ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Άρμι Χάμερ: Οι κατηγορίες για βιασμό από πρώην σύντροφο του, με την οποία διατηρούσε τέσσερα χρόνια σχέση

Δεν θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση. Η αντίδραση της γυναίκας που τον κατηγόρησε

Ο ηθοποιός Άρμι Χάμερ, τον Μάρτιο του 2021 αντιμετώπισε κατηγορίες για βιασμό από πρώην σύντροφο του, με την οποία διατηρούσε τέσσερα χρόνια σχέση. Πιο συγκεκριμένα η πρώην σύντροφος του Έφι, ισχυρίστηκε ότι μέσα στα τέσσερα χρόνια ερωτικής σχέσης που διατηρούσε με τον ηθοποιό, εκείνος "έγινε όλο και πιο βίαιος" με αποτέλεσμα να καταλήξει να τη βιάζει στις 24 Απριλίου 2017.

Ωστόσο, παρά τις κατηγορίες και την έρευνα που έγινε στην συγκεκριμένη υπόθεση, τo γραφείο του Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, αποφάσισε την Τετάρτη, 31 Μαΐου να μην ασκήσει δίωξη εναντίον του Άρμι Χάμερ.

"Οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης είναι συχνά δύσκολο να αποδειχθούν και γι’ αυτόν τον λόγο αναθέτουμε στους πιο έμπειρους δημόσιους κατήγορους να τις εξετάσουν", είπε για την απόφαση σχετικά με τον Άρμι Χάμερ, ο εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου του Εισαγγελέα στην Page Six.

"Ως εισαγγελείς, έχουμε την ηθική ευθύνη να απαγγέλλουμε κατηγορίες μόνο για υποθέσεις που μπορούμε να αποδείξουμε πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας... Λόγω της πολυπλοκότητας της σχέσης και της αδυναμίας να αποδείξουμε μια μη συναινετική, βίαιη σεξουαλική συνάντηση, δεν είμαστε σε θέση να αποδείξουμε την υπόθεση πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας".

"Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο για τις γυναίκες που καταγγέλλουν σεξουαλική επίθεση. Ακόμα και αν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με μία δίωξη, οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας θυμάτων μας θα είναι διαθέσιμοι σε εκείνους που χρειάζονται τις υπηρεσίες υποστήριξης θυμάτων", τόνισε το ίδιο πρόσωπο και κατέληξε λέγοντας: "Εξαιτίας της περιπλοκότητας της σχέσης και της αδυναμίας να αποδείξουμε μία μη συναινετική, εξαναγκαστική σεξουαλική πράξη, δεν είμαστε ικανοί να αποδείξουμε την υπόθεση πέραν πάσης αμφιβολίας".

Μιλώντας στην Page Six, η Έφι δήλωσε "απογοητευμένη" από την απόφαση του εισαγγελέα να μην ασκήσει ποινική δίωξη στον Χάμερ.

"Ένιωσα την ευθύνη να μιλήσω και να καταθέσω την αναφορά μου για να φέρω τον Άρμι αντιμέτωπο με την ευθύνη για όλη τη βλάβη και το τραύμα που μου προκάλεσε προκειμένου να προστατεύσω άλλες γυναίκες που βιώνουν παρόμοια κακοποίηση. Μου κόστισε πολλά το να μιλήσω και να καταγγείλω τον Άρμι για κακοποίηση", τόνισε η γυναίκα.

Η Έφι αναφέρει ότι από τη στιγμή που κατήγγειλε τον Άρμι Χάμμερ έχει δεχτεί "απειλές για τη ζωή μου, απειλές βιασμού, αμέτρητες επιθέσεις και συνεχή παρενόχληση".

"Πιστεύω ότι πολλά θύματα του Άρμι φοβήθηκαν να μιλήσουν. Η ελπίδα μου είναι ότι μια μέρα, οι βιαστές δεν θα γλιτώνουν", κατέληξε η δήλωσή της.

Από την άλλη ο ηθοποιός ευγνώμων και ανακουφισμένος με την απόφαση του Εισαγγελέα δήλωσε: "Είμαι πολύ ευγνώμων στον Εισαγγελέα που πραγματοποίησε μία λεπτομερή έρευνα και συμπέρανε το ίδιο που έλεγα όλο αυτό τον καιρό, ότι κανένα έγκλημα δεν έλαβε χώρα. Ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή τη μακρά, δύσκολη διαδικασία να συγκροτήσω ξανά τη ζωή μου τώρα που το όνομά μου έχει καθαρίσει".

Read Next

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024
27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"