ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πριγκίπισσα Νταιάνα: Πέντε iconic εμφανίσεις της και πως επηρέασαν την ιστορία της μόδας

Αφορμή, η νέα έκθεση μόδας στο Λονδίνο που συμπεριλαμβάνει το κόκκινο παλτό με τις πολύχρωμες πλέξεις της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν γνωστή για το σικ στυλ της που έχει ξεπεράσει τον χρόνο. Μέχρι σήμερα, παραμένει ένα σύμβολο της μόδας, το οποίο έχει επηρεάσει τη μόδα, καθώς σχεδιαστές και celebrities ακολουθούν τα βήματά της.

Περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα μετά τον θάνατό της, το στυλ και η αισθητική της πριγκίπισσα Νταϊάνα αποτελεί έμπνευση για τα looks των σύγχρονων γυναικών. Τώρα, μια από τις πιο εμβληματικές εμφανίσεις της παρουσιάζεται για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία στο Μουσείο του Λονδίνου Docklands.

Ένα statement κόκκινο παλτό που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στις 5 Νοεμβρίου 1981, εκτίθεται στο φημισμένο μουσείο του Docklands. Η Νταϊάνα το φόρεσε, αφού είχε ανακοινώσει την πρώτη εγκυμοσύνη της -(πρίγκιπας Γουίλιαμ) και ήταν καθ' οδόν για να επισκεφτεί το Guildhall στο Λονδίνο, δίπλα στον τότε σύζυγό της, Κάρολο. Σχεδιασμένο από τον couturier David Sassoon, το εντυπωσιακό παλτό διαθέτει φωτεινές πλέξεις κίτρινου, μπλε και πράσινου σε όλη την επιφάνεια και ένα statement ψηλό γιακά. Το συνδύασε με μπλε γόβες, ασορτί μπλε καπέλο και μπλε clutch.

Το κόκκινο παλτό θα εκτεθεί στο πλαίσιο μιας νέας μεγάλης έκθεσης στο μουσείο του Λινδίνου, με τίτλο: "Fashion City: How Jewish Londoners shaped global style". Η έκθεση θα αφηγηθεί την ιστορία των Εβραίων σχεδιαστών, κατασκευαστών και εμπόρων λιανικής που είναι υπεύθυνοι για μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες και δημοφιλείς εμφανίσεις του 20ου αιώνα.

Η έκθεση θα ανοίξει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και θα παρουσιαστούν αρκετά αντικείμενα, τα οποία σχεδιάστηκαν από τον Otto Lucas, έναν Γερμανό Εβραίο που ήρθε στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1930 και θα εκτεθούν επίσης καπέλα σχεδιασμένα για τους Wallis Simpson και Greta Garbo.

Η Dr Lucie Whitmore, επιμελήτρια στο Μουσείο του Λονδίνου Docklands είπε: "Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έπαιξε ενεργό ρόλο στη διαδικασία σχεδιασμού των ρούχων της Bellville Sassoon και τα φόρεσε για μερικές εξαιρετικά σημαντικές στιγμές ζωή. Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να δείξουμε το παλτό ως μέρος της έκθεσης, καθώς αντιπροσωπεύει τη σημαντική πολιτιστική επίδραση των Εβραίων σχεδιαστών του Λονδίνου. Το Fashion City θα εξερευνήσει ένα ευρύ φάσμα εμπειριών, με ιστορίες που είναι τόσο βαθιά προσωπικές όσο και συνδεδεμένες με σημαντικά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα απολαύσει να μαθαίνει περισσότερα για τους ανθρώπους που έκαναν το Λονδίνο την εμβληματική πρωτεύουσα της μόδας που γνωρίζουμε σήμερα".

Πργκίπισσα Νταϊάνα: Οι 5 iconic εφανίσεις που έμειναν στην ιστορία της μόδας

H πριγκίπισσα Νταϊάνα χάρισε μερικές από τις ωραιότερες glam εμφανίσεις - κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ακόμη το μαύρο "revenge dress"-. Ωστόσο, και το καθημερινό της στυλ ήταν, εξίσου κομψό και απασχολούσε τον Τύπο.

Η Νταϊάνα φόρεσε τη συγκεκριμένη κίτρινη σαλοπέτα λίγες εβδομάδες πριν τον γάμο της με τον Πρίγκιπα Κάρολο το 1981. Φόρεσε αυτό το casual & girly σύνολο σε έναν αγώνα πόλο στο Windsor Great Park. Συνδύασε την παστέλ κίτρινη σαλοπέτα της με ένα εμπριμέ κίτρινο και ροζ φλοράλ τοπ που ταίριαζε πολύ με το look. Συνδύασε το σύνολό της φλοράλ τσάντα ώμου και μερικά χρυσά αξεσουάρ.

Το πιο αναγνωρισμένο φόρεμα στην ιστορία των 90's, είναι το λεγόμενο "revenge dress" της Νταϊάνα. Είναι ένα μαύρο επίσημο φόρεμα, το οποίο επέλεξε να φορέσει αμέσως μετά την παραδοχή του Καρόλου για μοιχεία.

Η Νταϊάνα είχε το μαύρο φόρεμα στην ντουλάπα της για τουλάχιστον 3 χρόνια, αλλά δεν το φορούσε γιατί ήταν "τολμηρο". Το φόρεμα κόστιζε 900 £. Η Νταϊάνα είχε σχεδιάσει να φορέσει ένα φόρεμα του Valentino πριν επιλέξει το σχέδιο της Stambolian. Η Άννα Χάρβεϊ, η πρώην στυλίστρια της Νταϊάνα, είπε ότι η Νταϊάνα "ήθελε να δείχνει ένα εκατομμύριο δολάρια… και το έκανε".

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα φόρεσε το 1995 το μπλε φούτερ με λογότυπο, λευκό biker σορτς, ψηλές λευκές κάλτσες και αθλητικά... και έμεινε χαραγμένη στο μυαλό κάθε fashionista.

"Σερβίροντας" το απόλυτο fitspo σύνολο με τα μαυρισμένα, τονισμένα πόδια της, η πριγκίπισσα αποτελεί μέχρι σήμερα πρότυπο για τα καθημερινα- αθλητικά μας look. Φαίνεται ότι το casual daywear look της είναι μια σταθερή τάση τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς τόσο το athleisure look, όσο και τα biker σορτς με της ψηλές κάλτσες είναι ανάμεσα στις επικρατέστερες τάσεις της μόδας.

Στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης το 1996 ( γνωστό πλέον ως MET Gala), η πριγκίπισσα Νταϊάνα φόρεσε το navy μπλε slip dress. Ένα μάξι φόρεμα σε σατέν υφή και μαύρη δαντέλα στο στήθος, σχεδιασμένο από τον Τζον Γκαλιάνο για τον οίκο Dior, η Νταϊάνα χάρισε μία από τις πιο εμβληματικές εμφανίσεις του event.

Το συνδύασε με ένα γιγάντιο μαργαριτάρι choker και το look έγινε μια από τις γνωστές της στιγμές της μόδας.

Η Νταϊάνα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, φοράει ένα γαλάζιο φόρεμα από τη σχεδιάστρια μόδας Catherine Walker σε ένα δείπνο που παρέθεσε το περιοδικό Vanity Fair στη Serpentine Gallery στο Hyde Park, Λονδίνο, 27 Ιουνίου 1995 και κάνει τον Τύπο να παραμιλά.

Το εντυπωσιακό βαθύ ντεκολτέ του ρούχου συνδυασμένο με την γλυκιά baby blue απόχρωση , την οποία λάτρευε η Νταϊάνα, αντικατόπτριζε εξαιρετικά την αισθητική της πριγκίπισσας. Αθώα, δυναμική, συγκρατημένη αλλά πάντα έτοιμη να κερδίσει τις εντυπώσεις, δεν είναι τυχαίο που έχει ονομαστεί ως ένα από τα κορυφαία fashion icon της σύγχρονης ιστορίας.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024
27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"