Το ιστορικό Bar Hemingway στο ξενοδοχείο Ritz είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο απόλυτος προορισμός για τους απαιτητικούς Παριζιάνους και επισκέπτες του ξενοδοχείου που αναζητούν ένα τέλειο ποτό.
Όταν ο πρώην πρέσβης της Αμερικής στη Γαλλία επί προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τσάρλς Ρίβκιν, ρωτήθηκε ποιο είναι το no1 spot στο Παρίσι, εκείνος απάντησε: " Δεν μπορείτε να πάτε στο Παρίσι και να μην επισκεφτείτε τον Κόλιν Φιλντ στο Bar Hemingway".
Για χάρη του, ο γνωστός μπάρμαν δημιούργησε το Rivkin Martini, το οποίο περιέχει βότκα με λεμόνι Sorrento σερβιρισμένο σε ποτήρι παγωμένο στους μείον 23 βαθμούς Κελσίου.
Ο Κόλιν Φιλντ είναι ο καλύτερος μπαρμαν στον κόσμο και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά τα περιοδικά Forbes και Travel + Leisure που τον κατέταξαν πρώτο στην παγκόσμια λίστα τους. Είναι, επίσης, δημιουργός μερικών από τα διασημότερα κοκτέιλ του κόσμου όπως το Kate 76 και το Clean Dirty Martini, ενώ είναι ο επικεφαλής μπάρμαν στο Hemingway Bar του Hôtel Ritz Paris για πάνω από 3 δεκαετίες.
Ο Κόλιν Φιλντ έχει ένα βιογραφικό που δεν συναντάς συχνά, αφού μεταξύ άλλων έχει εφεύρει πολλά από τα ποτά που πίνεις και εσύ όταν βγαίνεις έξω, όπως το Picasso Martini, το Highland Cream, το Serendipity και το Clean Dirty Martini. Ασχολείται, επίσης, με την εκπαίδευση μαθητών για την θέση του μπάρμαν στη Γαλλία και στην Ελβετία και έχει γράψει τα βιβλία "The Cocktails of the Ritz Paris" και "Cocktails, A Simple Story".
Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Κόλιν είχε εξηγήσει την καρμική σχέση με το εμβληματικό ξεονοδοχείο Ritz που έμελλε να γίνει το "σπίτι" του για σχεδόν 30 χρόνια: " Έστειλα το βιογραφικό μου στο Ritz όταν ήμουν 19, και δεν απάντησαν. Μετά έφτασα στο Παρίσι και έγραψα ξανά και μου είπαν, "Όχι". Έπειτα έγινα #2 μπάρμαν στη Γαλλία και #2 στον κόσμο, και μου είπαν, "Έλα για τη συνέντευξη". Και μετά είπαν, "Όχι". Πραγματικά δούλευα σκληρά για να κερδίσω διαγωνισμούς ώστε να γίνω δεκτός στο Ritz. Τελικά, μια μέρα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν, "Θα ήθελες να έρθεις για συνέντευξη;". Εργάστηκα σκληρά, όχι επειδή προσπαθούσα να γίνω ο καλύτερος μπάρμαν εν ζωή, αλλά για να μπορέσω να βρω δουλειά στο Ritz".
Μετά από 30 χρόνια πίσω από την μπάρα του Hemingway στο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι, ο Κόλιν Φιλντ αποχώρησε και σέρβιρε το τελευταίο του ποτό στις 15 Μαΐου - δύο μέρες πριν από τα 62α γενέθλιά του-.
" Ο βασιλιάς του κοκτέιλ" φεύγει από το Ritz έχοντας αφήσει πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά, και φανατικούς θαυμαστές ανά τον κόσμο. Η Κέιτ Μος είχε πει κάποτε για τον Κόλιν: "Έχει τον σωστό τρόπο για να σε κάνει να νιώσεις ξεχωριστός και σαν να είσαι ο μόνος πελάτης στο δωμάτιο."
Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram