ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η παράξενη ιστορία του πτώματος που γλεντάει

Η ιστορία του παππού της Ντρου Μπάριμορ και η σχέση του με την ταινία "Τρελό Γουίκεντ στου Μπέρνι".

Ο Τζον Μπάριμορ ήταν Αμερικανός ηθοποιός στη σκηνή, στην οθόνη και στο ραδιόφωνο. Ο επιτυχημένος ηθοποιός ήταν μεγάλος σταρ στην εποχή του, γνωστός για τους διάσημους ρόλους του στο "Dr. Jekyll and Mr. Hyde" και "Grand Hotel''. Ακόμη, ανήκε στους Bundy Drive Boys, μία λέσχη επιτυχημένων και τολμηρών ηθοποιών, οι οποίοι ζούσαν τη ζωή τους στα άκρα, έπιναν αλκοόλ και γενικότερα περνούσαν καλά μαζί. Σε αυτή τη λέσχη ήταν επίσης ο Β.Σ.Φιλντς, ο Έρολ Φλιν, ο Σαντακίτσι Χάρτμανν και ο Τζον Ντέκερ.

Η παράξενη ιστορία του πτώματος που γλεντάει

Ο Τζον Μπάριμορ πέθανε στις 29 Μαΐου 1942, σε ηλικία 60 ετών, από κίρρωση του ήπατος και νεφρική ανεπάρκεια που προκλήθηκε από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Ο αστικός μύθος λέει ότι κάποιοι φίλοι του από το Bundy Drive αποφάσισαν να ζήσουν μία τελευταία περιπέτεια μαζί.

Η παλαιότερη εκδοχή της ιστορίας εμφανίστηκε στην αυτοβιογραφία του Έρολ Φλιν το 1959, υποστηρίζοντας ότι ο σκηνοθέτης Ραούλ Γουόλς και οι φίλοι του δωροδόκησαν έναν υπάλληλο του νεκροτομείου 200 δολάρια για να "δανειστεί" το σώμα του Μπάριμορ για μια ώρα. Πήραν το πτώμα στο σπίτι του Φλιν και σήκωσαν τον "Τζακ" σε μια καρέκλα. Θυμήθηκε:

Καθώς άνοιξα την πόρτα πάτησα το κουμπί. Τα φώτα άναψαν και Θεέ μου – κοίταξα το πρόσωπο του Μπάριμορ! Τα μάτια του ήταν κλειστά. Φαινόταν φουσκωμένος, λευκός, αναίμακτος. Δεν τον είχαν βαλσαμώσει ακόμα. Έβγαλα μια παραληρηματική κραυγή.

Κάποια χρόνια μετά ο Ράουλ Γουόλς, επιβεβαίωσε την ιστορία στα δικά του απομνημονεύματα, η οποία ήταν πιο ανάλαφρη.

Οι δυο μας δυσκολευτήκαμε να στηρίξουμε τον Τζακ στον καναπέ. Ο Άλεξ [ο μπάτλερ του Φλιν] είπε ξανά ότι ο κύριος Μπάριμορ φαινόταν χάλια, αλλά εγώ επέμενα ότι ήταν απλώς μεθυσμένος. Του είπα στον κ. Μπάριμορ να του γεμίσει το ποτό, γιατί θα μπορούσε να βοηθήσει. Ο Άλεξ το έκανε και άφησε το ποτό στο τραπεζάκι του καφέ. Τότε είπα στον Άλεξ να του φτιάξει έναν ζεστό καφέ, που θα μπορούσε να τον συνεφέρει και μετά ο Άλεξ προχώρησε στην κουζίνα.

Ακούγοντας όμως την ιστορία, ποια ταινία μας θυμίζει η υπόθεση;

Στην ταινία Weekend in Bernie's ο Λάρι (Άντριου ΜακΚάρθι) και ο Ρίτσαρντ (Τζόναθαν Σίλβερμαν) είναι δύο ντόπιοι υπάλληλοι σε μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία της Νέας Υόρκης. Ανακαλύπτουν μια ασυμφωνία στις αναφορές και πιστεύουν ότι θα είναι η ευκαιρία τους για επιβράβευση στην εταιρεία και έτσι ενημερώνουν τον απεχθή CEO τους, Μπέρνι Λόμαξ (Τέρι Κίσερ). Ο Μπέρνι εκφράζει τις ευχαριστίες του προσκαλώντας τους στο σπίτι του στο Χάμπτονς για το Σαββατοκύριακο.

Εν αγνοία τους, ο Μπέρνι διέπραξε ο ίδιος την απάτη και κανονίζει με ένα αφεντικό της μαφίας να χτυπήσουν τον Λάρι και τον Ρίτσαρντ. Συμφωνήθηκε, αλλά επειδή ο Μπέρνι κοιμάται με την κοπέλα του αφεντικού, στέλνουν έναν δολοφόνο να τον σκοτώσει. Τα αγόρια φτάνουν στο πολυτελές παραλιακό σπίτι αμέσως μετά τη δολοφονία του Μπέρνι, ανυπομονώντας για ένα μακρύ Σαββατοκύριακο με κορυφαίο φαγητό, ποτό και πάρτι.

Στην αρχή απογοητεύονται που ο Μπέρνι ήταν αρκετά απρόσεκτος ώστε να πεθάνει πάνω τους, καταστρέφοντας όλη τη διασκέδαση. Αλλά όταν οι φίλοι του Μπέρνι φτάνουν και δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι νεκρός, ο Λάρι πείθει τον Ρίτσαρντ να συνεχίσει το τέχνασμα και να προσποιηθεί ότι ο Μπέρνι είναι ακόμα η ζωή του πάρτι.

Το 2020, η Ντρου Μπάριμορ επιβεβαίωσε την ιστορία για την εκδρομή του παππού της από το νεκροτομείο στο "Hot Ones". Όταν ρωτήθηκε αν είναι αλήθεια, είπε: "Όχι μόνο ναι, αλλά υπήρξαν και κινηματογραφικές αναπαραστάσεις γι' αυτό. Μια ταινία του Blake Edwards που ονομάζεται "S.O.B" που είναι απλά υπέροχη και διασκεδαστική να την παρακολουθείς ανεξάρτητα από το τι, και μετά άκουσα πράγματα για το "Weekend at Bernie's". Δεν μπορώ να ξέρω, ποτέ, αν αυτό είναι αλήθεια, αλλά ναι, το έκαναν. Και θα πω το εξής: Ελπίζω οι φίλοι μου να κάνουν το ίδιο για μένα. Αυτό είναι το είδος του πνεύματος που μπορώ να αφήσω πίσω, απλώς στηρίξτε το παλιό σηκώστε την τσάντα, ας κάνουμε μερικούς τελευταίους γύρους".

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι