ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο τραγουδοποιός του ''The Band'' Ρόμπι Ρόμπερτσον πέθανε στα 80 του

Ο μάνατζερ του Ρόμπερτσον είπε ότι ο μουσικός "ήταν περικυκλωμένος από την οικογένειά του τη στιγμή του θανάτου του".

Ο Καναδός μουσικός Ρόμπι Ρόμπερτσον, αναγνωρίζεται για τη δουλειά του ως βασικός κιθαρίστας για τον Μπομπ Ντίλαν στα μέσα-τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές-μέσα της δεκαετίας του 1970 και ως κιθαρίστας και κύριος τραγουδοποιός για το ''The Band'' από την ίδρυσή τους μέχρι το 1978. Μερικά επιτυχημένα τραγούδια του συγκροτήματος ήταν το "The Weight", "The Night They Drove Old Dixie Down", και το "Up On Cripple Creek".

Σε δήλωση που δημοσίευσε το Rolling Stone, η εταιρεία διαχείρισης του Ρόμπερτσον επιβεβαίωσε τον θάνατό του. "Ο Ρόμπι ήταν περικυκλωμένος από την οικογένειά του τη στιγμή του θανάτου του, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του, Τζάνετ, της πρώην συζύγου του, Ντομινίκ, του συντρόφου της Νίκολας και των παιδιών του, Αλεξάνδρα, Σεμπάστιαν, Ντελφίν και του συντρόφου της Ντελφίν, Κένι", αναφέρεται στην ανακοίνωση από τον μακροχρόνιο μάνατζερ Τζάρεντ Λεβίν. "Αντί για λουλούδια, η οικογένεια ζήτησε να γίνουν δωρεές στα Έξι Έθνη του Μεγάλου Ποταμού, για να υποστηρίξουν την οικοδόμηση του νέου τους πολιτιστικού κέντρου".

Γεννημένος στο Τορόντο του Οντάριο του Καναδά το 1943, ο Ρόμπερτσον έζησε μια συναρπαστική ζωή. Όταν ο Ρόμπερτσον ήταν δεκατεσσάρων, δούλεψε δύο σύντομες καλοκαιρινές δουλειές στο περιοδεύον καρναβάλι, πρώτα για λίγες μέρες σε ένα προάστιο του Τορόντο και αργότερα ως βοηθός σε ένα φρικτό σόου για τρεις εβδομάδες κατά τη διάρκεια της Καναδικής Εθνικής Έκθεσης. Αργότερα άντλησε έμπνευση από αυτό για το τραγούδι του "Life is a Carnival" (με το συγκρότημα) και την ταινία Carny (1980), στην οποία ήταν παραγωγός και πρωταγωνιστής.

Το πρώτο συγκρότημα στο οποίο εντάχθηκε ο Ρόμπερτσον ήταν οι Little Caesar and the Consuls, που σχηματίστηκε το 1956 από τον πιανίστα/τραγουδιστή Μπρους Μορσχεντ και τον κιθαρίστα Τζιν Μακλέλαν. Έμεινε στο συγκρότημα για σχεδόν ένα χρόνο, παίζοντας δημοφιλή τραγούδια της εποχής σε τοπικούς χορούς εφήβων. Το 1957 σχημάτισε τους Robbie and the Rhythm Chords με τον φίλο του Πιτ "Thumper" Τρέϊνορ (ο οποίος αργότερα ίδρυσε τους Traynor Amplifiers). Άλλαξαν το όνομα σε Robbie and the Robots, αφού παρακολούθησαν την ταινία Απαγορευμένος Πλανήτης.

Ο Τρέϊνορ προσάρμοσε την κιθάρα του Ρόμπερτσον για τα Robots, προσαρμόζοντάς την με κεραίες και καλώδια για να της δώσει μια διαστημική εμφάνιση. Τότε ενώθηκαν με τον πιανίστα Σκοτ Κύσνι και έγιναν The Suedes. Σε μια παράσταση των Suedes στις 5 Οκτωβρίου 1959, όταν έπαιξαν το Hif Fi Club του CHUM Radio στην Merton Street του Τορόντο, ο Ρόνι Χόκινς τους αντιλήφθηκε για πρώτη φορά και εντυπωσιάστηκε αρκετά, ώστε να συνεργαστεί μαζί τους για λίγες φορές.

Τελικά έκανε μια συναυλία παίζοντας στους The Hawks, με τον αείμνηστο Ρόνι Χόκινς. Συγκεκριμένα, το συγκρότημα των Hawks αποτελούνταν από τους Ρόμπερτσον, Λεβόν Χελμ, Ρικ Ντάνκο, Ρίτσαρντ Μάνουελ και Γκαρθ Χάντσον. Αργότερα υιοθέτησαν το όνομα ''The Band'', αφού έπαιξαν επίσης για μερικά χρόνια με τον Μπομπ Ντίλαν, με τον οποίο αργότερα ξανασυναντήθηκαν, στα μέσα της δεκαετίας του '70.

Το συγκρότημα θα συνέχιζε να ηχογραφεί έξι ακόμη στούντιο άλμπουμ μεταξύ του '68 και του 1977, με τα πρώτα του χρόνια να κορυφώνονται στο The Last Waltz, μια τελευταία ζωντανή παράσταση που γυρίστηκε από τον Μάρτιν Σκορσέζε. Ο Ρόμπερτσον συνέχισε να εργάζεται στη μουσική παραγωγή για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, δουλεύοντας συχνά με τον Σκορσέζε.

Το ντουέτο συνεργάστηκε σε ταινίες όπως το Raging Bull (1980), The King of Comedy (1983), Casino (1995), The Departed (2006), The Wolf of Wall Street (2013) και The Irishman (2019). Συγκεκριμένα, ο Roberston ήταν ο συνθέτης στο Killers of the Flower Moon, η οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα σε επιλεγμένους κινηματογράφους στις 6 Οκτωβρίου, πριν βγει στις 20 Οκτωβρίου. Φαίνεται ότι αυτό θα είναι το μόνο μεταθανάτιο κινηματογραφικό έργο του.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου

01 Μαϊ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποκαλύπτει το "κοινωνικό" της πρόσωπο

Η πρώτη ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Νικόλαο, αφορούσε την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει.

Περισσότερα από

News

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.

01 Μαϊ 2024

"Becoming Karl Lagerfeld": Τον Ιούνιο η πρεμιέρα της βιογραφικής σειράς

Η σειρά εστιάζει σε έναν έρωτα του Καρλ που πυροδότησε και τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ιβ Σεν Λοράν.

01 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα αντάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές, αφού δεν φορούσε σουτιέν.

01 Μαϊ 2024

Τζούλι Άντριους: Η σπάνια εμφάνιση της 88χρονης σταρ στα Χάμπτονς

Η αξέχαστη Mary Poppins κομψή και στα 88 της χρόνια.

01 Μαϊ 2024

Πέθανε ο συγγραφέας Πολ Όστερ στα 77 του χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα

Ο Πολ Όστερ είχε γράψει 34 βιβλία, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη "Τριλογία της Νέας Υόρκης".

01 Μαϊ 2024

Ευγενία Σαμαρά - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Είναι μαζί και πολύ ερωτευμένοι - Η εμφάνιση στα Πετράλωνα

Αγκαλιά στα Πετράλωνα το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ - Η γνωριμία των δύο ηθοποιών στο θέατρο και ο κεραυνοβόλος έρωτας.

01 Μαϊ 2024

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η μυθιστορηματική ζωή του 75χρονου σταρ που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βούρκο

Σε δίκη τον Οκτώβριο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση. Δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας "Les Volets verts".

30 Απρ 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Άνοιξε τα μάτια του, αντιδρά στα βαθιά ερεθίσματα και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

"Είναι Μεγάλη Τρίτη έγινε ένα θαύμα. Από την Κυριακή και μετά έγινε ένα θαύμα"

30 Απρ 2024
30 Απρ 2024

Κόρντεϊ Κοξ: "Με χώρισε την ώρα της συνεδρίας χωρίς να το περιμένω!"

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για μια σκληρή εμπειρία που την οδήγησε όμως σε μια αποκάλυψη.