ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πίσω στο μέλλον! Ανακάλυψαν smartphone και επώνυμα παπούτσια σε πίνακες του 18ου αιώνα

Οι επισκέπτες της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου μιλούν ακόμη και για "ταξιδιώτες του χρόνου".

Η τέχνη μιμείται την ζωή, αλλά τι θα έλεγες αν ανακάλυπτες ότι η τέχνη προβλέπει το μέλλον και, μάλιστα, υπάρχουν αποδείξεις γι' αυτό; Στο Twitter δημοσιεύτηκαν δύο πίνακες ζωγραφικής του 18ου αιώνα που απεικονίζουν ένα smartphone και ένα ζευγάρι επώνυμα αθλητικά παπούτσια.

Πρόκειται για δύο πορτρέτα από Ολλανδούς ζωγράφους που δείχνουν σύγχρονα δημιουργήματα, ενώ ζωγραφίστηκαν πριν από 350 χρόνια. Οι επισκέπτες της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου είναι πεπεισμένοι ότι στον πίνακα του Φέρντιναντ Μπολ "Portrait of Frederick Sluysken” (1652) φαίνεται ένα αγοράκι να φοράει ένα ζευγάρι παπούτσια Nike. Ένα λευκό σημάδι στο αριστερό του παπούτσι μοιάζει εντυπωσιακά με το έμβλημα swoosh της Nike.

Δεδομένου ότι ο πίνακας κοσμεί τους τοίχους της γκαλερί, επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο απολαμβάνουν την ανατρεπετική ανακάλυψη αυτού του μικρού κομματιού της σύγχρονης κουλτούρας που παρουσιάζεται σε ένα ιστορικό έργο. Με χιουμοριστική διάθεση αστειεύονται ότι το αγόρι του Φέρντιναντ Μπολ πρέπει να ήταν είτε "ταξιδιώτης στο χρόνο" ή ιδιοκτήτης του πρώτου ζευγαριού παπούτσια Nike που κατασκευάστηκε ποτέ.

Οι θαυμαστές της τέχνης (και των αθλητικών παπουτσιών) ενθουσιάστηκαν τόσο με την ανακάλυψή τους, που επιβεβαίωσαν το όνομα του μικρού αγοριού στον πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου. Ο Frederick Sluysken, είναι δεύτερος ξάδερφος της συζύγου του καλλιτέχνη και όπως αποδεικνύεται, το καλό γούστο του Sluysken δεν είναι μόνο εμφανές στα μοντέρνα υποδήματά του που προηγούνται της εποχής του σχεδόν 400 χρόνια, αλλά και σε όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή, αφού ήταν γιος ενός εμπόρου κρασιού. Και ας είμαστε ειλικρινείς, το νεαρό αγόρι "σερβίρει λουκ" και το ξέρει με βάση τη πόζα του!

Μια σκηνή από τον 18ο αιώνα από τον, επίσης, Ολλανδό ζωγράφο της Χρυσής Εποχής, Πίτερ ντε Χόοχ, που παρουσιάστηκε στο Rijksmuseum στο Άμστερνταμ, έχει κεντρίσει την προσοχή των φιλότεχνων. Η σκηνή του ντε Χόοχ απεικονίζει μια γυναίκα που κάθεται δίπλα σε ένα παράθυρο, στην οποία ένας αγγελιοφόρος παραδίδει ένα γράμμα.

Ωστόσο, ορισμένοι είπαν ότι το γράμμα στον πίνακα μοιάζει τρομερά με ένα σύγχρονο smartphone, με αποτέλεσμα ορισμένοι να αναρωτιούνται αν ο ντε Χόοχ ο οποίος γεννήθηκε το 1629, προέβλεψε το μέλλον.

Το 2016, ο Τιμ Κουκ, ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Apple, ισχυρίστηκε ότι εντόπισε το smartphone στον πίνακα του 18ου αιώνα κατά τη διάρκεια μιας περιήγησής του στο μουσείο του Άμστερνταμ.

"Υπήρχε ένα iPhone σε έναν από τους πίνακες. Είναι δύσκολο να το δεις, αλλά ορκίζομαι ότι είναι εκεί", είπε αστειευόμενος σε συνέντευξη Τύπου εκείνη την εποχή.

"Πάντα πίστευα ότι ήξερα πότε εφευρέθηκε το iPhone, αλλά τώρα δεν είμαι τόσο σίγουρος πια", είπε ο Κουκ.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

07 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: To look της Μαρίνας Σάττι που ενθουσίασε τους fans της

Το γαλλικό brand που προτίμησε για την εμφάνισή της, στην τελετή έναρξης της Eurovision 2024.

Περισσότερα από

News

07 Μαϊ 2024

Met Gala 2024 | Τα ζευγάρια που ξεχώρισαν στο χαλί

To φετινό Met Gala ήταν μια ευκαιρία για να δείξουν το πόσο ταιριαστοί είναι ακόμη και στιλιστικά.

07 Μαϊ 2024

Σταμάτης Φασουλής: Η Άννα Παναγιωτοπούλου, ήταν ο άνθρωπος της ζωής μου. Ό,τι έψαχνα το βρήκα σε εκείνη

"Είναι η μισή μου ζωή και το μισό μου σώμα", εξομολογήθηκε ο Έλληνας σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας.

07 Μαϊ 2024

No Woman's Land: Σε 11 χρόνια φυλάκισης έπειτα από μυστική δίκη καταδίκασαν 29χρονη στη Σαουδική Αραβία για τα ρούχα και τις αναρτήσεις της

Ασκήθηκε ποινική δίωξη στη Μανάχελ αλ Οτάιμπι, 29 ετών, επειδή πήγε σε καταστήματα χωρίς αμπάγια.

07 Μαϊ 2024

Ο Κιάνου Ριβς υμνεί τη δημιουργικότητα σε νέο ντοκιμαντέρ

"Θέλουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα: "Από πού πηγάζει η ανθρώπινη δημιουργικότητα και εφευρετικότητα;"" είπε ο ίδιος και ο συμπαραγωγός Γκαρντ Χόλινγκερ.

06 Μαϊ 2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ αρνείται να σκηνοθετήσει για τον πιο πολύτιμο λόγο

Παρότι έχει σκηνοθετήσει στο παρελθόν, αυτή την περίοδο δεν θέλει να το κάνει.

06 Μαϊ 2024

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια στη δήλωση αγάπης θαυμάστριάς του

"Έντριεν από το Μπρούκλιν, αν ακούς, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ από το Λίβερπουλ σε αγαπάει επίσης"

06 Μαϊ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Φόρεσε τη νέα εκδοχή του κλασσικού κουστουμιού και όλες το λάτρεψαν

Το μοντέρνο κουστούμι που φόρεσε η Ελένη Μενεγάκη είναι η τάση της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού.

06 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Μαρίνα Σάττι και Έλενα Παπαρίζου τραγουδούν μαζί

Τα τραγούδια τους και η σφιχτή αγκαλιά.