ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο έδωσε συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση

Ο σημαντικός λόγος που ο πρωταγωνιστής του "Τιτανικού" έκανε την συγκεκριμένη ανάρτηση.

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο εκτός από ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χολίγουντ και γνωστός για τις σχέσεις του με νεαρά μοντέλα, έχει αναγνωρισθεί για το περιβαλλοντικό του έργο.

Η κλιματική αλλαγή, η προστασία των άγριων ζώων είναι μερικά από τα ζητήματα στα οποία έχει στρέψει την προσοχή του ο 48χρονος ηθοποιός. Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο υποστηρίζει περιβαλλοντικές οργανώσεις, ενώ ανήκει και στα διοικητικά συμβούλια του Παγκόσμιου Ταμείου Άγριας Ζωής και του Διεθνούς Ταμείου για την Ευημερία των Ζώων. Έχει δωρίσει , επίσης, σημαντικά χρηματικά ποσά σε προσπάθειες διατήρησης της άγριας ζωής και έχει οργανώσει δημοπρασίες παροχών που συγκέντρωσαν εκατομμύρια για περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο οποίος μετράει παραπάνω από 59.000.000 ακόλουθους, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο εξέφρασε δημόσια τον θαυμασμό του για το έργο της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την αναγνώριση των νόμων και των πολιτικών για τη διατήρηση της βιοποικοιλότητας περιοχών.

Στη λεζάντα της ανάρτησής του, έγραψε:

"Η Ελλάδα έγινε πρόσφατα η 1η ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε Βασικές Περιοχές Βιοποικιλότητας (KBA) στους νόμους και τις πολιτικές της. Τα KBA είναι τα πιο σημαντικά μέρη στον κόσμο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη συνολική υγεία του πλανήτη. Συγχαρητήρια για την ελληνική κυβέρνηση να πρωτοστατήσει αναδεικνύοντας τις Βασικές Περιοχές Βιοποικιλότητας ως βασικό εργαλείο για την επέκταση ενός δικτύου προστατευόμενων περιοχών και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στη Γη".

Όταν ο Ντι Κάπριο βραβεύτηκε με το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού το 2016 χρησιμοποίησε το δημόσιο βήμα του για να συζητήσει την κλιματική κρίση.

Ανάμεσα στις μεγαλειώδεις ομιλίες στην τηλεόραση, ο Ντι Κάπριο χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μιλήσει για σημαντικά ζητήματα που επηρεάζουν τον πλανήτη μας, όπως η παραπάνω ανάρτηση για την Ελλάδα. Το 2012 κατήγγειλε δημόσια τη λαθροθηρία στο Facebook. Αξιοποιεί επίσης τις πλατφόρμες του για να προωθήσει τις vegan και φιλικές προς τη γη εταιρείες στις οποίες επενδύει και προσπαθεί με κάθε μέσο να αφυπνίσει το κοινό που τον παρακολουθεί για την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.