ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Με (μόλις) 4.500 ευρώ μετέτρεψε έναν κάδο σκουπιδιών σε μοντέρνο σπίτι

Ο αρχιτέκτονας Χάρισον Μάσραλ βρήκε την απόλυτη λύση στο ενοικιοστάσιο.

Όταν ο Harrison Marshall, ένας αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης, άρχισε να ψάχνει για ένα νέο σπίτι να νοικιάσει στο Λονδίνο, διαπίστωσε ότι οι τιμές ήταν εντελώς παράλογες.

"Προσπαθούσα να βρω κάποιο μέρος που να ταιριάζει με το μπάτζετ και τα κριτήριά μου, αλλά δεν έβρισκα τίποτα που να καλύπτει κάτι βαπό τα δυο", όπως χαρακτηριστικά είπε στο Business Insider. "Έτσι, αυτό με έκανε να αρχίσω να σκέφτομαι ότι πρέπει να υπάρχει ένας άλλος τρόπος να το κάνω".

Ο 28χρονος αρχιτέκτονας σκέφτηκε να μετατρέψει έναν κάδο, από αυτούς που χρησιμοποιούνται για τα μπάζα σε οικοδομές και ανακαινίσεις (στην Αγγλία τους λένε "skips"), σε ένα μικροσκοπικό σπίτι. Στόχος του ήταν, μεταξύ άλλων, να δείξει ότι ακόμα και αυτό που μοιάζει με το αντίθετο από ένα σπίτι, όπως ένας κάδος ή ένας σκουπιδοτενεκές, μπορεί να γίνει κάτι που είναι άνετο και έχει την αίσθηση ενός σπιτικού.

Ο Marshall σχεδίασε και κατασκεύασε το μικροσκοπικό σπίτι του αφότου πέρασε τα τελευταία επτά χρόνια δουλεύοντας σε projects σχεδιασμού και κατασκευών για φιλανθρωπικές οργανώσεις στο εξωτερικό.

Μαζί με συμφοιτητές του από την αρχιτεκτονική, έστησαν τον οργανισμό Caukin Studio, ο οποίος χτίζει σχολεία, κέντρα υγείας και παιδικές χαρές. Έτσι, μπόρεσε να χρησιμοποιήσει αυτή την εμπειρία στην κατασκευή του σπιτιού-κάδου.

Ο αρχιτέκτονας χρειάστηκε μερικούς μήνες για να χτίσει το σπίτι, δουλεύοντας κυρίως στον ελεύθερο χρόνο του τα απογεύματα. Και τον περασμένο μήνα, άρχισε να μένει μέσα σε αυτό.

Το μικροσκοπικό του σπίτι έχει ένα πατάρι για το κρεβάτι, νιπτήρα και ένα σημείο που είναι η κουζίνα, όπου ο Marshall φτιάχνει σάντουιτς. Υπάρχει μία μικρή δεξαμενή νερού, την οποία γεμίζει με ένα λάστιχο από το σπίτι του γείτονα, για να μπορεί να πλένει τα πιάτα ή τα δόντια του. Δεν υπάρχει κανονική τουαλέτα, αλλά μία φορητή, την οποία χρειάζεται να βγάζει έξω. Ο 28χρονος κάνει μπάνιο στη δουλειά του ή στο γυμναστήριο.

Το σπίτι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα έως τώρα, κάτι που σημαίνει ότι χρειαζόταν να χρησιμοποιεί αρκετά παπλώματα για να ζεσταθεί το βράδυ.

Τα υλικά και ο εξοπλισμός του σπιτιού του κόστισαν περίπου 4.000 λίρες (4.500 ευρώ), ενώ το βασικό του έξοδο, πλέον, είναι οι 50 λίρες τον μήνα που δίνει για την ενοικίαση του κάδου.

Ο Marshall δηλώνει ότι σκοπεύει να μείνει στο σπίτι αυτό για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Στόχος του είναι, όπως λέει, να ανοίξει τη συζήτηση για το στεγαστικό πρόβλημα στο Λονδίνο αλλά και αλλού. "Ο στόχος είναι να προκαλέσουμε έναν πιο δημιουργικό τρόπο σκέψης για αυτό, να κάνουμε τους ανθρώπους να μιλήσουν για τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους ζει τώρα ο κόσμος και πώς θα μπορούσε να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στην κοινωνική στέγαση".

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!