ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: Ο ταλαντούχος ακτιβιστής που λατρεύει την Ελλάδα και τα καλαμαράκια

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι ανθρωπιστής, ακτιβιστής και φανατικός φιλέλληνας.

Πριν κλείσει τα 47 ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, έχει ήδη λάβει πέντε υποψηφιότητες για BAFTA, τρεις υποψηφιότητες για Emmy – κερδίζοντας ένα στην κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία για το "Sherlock" – ενώ έχει επίσης αποσπάσει δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Γεννήθηκε στο Λονδίνο, στις 19 Ιουλίου 1976. Οι γονείς του, ο Timothy Carlton και η Wanda Ventham είναι δημοφιλείς ηθοποιοί της βρετανικής τηλεόρασης.

Φοίτησε στα καλύτερα σχολεία, μεταξύ των οποίων το περίφημο Harrow School. Στο σανίδι ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ηλικία των 13 σ’ ένα έργο του Σαίξπηρ, τα Όνειρα Καλοκαιρινής Νυκτός, στο ρόλο της Τιτάνια, της βασίλισσας των ξωτικών!


Τελειώνοντας το Λύκειο, αποφασίζει να κάνει το όνειρο ζωής του πραγματικότητα και φεύγει για το Νεπάλ, όπου διδάσκει αγγλικά σε Θιβετιανούς μοναχούς.

Γυρνώντας παίρνει ένα πτυχίο δραματικής τέχνης από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ κι ένα ακόμα από τη London Academy of Music and Dramatic Art.

Μετά από πολλούς ρόλους στο θέατρο και την τηλεόραση, έρχεται η επιβράβευση το 2005 όταν υποδύεται τον Στίβεν Χόκινγκ σε μια τηλεταινία. Αλλά η καριέρα του θα εκτοξευτεί πέντε χρόνια αργότερα, όταν οι Mark Gatiss και Steven Moffat (Dr Who) τον επιλέγουν για να ενσαρκώσει τον Σέρλοκ, σε μια μοντέρνα εκδοχή των περιπετειών του θρυλικού ντετέκτιβ του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Η σειρά γνωρίζει τεράστια επιτυχία και οΜπένεντικτ αποκτα ένα βραβείο Emmy. Το 2022 αποκτά και το πρώτο του Όσκαρ για την ερμηνεία του στο Power of the Dog.

Είναι παντρεμένος με τη Sophie Hunter και πατέρας τριών αγοριών (των Christopher, Hal και Finn) και σε κάθε ευκαιρία δηλώνει πολύ ερωτευμένος με την γυναίκα του.

Μπένεντικτ ο ανθρωπιστής

Κάνοντας την καλοσύνη πράξη, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς βοηθά πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα είτε ως χορηγός είτε ως πρεσβευτής τους. Μερικές από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που στηρίζει είναι οι Cancer Research UK, The Children's Defense Fund, NSPCC, Save the Children και Small Steps Project. Είναι επίσης πρεσβευτής του προγράμματος The Prince's Trust, που δημιουργήθηκε από τον Πρίγκιπα Κάρολο το 1976 για να "παρέχει στους νέους την πρακτική και οικονομική υποστήριξη που χρειάζονται για να σταθεροποιήσουν τη ζωή τους". Ο ηθοποιός τιμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2015 για τη συνεισφορά του στην τέχνη και στον άνθρωπο.

Την ημέρα των γενεθλίων του μάλιστα ζητά από τους θαυμαστές του να μη του στέλνουν δώρα, αλλά να κάνουν δωρεές σε ιδρύματα και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Βοηθά τους πρόσφυγες

Ο Κάμπερμπατς ανακοίνωσε πρόσφατα ότι Ουκρανοί πρόσφυγες μπορούν να μείνουν στο σπίτι του στο Λονδίνο. "Τα κατάφεραν να φύγουν από την Ουκρανία, παρακολουθώ την πορεία τους κάθε μέρα" δήλωσε στο Sky News. "Δυστυχώς, υποβάλλονται σε ιατρικές πράξεις - δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί θα παραβιάσω το απόρρητο και το πότε θα έρθουν σε μένα ή πώς δρομολογείται η μετάβασή τους θα παραβίαζε τα δικά μου προσωπικά δεδομένα. Θέλω ωστόσο να τους δώσω σταθερότητα μετά την αναταραχή που βίωσαν, και αυτό θα γίνει στο σπίτι μου" συμπλήρωσε.

Είναι υπερασπιστής της LGBTQ+ κοινότητας

Το 2014, ο ηθοποιός υποδύθηκε τον ομοφυλόφιλο Άλαν Τούρινγκ στην ταινία The Imitation Game. Σε συνέντευξή του στον The Guardian είχε δηλώσει πως είναι σημαντικό να υπερπασπιζόμαστε μέχρις εσχάτων τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

Ο φιλέλληνας Μπένεντικτ

Ο βραβευμένος ηθοποιός , με το αριστοκρατικό ονοματεπώνυμο, μια χώρα έχει στην καρδιά του και σε αυτή τη χώρα θα ήθελε να φέρει τα παιδιά του για διακοπές. Ποια είναι αυτή; Η Ελλάδα, στην οποία ο Κάμπερμπατς έχει περάσει ένα μεγάλο κομμάτι της παιδικής του ηλικίας "έχει στενούς φίλους, μια ολόκληρη 'οικογένεια'" και τώρα κατά καιρούς επιστρέφει, όσο το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς μιλάει λίγα ελληνικά, λατρεύει τα γεμιστά και τα τηγανητά καλαμαράκια και μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον ήλιο και τη θάλασσα της χώρας μας.

"Λατρεύω σαν τρελός την ελληνική κουζίνα" είχε δηλώσει παλιότερα " λατρεύω την κουλτούρα και την καθημερινότητα που περιστρέφονται γύρω από την οικογένεια".


Παρόλο που ο 39χρονος ηθοποιός δεν αποκαλύπτει αυτό το "μυστικό μέρος" στην Ελλάδα, το οποίο αποκαλεί "ησυχαστήριο" εντούτοις, σύμφωνα με πηγές που επικακαλείται το ΑΠΕ, η οικογένεια Κάμπερμπατς διατηρεί σπίτι πέριξ του Γαλαξιδίου. Η μητέρα του Γουάντα περνάει αρκετούς μήνες το χρόνο στο συγκεκριμένο εξοχικό και πολλές φορές η οικογένεια, στην πλήρη σύνθεση της, δειπνεί σε ένα από τα πιο όμορφα ταβερνάκια της περιοχής, με ελληνικό φαγητό μαγειρεμένο σαν σπιτικό. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς καταφέρνει και περνάει απαρατήρητος.

Read Next

15 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η 86χρονη Τζέιν Φόντα ομορφότερη από ποτέ

Η απαστράπτουσα Τζέιν Φόντα έκλεψε την παράσταση με μία από τα ωραιότερα κοστούμια που έχουμε δει.

15 Μαϊ 2024

"Megalopolis": Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αποκαλύπτει την πρώτη σκηνή της νέας του (και προφανώς συγκλονιστικής) ταινίας

40 χρόνια και 300 σενάρια, χρειάστηκε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μέχρι να τελειοποιήσει το Megalopolis. Και επιτέλους, το πρώτο τρέιλερ της νέας του ταινίας είναι επιτέλους εδώ.

Περισσότερα από

News

15 Μαϊ 2024

H Μέριλ Στριπ τιμήθηκε στις Κάννες – "Άλλαξες τον τρόπο που βλέπουμε τις γυναίκες"

Η 77η διοργάνωση απένειμε στην 74χρονη ηθοποιό τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα και η βραδιά ήταν ανάλογη του ύψους της σπουδαίας ερμηνεύτριας.

15 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Λόπεζ, πόσο πιο αγενής μπορείς να γίνεις;

Νεαρή Ελληνίδα αεροσυνοδός που είχε την ατυχία να πετάξει με την σταρ, περιγράφει την εμπειρία της στο Tik Tok.

15 Μαϊ 2024

Μαρίνα Σάττι: Το νέο της τραγούδι είναι αφιερωμένο στον πρόωρα χαμένο μπαμπά της

Ο Αλί Οσμάν Σάττι, πέθανε λίγο πριν εμφανιστεί η κόρη του στην Eurovision.

15 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ καινών 2024: Παιδιά έφτασε και ο Μέσι!

Ο Μέσι, ένας από τους πρωταγωνιστές πέρσι στην ταινία "Η ανατομία μίας πτώσης" έφτασε και φέτος στις Κάννες ως επίσημος καλεσμένος.

15 Μαϊ 2024

H Μέριλ Στριπ έφτασε στις Κάννες- Θα τιμηθεί με Χρυσή Σφαίρα για το σύνολο της καριέρας της

Απύθμενο ταλέντο, σωστές αποφάσεις, συναρπαστικές ηρωίδες. Η Μέριλ Στριπ είχε την καριέρα που όλες οι ηθοποιοί ονειρεύονται.

15 Μαϊ 2024

Η Καίτη Γκρέυ έγινε 100 και το γιόρτασε με εκλεκτούς φίλους

Η σπουδαία τραγουδίστρια από τη Σάμο, με την εκπληκτική καριέρα της και τη ζεστή φωνή της έγινε 100 ετών!

15 Μαϊ 2024

Χέρι- χέρι με την κόρη του έφτασε ο Μπράντλεϊ Κούπερ στην πρεμιέρα της ταινίας "IF"

Η 7χρονη κόρη του Λία Ντε Σέιν έκλεψε τις εντυπώσεις και πάλι, αυτή τη φορά στην πρεμιέρα της ταινίας "IF".

15 Μαϊ 2024

Μέγκαν Μαρκλ: Η φούστα- παρεό της "έσπασε" το βασιλικό πρωτόκολλο

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ βρίσκονται στη Νιγηρία.

15 Μαϊ 2024

Άγρια επίθεση δέχτηκε η Ρένα Κουβελιώτη την ώρα που έκανε ρεπορτάζ

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει το απαράδεκτο συμβάν της επίθεσης στη δημοσιογράφο.

15 Μαϊ 2024

Καναδάς: Πέθανε η βραβευμένη με Νόμπελ συγγραφέας Άλις Μανρό

Οι ηρωίδες των διηγημάτων της ήταν συνήθως γυναίκες που βρίσκονταν αντιμέτωπες με σκληρές δοκιμασίες, από έναν καταπιεστικό έγγαμο βίο μέχρι την σεξουαλική κακοποίηση.