ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ferdinand Berthier: Η Google τιμά τον κωφό Γάλλο εκπαιδευτικό

Το σημερινό Doodle τιμά τον Ferdinand Berthier, έναν Κωφό Γάλλο εκπαιδευτικό και διανοούμενο.

Ο Φερντινάν Μπερτιέ αφιέρωσε τη ζωή του στην προώθηση της εκπαίδευσης και της κουλτούρας των Κωφών. Με το έργο του, συνέβαλε στην αναγνώριση και αποδοχή των Κωφών ατόμων στην κοινωνία. Το σημερινό doodle τιμά την προσφορά του, αι μας υπενθυμίζει τη σημαντικότητα της ισότητας και της πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλους.

Ο Μπερτιέ γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1803 στο Saône-et-Loire της Γαλλίας. Ήδη από νεαρή ηλικία, ως οκτάχρονο παιδί, άρχισε να παρακολουθεί το Εθνικό Ινστιτούτο Κωφών στο Παρίσι. Αρχικά, οι γονείς του ελπίζαν ότι θα αποκτούσε βασικές επαγγελματικές και γραμματισμού δεξιότητες που θα τον προετοίμαζαν για μια καριέρα στον τομέα του εμπορίου. Ωστόσο, ο Berthier ανακάλυψε την αγάπη του για την εκπαίδευση και αναπτύχθηκε σε έναν εξαιρετικό εκπαιδευτή.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο Μπερτιέ επέστρεψε στο Εθνικό Ινστιτούτο Κωφών ως καθηγητής. Το ταλέντο και η αφοσίωσή του τον οδήγησαν να γίνει ένας από τους πιο ανώτερους καθηγητές του σχολείου, προσφέροντας τις γνώσεις του και εμπειρία σε εκατοντάδες κωφούς μαθητές. Ο Berthier δεν απλώς δίδασκε το ακαδημαϊκό περιεχόμενο, αλλά και προσπαθούσε να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και την κοινωνική αποδοχή των μαθητών του.

Το 1834, ο Μπερτιέ οργάνωσε το πρώτο σιωπηλό συμπόσιο για Κωφούς Γάλλους. Αυτή η εκδήλωση αποτέλεσε μια σημαντική συνάντηση για την κοινότητα των Κωφών, καθώς έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συναντηθούν, να μοιραστούν απόψεις και εμπειρίες, καθώς και να συζητήσουν θέματα που αφορούν την κοινότητά τους.

Στα επόμενα χρόνια, η εκδήλωση απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση, με γυναίκες, δημοσιογράφους και κυβερνητικά στελέχη να παρακολουθούν το συμπόσιο. Αυτό κατέδειξε τη σημασία και την επιρροή που είχε η κοινότητα των Κωφών και το έργο του Μπερτιέ.

Επιπλέον, κατάφερε να πείσει τη γαλλική κυβέρνηση να δημιουργήσει μια οργάνωση που θα εκπροσωπούσε τα συμφέροντα της κοινότητας των Κωφών. Έτσι, το 1837 ιδρύθηκε η Société Centrale des Sourds-muets, η πρώτη επίσημη οργάνωση αυτού του είδους. Η οργάνωση αυτή ασχολείτο με την προώθηση της εκπαίδευσης ενηλίκων με κώφωση, την παροχή υποστήριξης και αλληλοβοήθειας σε άτομα με κώφωση και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Ο Φερντινάν Μπερτιέ πέθανε στις 12 Ιουλίου 1886 στο Παρίσι, σε ηλικία 82 ετών.

Read Next

27 Απρ 2024

Καλλιμάρμαρο: Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στο "Παρίσι 2024

Σε ενα κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο αντήχησαν οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας

27 Απρ 2024

Ντάνι Ντε Βίτο και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ξανά μαζί

Μετά από τη διάσημη ταινία "Οι δίδυμοι", το δίδυμο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

Περισσότερα από

News

27 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Με την αδερφή της στην Κύπρο

Η Ελληνίδα σταρ ποτέ δεν ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα της

27 Απρ 2024

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το φετινό Πάσχα - Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού

Οι αναχωρήσεις για προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού ξεκινούν από το Σάββατο και κορυφώνονται στα μέσα της Μ.Εβδομάδας.

27 Απρ 2024

"Ήταν αηδιαστικό": Η Αν Χάθαγουεϊ περιγράφει τη χειρότερη - ίσως - στιγμή που έχει βιώσει σε audition

Το αίτημα του παραγωγού απέναντι στη νεαρή τότε ηθοποιό απαιτούσε, μεταξύ άλλων, με φιληθεί με άλλους δέκα άντρες.

27 Απρ 2024

Σέρρες: Τα "Λαζαράκια" και οι περίτεχνοι σταυροί από φοινικόφυλλα στην Αγία Παρασκευή Σιδηροκάστρου

Τα "Λαζαράκια" ή "Λαζάρηδες" ή "Λαζαρούδια" είναι μικρά νηστίσιμα ψωμάκια, τα οποία πρόσφεραν οι νοικοκυρές το Λαζαροσάββατο (το Σάββατο του Λαζάρου) στα παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα.

27 Απρ 2024

Netflix: Έρχεται το αριστούργημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες "Εκατό χρόνια μοναξιά"

Το βιβλίο που κατέκτησε την καρδιά μας γίνεται τώρα τηλεοπτική σειρά που περιμένουμε εναγωνίως.

26 Απρ 2024

Lifestory: Ο χαρισματικός Γκάρι Όλντμαν και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Γκάρι Όλντμαν.

26 Απρ 2024

Σκοτ Ντίσικ: Το Ozempic, η δραματική απώλεια κιλών και η κραυγή απόγνωσης για βοήθεια

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Σκοτ Ντίσικ - του σταρ απο το Keeping Up with the Kardashians-λόγω της δραματικής απώλειας βάρους με τη χρήση του Ozempic.