ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αποχωρεί από το Ritz ο καλύτερος μπάρμαν του πλανήτη και δημιουργός των διασημότερων κοκτέιλ

"Το Hemingway Bar είναι σαν μια μικρή πόλη και ο Κόλιν είναι ο δήμαρχος. Δεν μπορώ να φανταστώ το μέρος χωρίς αυτόν"

Το ιστορικό Bar Hemingway στο ξενοδοχείο Ritz είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο απόλυτος προορισμός για τους απαιτητικούς Παριζιάνους και επισκέπτες του ξενοδοχείου που αναζητούν ένα τέλειο ποτό.

Όταν ο πρώην πρέσβης της Αμερικής στη Γαλλία επί προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τσάρλς Ρίβκιν, ρωτήθηκε ποιο είναι το no1 spot στο Παρίσι, εκείνος απάντησε: " Δεν μπορείτε να πάτε στο Παρίσι και να μην επισκεφτείτε τον Κόλιν Φιλντ στο Bar Hemingway".

Για χάρη του, ο γνωστός μπάρμαν δημιούργησε το Rivkin Martini, το οποίο περιέχει βότκα με λεμόνι Sorrento σερβιρισμένο σε ποτήρι παγωμένο στους μείον 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κόλιν Φιλντ είναι ο καλύτερος μπαρμαν στον κόσμο και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά τα περιοδικά Forbes και Travel + Leisure που τον κατέταξαν πρώτο στην παγκόσμια λίστα τους. Είναι, επίσης, δημιουργός μερικών από τα διασημότερα κοκτέιλ του κόσμου όπως το Kate 76 και το Clean Dirty Martini, ενώ είναι ο επικεφαλής μπάρμαν στο Hemingway Bar του Hôtel Ritz Paris για πάνω από 3 δεκαετίες.

Ο Κόλιν Φιλντ έχει ένα βιογραφικό που δεν συναντάς συχνά, αφού μεταξύ άλλων έχει εφεύρει πολλά από τα ποτά που πίνεις και εσύ όταν βγαίνεις έξω, όπως το Picasso Martini, το Highland Cream, το Serendipity και το Clean Dirty Martini. Ασχολείται, επίσης, με την εκπαίδευση μαθητών για την θέση του μπάρμαν στη Γαλλία και στην Ελβετία και έχει γράψει τα βιβλία "The Cocktails of the Ritz Paris" και "Cocktails, A Simple Story".

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Κόλιν είχε εξηγήσει την καρμική σχέση με το εμβληματικό ξεονοδοχείο Ritz που έμελλε να γίνει το "σπίτι" του για σχεδόν 30 χρόνια: " Έστειλα το βιογραφικό μου στο Ritz όταν ήμουν 19, και δεν απάντησαν. Μετά έφτασα στο Παρίσι και έγραψα ξανά και μου είπαν, "Όχι". Έπειτα έγινα #2 μπάρμαν στη Γαλλία και #2 στον κόσμο, και μου είπαν, "Έλα για τη συνέντευξη". Και μετά είπαν, "Όχι". Πραγματικά δούλευα σκληρά για να κερδίσω διαγωνισμούς ώστε να γίνω δεκτός στο Ritz. Τελικά, μια μέρα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν, "Θα ήθελες να έρθεις για συνέντευξη;". Εργάστηκα σκληρά, όχι επειδή προσπαθούσα να γίνω ο καλύτερος μπάρμαν εν ζωή, αλλά για να μπορέσω να βρω δουλειά στο Ritz".

Μετά από 30 χρόνια πίσω από την μπάρα του Hemingway στο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι, ο Κόλιν Φιλντ αποχώρησε και σέρβιρε το τελευταίο του ποτό στις 15 Μαΐου - δύο μέρες πριν από τα 62α γενέθλιά του-.

" Ο βασιλιάς του κοκτέιλ" φεύγει από το Ritz έχοντας αφήσει πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά, και φανατικούς θαυμαστές ανά τον κόσμο. Η Κέιτ Μος είχε πει κάποτε για τον Κόλιν: "Έχει τον σωστό τρόπο για να σε κάνει να νιώσεις ξεχωριστός και σαν να είσαι ο μόνος πελάτης στο δωμάτιο."

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

07 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: To look της Μαρίνας Σάττι που ενθουσίασε τους fans της

Το γαλλικό brand που προτίμησε για την εμφάνισή της, στην τελετή έναρξης της Eurovision 2024.

07 Μαϊ 2024

Met Gala 2024 | Τα ζευγάρια που ξεχώρισαν στο χαλί

To φετινό Met Gala ήταν μια ευκαιρία για να δείξουν το πόσο ταιριαστοί είναι ακόμη και στιλιστικά.

07 Μαϊ 2024

Σταμάτης Φασουλής: Η Άννα Παναγιωτοπούλου, ήταν ο άνθρωπος της ζωής μου. Ό,τι έψαχνα το βρήκα σε εκείνη

"Είναι η μισή μου ζωή και το μισό μου σώμα", εξομολογήθηκε ο Έλληνας σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας.

07 Μαϊ 2024

No Woman's Land: Σε 11 χρόνια φυλάκισης έπειτα από μυστική δίκη καταδίκασαν 29χρονη στη Σαουδική Αραβία για τα ρούχα και τις αναρτήσεις της

Ασκήθηκε ποινική δίωξη στη Μανάχελ αλ Οτάιμπι, 29 ετών, επειδή πήγε σε καταστήματα χωρίς αμπάγια.

07 Μαϊ 2024

Ο Κιάνου Ριβς υμνεί τη δημιουργικότητα σε νέο ντοκιμαντέρ

"Θέλουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα: "Από πού πηγάζει η ανθρώπινη δημιουργικότητα και εφευρετικότητα;"" είπε ο ίδιος και ο συμπαραγωγός Γκαρντ Χόλινγκερ.

06 Μαϊ 2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ αρνείται να σκηνοθετήσει για τον πιο πολύτιμο λόγο

Παρότι έχει σκηνοθετήσει στο παρελθόν, αυτή την περίοδο δεν θέλει να το κάνει.

06 Μαϊ 2024

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια στη δήλωση αγάπης θαυμάστριάς του

"Έντριεν από το Μπρούκλιν, αν ακούς, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ από το Λίβερπουλ σε αγαπάει επίσης"

06 Μαϊ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Φόρεσε τη νέα εκδοχή του κλασσικού κουστουμιού και όλες το λάτρεψαν

Το μοντέρνο κουστούμι που φόρεσε η Ελένη Μενεγάκη είναι η τάση της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού.