτάσει εκεί που θα συνεχίσει να φτάνει. Είναι πάρα πολύ καλά με τον εαυτό του, έχει τρελή αυτοπεποίθηση, οπότε ποτέ δεν ένιωσε μειονεκτικά απέναντι μου".

"Θέλω να πιστεύω ότι είμαι παρούσα μαμά για το παιδί μου. Αυτό είναι κάτι που μου έλειψε πολύ όταν ήμουν παιδί γιατί εγώ μεγάλωσα κατά κύριο λόγο με νταντάδες. Η μαμά για τα πρώτα χρόνια ενός παιδιού είναι αυτή που κάνει τα δυσάρεστα, ξενυχτάει, τα βράδια αλλάζει πάνες, μπάνιο αλλά έτσι χτίζεται η σχέση με το παιδί μας. Εγώ δεν είχα ανάγκη να τα κάνω αυτά αλλά επέλεξα να το κάνω συνειδητά γιατί εμένα μου έλειψε. Τα παιδιά δεν χαρίζονται και δεν χαρίζουν, αν ασχοληθείς μαζί τους ασχολούνται και σε αγκαλιάζουν και δεν καταλαβαίνουν απο τίτλους".


"Θέλω ο Νίκος να αισθάνεται ότι έχει μια αγκαλιά όποτε τη χρειάζεται και να έρχεται σε μένα όταν σκεφτεί και προβληματιστεί για κάτι".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

06 Μαϊ 2024

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια στη δήλωση αγάπης θαυμάστριάς του

"Έντριεν από το Μπρούκλιν, αν ακούς, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ από το Λίβερπουλ σε αγαπάει επίσης"

Περισσότερα από

News

06 Μαϊ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Φόρεσε τη νέα εκδοχή του κλασσικού κουστουμιού και όλες το λάτρεψαν

Το μοντέρνο κουστούμι που φόρεσε η Ελένη Μενεγάκη είναι η τάση της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού.

06 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Μαρίνα Σάττι και Έλενα Παπαρίζου τραγουδούν μαζί

Τα τραγούδια τους και η σφιχτή αγκαλιά.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη φορά που θα ήθελα να είμαι αθλήτρια: Για να τρώω το μενού που ετοιμάζουν οι Γάλλοι για τους Ολυμπιακούς

Και θα έτρεχα και ξιφασκία θα έκανα και break dance θα χόρευα, αν ήταν να γευτώ όσα ετοιμάζουν οι Γάλλοι σεφ- ακόμα και τριάστερος μες στο παιχνίδι.

05 Μαϊ 2024

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια: O μπασίστας και η φωνή των Socrates

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ρόκερ και ιδρυτικό μέλος των Socrates Drank the Conium

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.