ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ναυάγιο στην Πύλο: "Δεν είναι ατύχημα, είναι δολοφονία"

Λέει ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος.

Ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος ζητάει συλλήψεις λιμενικών και κατηγορεί την ΕλλάδαΝαυάγιο στην Πύλο:

Για το μεγαλύτερο ναυάγιο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας κάνει λόγο ο Ιάσονας Αποστολόπουλος και ισχυρίζεται ότι "το λιμενικό γνώριζε από χθες το μεσημέρι για την βάρκα και δεν τους διέσωσε".

Για το μεγαλύτερο ναυάγιο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας κάνει λόγο ο έλληνας διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος ενώ ισχυρίζεται ότι "το λιμενικό γνώριζε από χθες το μεσημέρι για την βάρκα και δεν τους διέσωσε".

" Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν και από το ιταλικό λιμενικό και από την Frontex και από το Alarmphone!", έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

Παράλληλα, όπως ανέφερε "το ελικόπτερο του ελληνικού λιμενικού τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες χθες. Οι άνθρωποι φαίνονται ξεκάθαρα να κουνάνε τα χέρια τους, ζητώντας βοήθεια. Κι όμως. Το ελληνικό λιμενικό εντόπισε 700 ανθρώπους σε ένα καρυδότσουφλο χωρίς σωσίβια και χωρίς σωστικά, στην μέση του πουθενά, και τους άφησε στην τύχη τους για 24 ώρες, ισχυριζόμενοι ότι δεν κινδυνεύουν".

Τέλος, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος ζητά να συλληφθεί το λιμενικό, ενώ καλεί τον κόσμο στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης, στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι το Λιμενικό ισχυρίζεται ότι οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν οποιαδήποτε διάσωση και ξεκαθάριζαν ότι στόχος τους είναι να φτάσουν στην Ιταλία.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Πιθανότατα το μεγαλύτερο ναυάγιο στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Βάρκα με περίπου 750 ανθρώπους ξεκίνησε από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία και βούλιαξε κοντά στην Πύλο στην Πελοπόννησο. Μέχρι στιγμής 79 νεκροί, 104 διασωθέντες και ~550 αγνοούμενοι!


👉 Το ελληνικό λιμενικό γνώριζε από χθες το μεσημέρι για την βάρκα και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΣΩΣΕ! Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν και από το ιταλικό λιμενικό και από την Frontex και από το Alarmphone!


▪️ Είχαν 24 ώρες να ξεκινήσουν επιχείρηση διάσωσης και δεν έκαναν τίποτα. Μάλιστα το παράκτιο περιπολικό σκάφος του λιμενικού (Π.Π.Λ.Σ.) έφτασε δίπλα και απλά τους κοιτούσε! Η δικαιολογία; Οι πρόσφυγες δεν ήθελαν να διασωθούν!

▪️Ναι, καλά ακούσατε. Οι νεκροί φταίνε. Προσπαθούν να ξεπλύνουν τις εγκληματικές τους ευθύνες κατηγορώντας τα θύματα του ναυαγίου επειδή ναυάγησαν! Όπως κατηγορούνται τα θύματα βιασμού επειδή βιάστηκαν.

▪️Ένα ελικόπτερο του ελληνικού λιμενικού τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες χθες. Οι άνθρωποι φαίνονται ξεκάθαρα να κουνάνε τα χέρια τους, ζητώντας βοήθεια.


▪️Κι όμως. Το ελληνικό λιμενικό εντόπισε 700 ανθρώπους σε ένα καρυδότσουφλο χωρίς σωσίβια και χωρίς σωστικά, στην μέση του πουθενά, και τους άφησε στην τύχη τους για 24 ώρες, ισχυριζόμενοι ότι δεν κινδυνεύουν!


👉 Αν ήταν Έλληνες, δεν θα τους διέσωζαν; Θα τους άφηναν να συνεχίσουν άλλα 500 χλμ μέχρι την Ιταλία σε αυτές τις συνθήκες;


🔻ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ! Αν όχι, γιατί πήραν το Alarmphone και έστειλαν σήμα κινδύνου;


▪️Εδώ και 2 χρόνια, οι πρόσφυγες για να αποφύγουν τα ελληνικά pushback παίρνουν όλο και πιο επικίνδυνες διαδρομές,προσπαθώντας να φτάσουν απευθείας στην Ιταλία.


▪️Προσπαθούν να διασχίσουν την μισή Μεσόγειο αόρατοι, απαρατήρητοι από το ελληνικό λιμενικό, το οποίο αν τους εντοπίσει, θα τους ξυλοκοπήσει, ληστέψει, βασανίσει και εγκαταλείψει στα τουρκικά ύδατα μέσα σε πλωτές σκηνές.


▪️Αν τελικά πνιγούν στην προσπάθεια τους, θα φταίνε αυτοί που ναυάγησαν. Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο χυδαίο και κτηνώδες.


Να συλληφθούν άμεσα αυτοί που άφησαν τον κόσμο να πνιγεί!

Read Next

18 Μαϊ 2024

Γιώργος Λάνθιμος: Το θερμό πεντάλεπτο χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης είχε στο πλευρό του την λαμπερή πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και άλλους συντελεστές της ταινίας.

Περισσότερα από

News

18 Μαϊ 2024

Η Έλενα Κρίστενσεν στα 55 της χρόνια είναι μια ageless θεά

Το θρυλικό μοντέλο των 90s εντυπωσίασε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών.

18 Μαϊ 2024

Ο 74χρονος Ρίτσαρντ Γκιρ έδειξε (και) στις Κάννες πόσο ερωτευμένος είναι με την Αλεχάντρα Σίλβα

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας "Oh, Canada", είχε δίπλα του την 41 ετών σύζυγό του, τον γιο του και βέβαια την συμπρωταγωνίστριά του, Ούμα Θέρμαν.

17 Μαϊ 2024

Τι διαβάζουμε τώρα: 4 μυθιστορήματα που θα πάρεις και στις ανοιξιάτικες αποδράσεις

Η άνοιξη μας χαρίζει νέα φρέσκα βιβλία για να ετοιμάζουμε σιγά σιγά τις βαλίτσες του καλοκαιριού.

17 Μαϊ 2024

Μαριάννα Κιμούλη: Ο Άντονι Χόπκινς, ήταν απίστευτα γενναιόδωρος, ήταν ένας από... εμάς"

Η Μαριάννα Κιμούλη μμίλησε για τους διάσημους γονείς της, για τις "Ψυχοκόρες", αλλά και για την την άγνωστη συνεργασία της με τον Άντονι Χόπκινς

17 Μαϊ 2024

Maestro: Πρεμιέρα χτες για τη 2η σεζόν- αποθεώθηκαν Γουλιώτη, Καβογιάννη, Αλεξίου στο twitter

"Δώστε ενα όσκαρ στη θεάρα" έγραψε τηλεθεατής για τη Μαρία Κακογιάννη στο Twitter.

17 Μαϊ 2024

Ο δισεκατομμυριούχος της Hermès που δίνει την περιουσία στον κηπουρό του

11 δισεκατομμύρια δολάρια θα πάρει ο τυχερός Μαροκινός κηπουρός του.

17 Μαϊ 2024

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Κυνικός και αμετανόητος ο δράστης μετά το καρτέρι θανάτου - "Της είχα πει ότι θα τη σκότωνα"

"Σκότωσα την γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω" λέει ο δράστης για την 40χρονη πρώην σύζυγό του. Την μαχαίρωσε 17 φορές.

17 Μαϊ 2024

Σούρι Κρουζ: Άλλαξε το επίθετό της κόβοντας κάθε σχέση με τον αδιάφορο πατέρα της

Σκυθρωπή στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση η κόρη του Τομ Κρουζ μετά την αλλαγή του ονόματός της