ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

80ο Φεστιβάλ Βενετίας: H 77χρονη Σαρλότ Ράμπλινγκ με Courrèges είναι η ενσάρκωση της φινέτσας

Όσο κι αν προσαθήσει πλέον μία σταρ, δύσκολα θα ξεπεράσει το λουκ της Ράμπλινγκ στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Θηλυκότητα δε σημαίνει άλογη έκθεση δέρματος και "προσόντων". Θηλυκότητα δε σημαίνει μόνο σφρίγος, ούτε μακιγιάζ, ούτε μαλλιά, ούτε καλοσχηματισμένους κοιλιακούς και τετρακέφαλους. Θηλυκότητα σημαίνει κυρίως γοητεία, σαγήνη, κομψότητα και στιλ που πηγάζει κυρίως από την καρδιά, το μυαλό και το βλέμμα. Κι ένα φόρεμα που θα ξέρει να παίξει σωστά το παιχνίδι.

Όλα αυτά φαίνεται να συνοψίζει τώρα το λουκ της ηθοποιού Σαρλότ Ράμπλινγκ που έφτασε στο Φεστιβάλ Βενετίας για να απονείμει ένα τιμητικό Χρυσό Λέοντα στην εξαιτερική Ιταλίδα σκηνοθέτρια και σεναριογράφο Λιλιάνα Καβάνι. Η Καβάνι έγινε διεθνώς γνωστή μετά την επιτυχία της ταινίας της Il portiere di notte (Ο θυρωρός της νύχτας, 1974). Οι ταινίες της έχουν συνήθως ιστορικό υπόβαθρο.

Στον Θυρωρό της Νύχτας πρωταγωνιστούσε η Ράμπλινγκ. Η υπόθεσή του διαδραματίζεται στη Βιέννη το 1957 και ακολουθεί έναν φρουρό ναζιστικού στρατοπέδου συγκεντρώσεως και μια επιζήσασα πρώην κρατούμενη στο στρατόπεδο, με τους δυο τους να εμπλέκονται σε μια σαδομαζοχιστική σχέση αφότου συναντώνται τυχαία μεταπολεμικά.

To look της Ράμπλινγκ

Το φόρεμα και τα συγκλονιστικά παπούτσια της είναι όλα από τον οίκο Courrèges. To μαύρο φόρεμα που έπεφτε χαλαρά πάνω στο σώμα της είχε ένα μικρό μόλις άνοιγμα στο τελείωμα όπου άφηνε ελάχιστο δέρμα ακάλυπτο. Με μια σχεδόν "αρχιτεκτονική διάθεση" το φόρεμα είχε ένα συμμετρικό άνοιγμα πάνω από τον λαιμό, απ' όπου έλαμπε το κολιέ της Ράμπλινγκ (χαρακτηριστικό της φετινής κολεξιόν του οίκου).

Σήμερα ο κόσμος της μόδας συζητά για τα εντυπωσιακά παπούτσια που φόρεσε η σταρ και έδωσαν μια φουτουριστική, σύγχρονη νότα στο λουκ. Αντί για τακούνι είχαν έναν μικρό κύλινδρο, ένα μεταλλικο στοιχείο που έδενε αρμονικά και με το κολιέ της.

Κυρίως όμως ήταν το γοητευτικό βλέμμα, το χαμογέλο και η μεγάλη της χαρά να απονείμει το σπουδαίο βραβείο της βραδιάς σε μια γυναίκα που πραγματοποίησε το όραμα της στον κινηματογράφο, ιδίως σε μια εποχή που δεν ήταν καθόλου δεδομένο- και εξακολουθεί να μην είναι.

To Λιοντάρι είναι "ήσυχο" φέτος

Το Φεστιβάλ της Βενετίας αποτελεί προπομπό των Όσκαρ, και ανέκαθεν οι σκηνοθέτες αγωνιζόντουσαν να προβάλλουν τις ταινίες τους στο Φεστιβάλ. Ενώ παράλληλα στο red carpet της διοργάνωσης οι σταρ διαγωνίζονταν στη λάμψη και τα λουκ. Φέτος, όλοι κρατάνε χαμηλά τους τόνους λόγω της μεγάλης απεργίας των σεναριογράφων διαμαρτύρονται για την εκμετάλλευση των μεγάλων στούντιο από τα υπερκέρδη που εισπράττουν από τις πλατφόρμες, αλλά και την απειλή του AI που απειλεί το επάγγελμα τους.

Για το λόγο αυτό οι περισσότεροι σταρ δεν θα παρευρεθούν στο Φεστιβάλ, ούτε σε άλλες εκδηλώσεις και πρεμιέρες συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους τους. Για το λόγο αυτό αρνήθηκε να παρευρεθεί και ο Μπράντλεϊ Κούπερ, ο οποίος βρίσκεται στην Ιταλία για να κάνει τον τελευταίο τεχνικό έλεγχο πριν την προβολή της ταινίας Maestro, την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά.

Στο 80ο Φεστιβάλ της Βενετίας θα προβληθούν όμως και οι νέες ταινίες των Ρομάν Πολάνσκι, Γούντι Άλεν, και του "δικού" μας Γιώργου Λάνθιμου.

Διαβάστε Επίσης

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

16 Μαϊ 2024

Μαριτίνα Ντενίση:"Σε αγαπάω περισσότερο από τον καθένα"

H Μαριτίνα Ντενίση ευχήθηκε στη μητέρα της με μια τρυφερή φωτογραφία τους

16 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η μεγάλη επιστροφή του Mad Max

Ο σχεδόν 80χρονος Τζορτζ Μίλερ επέστρεψε με ένα ακόμη έπος του "Mad Max", το "Furiosa" με πρωταγωνιστές την Άνια Τέιλορ-Τζόνσον και τον Κρις Χέμσγουορθ.

Περισσότερα από

News

16 Μαϊ 2024

Χιου Γκραντ: "Το Χόλιγουντ με εγκατέλειψε αλλά είχα την ευκαιρία να κάνω άλλα πράγματα"

Ο ηθοποιός Χιου Γκραντ δεν είναι πλέον "ο αγαπημένος" του Χόλιγουντ.

16 Μαϊ 2024

Άμπερ Βαλέτα: "Είμαι 25 χρόνια "καθαρή" από ναρκωτικά και αλκοόλ"

"Γιατί λοιπόν να ντραπώ τώρα να μιλήσω γι' αυτό που είμαι νηφάλια;" , εξομολογείται το σούπερ μόντελ.

16 Μαϊ 2024

Τι είναι η Όπερα τελικά;

OperaBox: Η νέα ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

16 Μαϊ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Το νέο πορτρέτο του θυμίζει κάτι από… κόλαση

Ο πίνακας δίχασε τους Βρετανούς, που άλλοι το λάτρεψαν και άλλοι το μίσησαν.

16 Μαϊ 2024

To δωμάτιο της Αριάνας και της Φιλίππα Τανιμανίδη έγινε καλλιτεχνικό εργαστήρι

Το δωμάτιο των δίδυμων κοριτσιών του ζευγαριού, Αριάνας και Φιλίππας είναι λευκό, ιδιαίτερα ευρύχωρο, με ενσωματωμένα ραφάκια.

16 Μαϊ 2024

Η "μέταλ" διασκευή του γαλλικού Mon Amour από τον Μπομπ Κατσιώνη και η αντίδραση του Slimane

To βίντεο ανέβασε στον λογαριασμό της η Ευρυδίκη και σε αυτή την ανάρτηση αντίδρασε ο Slimane!

15 Μαϊ 2024

Όλγα Βλαχοπούλου: Με καρκίνο διαγνώστηκε η γνωστή στιχουργός

Η ανάρτησή της στα social media μέσα από το νοσοκομείο.

15 Μαϊ 2024

Slimane: Η "φωνή" της Eurovision που έσπασε κάθε ρεκόρ στο Spotify - Το συγκινητικό "ευχαριστώ" του

Μέσα σε 24 ώρες το Mon Amour έγινε το γαλλικό τραγούδι με τα περισσότερα streams στην ιστορία του Spotify.

15 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η 86χρονη Τζέιν Φόντα ομορφότερη από ποτέ

Η απαστράπτουσα Τζέιν Φόντα έκλεψε την παράσταση με μία από τα ωραιότερα κοστούμια που έχουμε δει.