ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Barbie: Η ταινία που ''προκάλεσε παγκόσμια έλλειψη'' στο ροζ χρώμα

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ αναφέρεται στην ανάγκη της χρήσης υπερβολικού χρώματος ροζ στη νέα ταινία Barbie.

Σε ρυθμούς και τάσεις Barbiecore κινείται ο κόσμος, καθώς πλησιάζει η 21η Ιουλίου, όπου θα γίνει πρεμιέρα της πιο εξεζητημένης ταινίας ''Barbie''. Η σκηνοθέτρια Γκρέτα Γκέργουιγκ και η σχεδιάστρια παραγωγής της ταινίας, Σάρα Γκρίνγουντ (έξι φορές υποψήφια για Όσκαρ) μίλησαν για την δημιουργία της Barbieland σε συνέντευξη στο Architectural Digest και για την παγκόσμια έλλειψη στο χρώμα ροζ που προκάλεσε.

Συγκεκριμένα, η Γκέργουιγκ υποστήριξε ότι η έντονη και φωσφοριζέ ροζ απόχρωση ήταν σημαντική για τη "διατήρηση της παιδικότητας" της ταινίας και πως ο σχεδιασμός της Barbieland ήταν εμπνευσμένος από το "Kaufmann House" στο Palm Springs, τους πίνακες του Wayne Thiebaud, το "Pee-wee's Big Adventure" και το "An American in Paris".

"Ήθελα τα ροζ να είναι πολύ φωτεινά και όλα να είναι σχεδόν υπερβολικά, δεν ήθελα να ξεχάσω αυτό που με έκανε να αγαπήσω την Barbie όταν ήμουν μικρό κορίτσι".

Η χώρα της πρωταγωνίστριας είναι αποκλειστικά ροζ, από τα φυσικού μεγέθους κουκλόσπιτα μέχρι τους δρόμους και τους στύλους φωτισμού. Η Λόρεν Πράουντ, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Rosco, της εταιρείας χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκε από την ταινία, μοιράστηκε επιπλέον στοιχεία αναφορικά με τις ελλείψεις.

Επιβεβαίωσε ότι στην ταινία "χρησιμοποιήθηκε όσο χρώμα είχαμε" αλλά διευκρίνισε ότι η παραγωγή της Barbie συνέπεσε με ευρύτερα προβλήματα της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού κατά τη διάρκεια της Covid-19, καθώς και με ακραία καιρικά φαινόμενα στο Τέξας στις αρχές του 2021, τα οποία επηρέασαν την παραγωγή.

"Υπήρχε αυτή η έλλειψη και στη συνέχεια τους δώσαμε ό,τι μπορούσαμε - δεν ξέρω αν μπορούν να διεκδικήσουν τα εύσημα. Μας τελείωσαν τα χρώματα".

Read Next

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.