ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζέιν Φόντα: "Η κλιματική κρίση είναι υπερβολικά επείγον θέμα"

Η ηθοποιός έκανε αναφορά και στις φωτιές της Ελλάδας, λίγο πριν την "Εβδομάδα Κλίματος" στη Νέα Υόρκη.

Η Τζέιν Φόντα στα 82 της γίνεται εξώφυλλο στη βρετανική Vogue και νικάει τον χρόνο μια για πάντα

Παρατηρώντας κανείς, τις φωτιές που έχουν κάψει τεράστιες εκτάσεις παγκοσμίως, τους μεγάλους σεισμούς, τους καύσωνες και τις πλημμύρες, καταλαβαίνει ότι είμαστε στην κορυφή της κλιματικής κρίσης και ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα κάποια μέτρα.

Τα υψηλότερα νούμερα, όσον αφορά τη συνολική καμένη έκταση, καταγράφει φέτος η Ελλάδα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με νέα στοιχεία, που ανέλυσε το Meteo. Καταγράφοντας 1.610.080 στρέμματα καμένων εκτάσεων έως 30.08.2023, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ 20 Μεσογειακών χωρών. Ο Έβρος, η Αττική, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Μαγνησία, η Φθιώτιδα, η Εύβοια, η Κορινθία πέρασαν μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις.

Δεύτερη έρχεται η Ισπανία με 843.150 στρέμματα και τρίτη η Ιταλία με 630.610 στρέμματα. Αύξηση των καμένων εκτάσεων καταγράφουν επίσης η Γαλλία (+68%) και το Μαρόκο (+43%), ενώ μείωση καταγράφεται στις υπόλοιπες χώρες. Περίπου 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ (4,43 δισεκατομμύρια δολάρια) είναι το κόστος των ζημιών από τις πυρκαγιές που θα κληθεί να πληρώσει η Ευρώπη μέχρι στιγμής φέτος.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η Νέα Υόρκη προχωρά στην "Εβδομάδα Κλίματος" όπου απαιτεί από τις κυβερνήσεις να σταματήσουν την παραγωγή ορυκτών καυσίμων, πετρελαίου, αερίου και κάρβουνου - πηγές που αποτελούν βασικούς παράγοντες επιβάρυνσης της κλιματικής αλλαγής.

Στην "Εβδομάδα Κλίματος" συμμετέχουν αρκετοί celebrities και ανάμεσα σε αυτούς και η Αμερικανίδα ηθοποιός, βραβευμένη δύο φορές με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, Τζέιν Φόντα. Η διάσημη ηθοποιός, λίγο πριν κλείσει την βαλίτσα της για τη Νέα Υόρκη,για να παρευρεθεί στη μεγάλη εκδήλωση για τον πλανήτη, αναφέρθηκε στις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές, ανάμεσα στις οποίες και εκείνες της Ελλάδας.

"Οι καταστροφικές φωτιές στην Χαβάη, στον Καναδά, στην Ελλάδα και οι πλημμύρες στο Βερμόντ - μέχρι και η Καλιφόρνια δέχτηκε για πρώτη φορά προειδοποίηση για τροπική καταιγίδα- δεν μας αφήνουν άλλα πλαίσια. (Η κλιματική κρίση) είναι υπερβολικά επείγον θέμα".

Η διάσημη ηθοποιός και ακτιβίστρια, θέλοντας να προσκαλέσει ακόμη περισσότερο κόσμο να δώσει το παρών στις διαμαρτυρίες της "Εβδομάδας Κλίματος", έδειξε και τον τρόπο που πακετάρει τη βαλίτσα της.

Αφού πήρε μαζί την αγαπημένη της μπλούζα σε κόκκινο χρώμα, πρόσθεσε και το ανακυκλώσιμο μπουκάλι νερού της. "Έρχεστε;" πρόσθεσε στο τέλος η Τζέιν Φόντα και έφυγε για Νέα Υόρκη, όπου θα συνομιλήσει με παγκόσμιους ηγέτες για την σκέψη της σχετικά με τις δράσεις για ένα βιώσιμο μέλλον.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!