ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

5 διάσημες γυναίκες που αποτελούν έμπνευση για τις γυναίκες του σήμερα

Πέρα από το ταλέντο τους ξεχώρισαν και για τον δυναμισμό τους, την αυθεντικότητα τους και τον ανθρωπισμό τους.

Η απόλυτη ποπ σταρ, μία από τις αγαπημένες performer και τραγουδίστριες, η Μπιγιονσέ έγινε πολύ πρόσφατα 42 ετών. Είναι μία από τις δημοφιλέστερες τραγουδοποιούς που αναδείχθηκαν στον αιώνα που διανύουμε, με 32 βραβεία Γκράμι και πέρα από το ταλέντο της, τη θαυμάζουμε και για τον δυναμισμό της.

Ποιες άλλες όμως καλλιτέχνιδες, είναι αυτές που έχουν χρησιμοποιήσει τη φήμη τους στο Χόλιγουντ και με τον δικό τους τρόπο, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο, στον κόσμο της σημερινής γυναίκας και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της; Παρακάτω έχουμε συλλέξει το σημαντικό έργο μερικών από αυτών.


Μπιγιονσέ

Και ναι! Θα γίνουμε γραφικοί, αλλά δε γίνεται να μιλάμε για δυναμικές γυναίκες, αυτοπεποίθηση και ίσα δικαιώματα αν δε βάλουμε πρώτα στη συζήτηση τη μία και μοναδική Μπιγιονσέ. Από τα πρώτα βήματα κιόλας της καριέρας της, κατέστησε σαφές ότι βασικό σκοπό έχει να δυναμώσει όλες τις γυναίκες του κόσμου. Τη δεκαετία του '90, όπου ήταν στο συγκρότημα ''Destiny's Child'' μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, είχαν τους τίτλους: "Independent Women", "Survivor", "Say My Name", "Bills, Bills, Bills".

Αργότερα, όταν αποφάσισε να συνεχίσει μόνη της, έβγαλε το "Run The World (Girls)", το 2011, όπου ορίζεται και ως φεμινιστικός ύμνος, αφού αποθεώνει τις ικανότητες των γυναικών και τη φύση της δύναμης τους. "Είμαστε αρκετά έξυπνες για να κάνουμε αυτά τα εκατομμύρια, αρκετά δυνατές για να αλλάξουμε τα παιδιά και μετά να επιστρέψουμε στη δουλειά", λένε οι στίχοι. Ας μην ξεχνάμε φυσικά και το ''Flawless'' το οποίο περιλαμβάνει ένα απόφθεγμα που έγραψε και ανήγγειλε η συγγραφέας Chimamanda Ngozi Adichie και έπαιζε και σε πολλές συναυλίες της στο ξεκίνημα τους: "Φεμινίστρια: το άτομο που πιστεύει στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ισότητα των φύλων".

Έμμα Γουάτσον

Η Έμμα Γουάτσον η οποία είναι ηθοποιός, μοντέλο και ακτιβίστρια, μας έδειξε από την ηλικία των 9 ετών τη δυναμική της ταυτότητα, όταν κέρδισε τον ρόλο της ως Ερμιόνη Γκρέιντζερ στη θριαμβευτική σειρά των ταινιών Χάρι Πότερ. Υποδυόταν μία νεαρή μαθήτρια στο σχολείο μαγείας, Χόγκουαρτς, όπου αυτό που την ξεχώριζε ήταν η εξυπνάδα της και η γενναιότητα της.

Τον Ιούλιο του 2014, διορίστηκε πρέσβειρα καλής θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών για τις Γυναίκες, ξεκίνησε την εκστρατεία HeForShe και εκφώνησε μια ομιλία στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ, όπου ανέπτυξε την έννοια του φεμινισμού και κατέστρεψε το επιχείρημα ότι είναι με οποιονδήποτε τρόπο "μισανδρικό".''Όσο περισσότερο μιλούσα για τον φεμινισμό, τόσο περισσότερο συνειδητοποίησα ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών έχει γίνει πολύ συχνά συνώνυμος με το μίσος για τον άνδρα. Αν υπάρχει κάποια σκέψη που ξέρω με βεβαιότητα, είναι ότι αυτό πρέπει να σταματήσει''.

Όπρα Γουίνφρεϊ

Η Όπρα Γουίνφρεϊ, είναι Αμερικανίδα παρουσιάστρια talk show, τηλεοπτική παραγωγός, ηθοποιός, συγγραφέας, φιλάνθρωπος, αλλά και πρότυπο. Γεννημένη στην αγροτική φτώχεια και μεγαλωμένη από μητέρα εξαρτημένη από κρατικές πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας σε μια φτωχή αστική γειτονιά, η Γουίνφρεϊ απαίτησε παραπάνω πράγματα στην ζωή της. Με αφορμή τον άνισο μισθό που έπαιρνε στο ξεκίνημα της τηλεοπτικής της καριέρας, βάλθηκε να κάνει τη δική της τηλεοπτική εκπομπή, The Oprah Winfrey Show, που μεταδόθηκε από το Σικάγο και ήταν το τηλεοπτικό πρόγραμμα με την υψηλότερη βαθμολογία του είδους του στην ιστορία. Έγινε εκατομμυριούχα σε ηλικία 32 ετών, όταν πέρασε σε εθνικό συνδικάτο η εκπομπή για 25 χρόνια, από το 1986 έως το 2011.

Ονομάστηκε η "Βασίλισσα όλων των Μέσων" και υπήρξε η πλουσιότερη Αφροαμερικανίδα του 20ου αιώνα. Επίσης ήταν κάποτε η μοναδική μαύρη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο και η μεγαλύτερη μαύρη φιλάνθρωπος στην ιστορία των ΗΠΑ. Μέχρι το 2007, μερικές φορές κατατασσόταν ως η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Ακόμα, έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία που βοηθά τις γυναίκες να εξελίσσονται και να προοδεύουν "The Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls".

"Ποτέ δεν με θεωρούσα φεμινίστρια, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να είσαι γυναίκα σε αυτό τον κόσμο και να μην είσαι φεμινίστρια".

Αντζελίνα Τζολί

Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτρια και Πρεσβεύτρια Καλής Θέλησης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Η βραβευμένη με Όσκαρ ξεχωρίζει τόσο για τις επιτυχημένες ταινίες της όσο και για το φιλανθρωπικό της έργο. Μετά από χρόνια υπηρεσίας στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και την υπόθεση των προσφύγων ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης, η Jolie διορίστηκε Ειδική Απεσταλμένη τον Απρίλιο του 2012.

Με τα χρόνια, η δουλειά της με τον ΟΗΕ έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στους αγώνες των γυναικών σε περιοχές που έχουν καταρρεύσει από τον πόλεμο και την είδε να δέχεται Ανθρωπιστικό Βραβείο Jean Hersholt το 2013. Τον Μάρτιο του 2020 για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Jolie έγραψε για το TIME για τη σημασία του να δίνουμε στις νέες γυναίκες αγάπη και σεβασμό. Ακόμα, μην ξεχνάμε ότι έχει υιοθετήσει τρία παιδιά.

Ριάνα

Η αγαπημένη μας pop star και fashion icon έχει προσφέρει σοβαρό έργο μέσα από τις φιλανθρωπικές της προσπάθειες. Συγκεκριμένα, ονομάστηκε Ανθρωπιστής της Χρονιάς για το 2017 από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. "Η Ριάνα έχτισε φιλανθρωπικά ένα υπερσύγχρονο κέντρο για την ογκολογία και την πυρηνική ιατρική για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού στο νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Bridgetown των Μπαρμπάντος", δήλωσε ο διευθυντής του Ιδρύματος Χάρβαρντ S. Allen Counter. Επιπλέον, το Ίδρυμα Clara Lionel της Rihanna προσφέρει ένα πρόγραμμα υποτροφιών για φοιτητές που φοιτούν σε κολέγιο στις ΗΠΑ από χώρες της Καραϊβικής.

Στον κόσμο της ομορφιάς επίσης ξεχώρισε και έκανε τη δική της επανάσταση, με τη σειρά καλλυντικών ''Fenty Beauty'' (ναι με το επίθετο της). Η επιθυμία της καλλιτέχνιδος να δημιουργήσει προϊόντα κατάλληλα για όλες τις γυναίκες είχε ως πρωταρχικό στόχο να δώσει τέλος στον ρατσισμό κατά των μειονοτήτων, να ενισχύσει τη διαφορετικότητα και να διευρύνει τους ορίζοντες άλλων εταιριών καλλυντικών, που νομίζουν ότι υπάρχουν μόνο οι 3 τύποι δέρματος light – medium – dark. Το foundation της διατίθεται σε 40 αποχρώσεις, ενώ τα μοντέλα της καμπάνιας ξέφυγαν από τα καθιερωμένα στερεότυπα ομορφιάς.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024
27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"