ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Χάρβαρντ: Ο διευθυντής νεκροτομείου της Ιατρικής αγόραζε και πούλαγε ανθρώπινα λείψανα

O διευθυντής κατηγορείται ότι ανήκε σε κύκλωμα που αγόραζε και πούλαγε ανθρώπινα λείψανα κλεμμένα από το πανεπιστήμιο.

Ο διευθυντής του νεκροτομείου της σχολής ιατρικής του περίβλεπτου αμερικανικού πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η σύζυγός του και άλλα τέσσερα πρόσωπα κατηγορούνται από τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων και λειψάνων, ανακοινώθηκε χθες.

"Μερικά εγκλήματα είναι αδύνατο να κατανοηθούν", δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην Πενσιλβάνια, ο Τζέραρντ Κάραμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου που γνωστοποιεί τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών στον Σέντρικ Λοτζ, 55 ετών, και στη σύζυγό του Ντενίζ Λοτζ, 63 ετών.

Το ζευγάρι και άλλα τέσσερα πρόσωπα διώκονται μεταξύ άλλων για "συνέργεια στην κλοπή και την παράνομη μεταφορά κλεμμένων ειδών", αναφέρει το δελτίο Τύπου, που επιβεβαιώνει πληροφορίες της Boston Globe, της εφημερίδας της Νέας Αγγλίας, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Οι Λοτζ κι ένα ακόμη πρόσωπο, η Κατρίνα Μακλίν, 44 ετών, από τη Μασαχουσέτη, συνελήφθησαν χθες Τετάρτη, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

Ο Σέντρικ Λοτζ, διευθυντής ως τον Μάιο του νεκροτομείου της σχολής ιατρικής του Χάρβαρντ, κατηγορείται πως αποτελούσε από το 2018 ως το 2022 μέλος "εθνικού κυκλώματος (…) που αγόραζε και πούλαγε ανθρώπινα λείψανα κλεμμένα από το Χάρβαρντ και νεκροτομείο του Αρκανσο", σύμφωνα με την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη.

Ο διευθυντής του νεκροτομείου του πανεπιστημίου, που συγκαταλέγεται στα αρχαιότερα των ΗΠΑ και βρίσκεται κοντά στη Βοστόνη, "έκλεβε όργανα και άλλα τμήματα πτωμάτων που είχαν δωριστεί στην επιστήμη, για την ιατρική έρευνα και μόρφωση, πριν από την αποτέφρωσή τους".

Κόρμακ Μακ Κάρθι, ο ανατόμος της πιο σκοτεινής Αμερικής

"Η κλοπή και η εμπορία ανθρωπίνων λειψάνων πλήττει την ίδια την ουσία του τι μας κάνει ανθρώπινα όντα", έκρινε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Κάραμ, καταγγέλλοντας τις "ειδεχθείς" και "φρικιαστικές" πράξεις της ομάδας και υποσχόμενος πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τα "θύματα" και τους οικείους τους.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έδωσαν στη δημοσιότητα, υπό τον τίτλο "Μια αποτροπιαστική προδοσία", οι πρυτάνεις των σχολών ιατρικής του Χάρβαρντ, ο Τζορτζ Ντάλι και ο Έντουαρντ Χάντερτ, αναφέρουν ότι με "φρίκη" ενημερώθηκαν ότι "κάτι προκαλεί τόσο μεγάλη ταραχή μπόρεσε να γίνει στο πανεπιστήμιο" που "είναι αφοσιωμένο στην περίθαλψη και στην υπηρεσία" των ανθρώπων.

Ο κ. Λοτζ απολύθηκε στις αρχές Μαΐου από το ίδρυμα και οι αρχές "θεωρούν πως έδρασε χωρίς τη βοήθεια οποιοδήποτε" στο πανεπιστήμιο, διευκρίνισαν, ενώ τόνισαν πως τα υπόλοιπα πρόσωπα που διώκονται στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση δεν είχαν "καμιά σχέση με το Χάρβαρντ".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Read Next

15 Μαϊ 2024

Slimane: Η "φωνή" της Eurovision που έσπασε κάθε ρεκόρ στο Spotify - Το συγκινητικό "ευχαριστώ" του

Μέσα σε 24 ώρες το Mon Amour έγινε το γαλλικό τραγούδι με τα περισσότερα streams στην ιστορία του Spotify.

15 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η 86χρονη Τζέιν Φόντα ομορφότερη από ποτέ

Η απαστράπτουσα Τζέιν Φόντα έκλεψε την παράσταση με μία από τα ωραιότερα κοστούμια που έχουμε δει.

Περισσότερα από

News

15 Μαϊ 2024

Η LAMDA Development συμμετέχει στο Piano City Athens

Το The Ellinikon Experience Park και το Golden Hall υποδέχονται το αγαπημένο φεστιβάλ πιάνου!

15 Μαϊ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έφτασαν στο Παρίσι τα ειδικά κρεβάτια κατά του σεξ

Υπήρξαν αναφορές πως σε προηγούμενες διοργανώσεις είχαν γίνει... όργια,οπότε λαμβάνουν τα μέτρα τους.

15 Μαϊ 2024
15 Μαϊ 2024
15 Μαϊ 2024

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έγινε 40 ετών και μοιράστηκε εικόνες στο Instagram με την οικογένεια του

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε στο πλευρό του τα παιδιά, ενώ η γυναίκα του, τού επιφύλαξε μια απίστευτη έκπληξη!

15 Μαϊ 2024

Πελίτι: Χιλιάδες επισκέπτες και φέτος στη Γιορτή Σπόρων που στοχεύει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και αποτίει σεβασμό στη Γη

Δωρεάν ανταλλαγή σπόρων και κυρίως μεταλαμπάδευση γνώσεων για τη γη και τη φύση αποτελούν τον πυρήνα της ετήσιας γιορτής του Πελίτι εδώ και 24 χρόνια.

15 Μαϊ 2024

"Megalopolis": Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αποκαλύπτει την πρώτη σκηνή της νέας του (και προφανώς συγκλονιστικής) ταινίας

40 χρόνια και 300 σενάρια, χρειάστηκε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μέχρι να τελειοποιήσει το Megalopolis. Και επιτέλους, το πρώτο τρέιλερ της νέας του ταινίας είναι επιτέλους εδώ.

15 Μαϊ 2024

H Μέριλ Στριπ τιμήθηκε στις Κάννες – "Άλλαξες τον τρόπο που βλέπουμε τις γυναίκες"

Η 77η διοργάνωση απένειμε στην 74χρονη ηθοποιό τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα και η βραδιά ήταν ανάλογη του ύψους της σπουδαίας ερμηνεύτριας.

15 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Λόπεζ, πόσο πιο αγενής μπορείς να γίνεις;

Νεαρή Ελληνίδα αεροσυνοδός που είχε την ατυχία να πετάξει με την σταρ, περιγράφει την εμπειρία της στο Tik Tok.

15 Μαϊ 2024

Μαρίνα Σάττι: Το νέο της τραγούδι είναι αφιερωμένο στον πρόωρα χαμένο μπαμπά της

Ο Αλί Οσμάν Σάττι, πέθανε λίγο πριν εμφανιστεί η κόρη του στην Eurovision.