ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το τσιγάρο κερδίζει ξανά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην μικρή οθόνη

Παρά τις εκστρατείες κατά του καπνίσματος, το 2020 παρατηρούμε ότι οι πωλήσεις στα τσιγάρα αυξήθηκαν ραγδαία.

Τι και αν οι υπηρεσίες υγείας έχουν στα χέρια τους ένα πολύ ισχυρό όπλο, την απόδειξη ότι χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα από το κάπνισμα; Στον ''πόλεμο του καπνού'' φαίνεται να κερδίζουν ακόμα οι καπνοβιομηχανίες. Οι υπηρεσίες υγείας δεν έχουν εκμεταλλευτεί σωστά την παραπάνω πληροφορία, παρά τα στατιστικά ότι η χρηματοδότηση παρεμβάσεων για τη διακοπή του καπνίσματος, αποτελεί ένα εξαιρετικά αποδοτικό μέσο σε σχέση με το κόστος.

Αν σκεφτεί όμως κανείς τις ερασιτεχνικές μεθόδους των υπηρεσιών υγείας για να περάσουν αυτό το μήνυμα, σε σχέση με το κέρδος και τους άριστους επαγγελματίες marketing που διαθέτουν οι καπνοβιομηχανίες, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα την αιτία αυτού του άνισου πολέμου.

Ακόμα και αν το κάπνισμα έγινε για τα τελευταία χρόνια ξαφνικά πασέ και αηδιαστικό και μία ολόκληρη γενιά μεγάλωσε με τη νηφαλιότητα και με την απαγόρευση του τσιγάρου στους εσωτερικούς χώρους και τον περιορισμό καπνίσματος στις ταινίες, το 2020 οι πωλήσεις τσιγάρων ξανά αυξήθηκαν παγκοσμίως. Τι είναι αυτό όμως που έφερε το τσιγάρο ξανά στο προσκήνιο τόσο δυναμικά;

Όπως φαίνεται, η μετα-πανδημική και η μοιρολατρική συμπεριφορά, φάνηκε να διεισδύουν στη συλλογική συνείδηση, καθώς σε δυσάρεστες συνθήκες, οι άνθρωποι τείνουν να επιστρέφουν σε επιβλαβείς και ''εύκολες'' απολαύσεις. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό, αφού το τσιγάρο συνδυάζεται χαρακτηριστικά και με τη μόδα.

Η θέση του τσιγάρου στην μικρή οθόνη

Το 2000 η ποπ κουλτούρα της εποχής πρόβαλε ότι το τσιγάρο ήταν απίστευτο κουλ. Η Κέιτ Μος κάπνιζε. Οι δίδυμες αδελφές Όλσεν επίσης. Η Κάρι Μπράντσοου από το Sex and the City ήταν η βασίλισσα του είδους, το ίδιο και η Μπρίτζετ Τζόουνς, η Ρέιτσελ από τα Φιλαράκια και σχεδόν όλοι όσοι έπαιζαν σε ριάλιτι σόου, ακόμα και μέχρι το 2018. Κρατούσαν το τσιγάρο ανάμεσα στα δάχτυλα τους, τόσο επιδεικτικά και με στυλ, που ήταν σαν να φορούσαν κάποιο ακριβό κόσμημα.

Το ίδιο είδαμε και από την Λίλι Ρόουζ Ντεπ στον νέο πρωταγωνιστικό της ρόλο, στην σειρά ''The Idol'', όπου στα πρώτα πέντε λεπτά, ο χαρακτήρας της, Τζόσλιν, καπνίζει τρία τσιγάρα στη σειρά ντυμένη με ένα κόκκινο σατέν φόρεμα. Στις σειρές του Netflix, ''Stranger Things'', ''Umbrella Academy'' και ''The Queen's Gambit'' σε κάθε επεισόδιο υπήρξε χρήση τσιγάρου.

Επιπλέον, η 20χρονη Τζένα Ορτέγκα (άλλη μια ηθοποιός της Gen Z), απαθανατίστηκε πρόσφατα να καπνίζει ένα τσιγάρο, ενώ είδαμε και τη Νατάσα Λιόν, να καπνίζει αρειμανίως καθ' όλη τη διάρκεια της σειράς Russian Doll του Netflix.

Οι σειρές και οι ταινίες αποδεικνύεται ότι είναι από τα πιο δυνατά διαφημιστικά μέσα, συνεπώς το τσιγάρο, αλλά και ο τρόπος που παρουσιάζεται σε αυτές είναι διαφήμιση και προώθηση της συνήθειας του καπνίσματος, κάποιες φορές πολύ πιο δυνατή και από την διαφήμιση των slim τσιγάρων σε κάποια κεντρική λεωφόρο της Αθήνας.

Read Next

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!

03 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Σε πακέτο της Amazon βρέθηκε η γάτα που είχε χαθεί από το σπίτι της!

Η γάτα τρύπωσε κατά λάθος σε πακέτο επιστροφής προς την εταιρία και για 1 εβδομάδα ταξίδευε ανά τις ΗΠΑ. Ευτυχώς επιβίωσε μες στο κουτί!

02 Μαϊ 2024

"Και ναι, είσαι @eleftherios_petrounias ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών στην Ευρώπη! Ευλογημένος, άξιος και εμείς υπερήφανες δίπλα σου πάντα"

Η γεμάτη χαρά και υπερηφάνια δήλωση της Βασιλικής Μιλλούση για τον σύζυγό της Λευτέρη Πετρούνια.

02 Μαϊ 2024

Η ανοιξιάτικη Πρωτομαγιά της Μιμής Ντενίση στον ολάνθιστο κήπο της στον Θεολόγο

Η Μιμή Ντενίση καλωσορίζει τον αγαπημένο της μήνα με μια ανοιξιάτικη φωτογραφία.