ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βόρεια Κορέα: Δίχρονο παιδί καταδικάστηκε σε ισόβια γιατί οι γονείς του πιάστηκαν με Βίβλο

Περίπου 70.000 Χριστιανοί είναι φυλακισμένοι στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με μια νέα Έκθεση Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ένα δίχρονο παιδί καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, όταν οι αρχές της Βόρειας Κορέας βρήκαν μία Βίβλο στην κατοχή των γονιών του. Ο Κιμ Γιουνγκ Ουν έχει επιβάλλει "σκληρούς" νόμους για τους κατοίκους που πιστεύουν στον χριστιανισμό, όπως βασανιστήρια, φυλάκιση, θανατική ποινή.

Οι άνθρωποι που πιάνονται με ένα αντίγραφο της Βίβλου στη Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή, ενώ οι οικογένειές τους - συμπεριλαμβανομένων των παιδιών - καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη.

Η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα δεν έχει αλλάξει από την έκθεση του 2014 για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία διαπίστωσε ότι οι αρχές "αρνήθηκαν σχεδόν πλήρως τα δικαιώματα στην ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας" και διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση παραβίαζε συχνά τα ανθρώπινα διικαιωμάτα των κατοίκων που αποτελούσαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οι αρχές της Βόρειας Κορέα συνέλαβαν το δίχρονο παιδί και την οικογένειά του, αφού μετά από έφοδο στο σπίτι ανακάλυψαν αντίγραφο της Βίβλου. Μία έκθεση του 2022 διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας συνέχισε να "εκτελεί, βασανίζει, συλλαμβάνει και κακοποιεί σωματικά άτομα για τις θρησκευτικές τους δραστηριότητες".

Επιπλέον, οι περιορισμοί της πανδημίας COVID-19 στα ταξίδια μείωσαν τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες ζωής των χριστιανών της Βόρειας Κορέας.

Η έκθεση διαπίστωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας κατηγόρησε άτομα για συμμετοχή σε θρησκευτικές πρακτικές, διεξαγωγή θρησκευτικών δραστηριοτήτων στην Κίνα, κατοχή θρησκευτικών ειδών, επαφή με θρησκευόμενα πρόσωπα και κοινή χρήση θρησκευτικών πεποιθήσεων. Ως αποτέλεσμα, άτομα συνελήφθησαν, τέθηκαν υπό κράτηση, οδηγήθηκαν σε καταναγκαστική εργασία και στο τέλος βασανίστηκαν.

Ένας αποστάτης είπε στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Korea Future, ότι οι αρχές ξυλοκόπησαν χριστιανούς και σαμάνους υποστηρικτές, τους έδωσαν μολυσμένο φαγητό και τους εκτέλεσαν. Ένας άλλος είπε ότι το 2002, αξιωματούχοι αρνήθηκαν φαγητό σε έναν Χριστιανό, με αποτέλεσμα να πεθάνει μέσα σε τρεις ημέρες.

Το σύνταγμα της Βόρειας Κορέας ισχυρίζεται ότι εγγυάται τη θρησκευτική ελευθερία για τους πολίτες της και η χώρα έχει πολλές εκκλησίες στην Πιονγκγιάνγκ, την πρωτεύουσα του έθνους, κάτι που ισχυρίζεται ότι αποτελεί απόδειξη της αποδοχής της χριστιανικής πίστης.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

20 Μαϊ 2024

"Γονάτισε η Τούμπα": Πώς πανηγύρισε η Φιλαρέτη Κομνηνού τη νίκη του ΠΑΟΚ - Η φωτογραφία που δεν περίμενε κανείς

Η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού... εμφανώς υποστηρίζει τον "δικέφαλο του Βορρά".

20 Μαϊ 2024

8 χρόνια πριν, η Ράνια Τζίμα φόρεσε το ονειρεμένο minimal νυφικό που είναι ιδανικό για τις νύφες που παντρεύονται με πολιτικό γάμο

Το εντυπωσιακό bridal look της Ράνιας Τζίμα τοι 2016 αποτελεί έμπνευση για τις σύγχρονες νύφες.

Περισσότερα από

News

20 Μαϊ 2024
20 Μαϊ 2024

"Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου φέτος ήταν η στάση της ΕΡΤ": Η Δάφνη Μπόκοτα σχολιάζει τη φετινή Eurovision:

Η "ιέρεια της Eurovision", Δάφνη Μπόκοτα, είχε πολλά να πει για τη φετινή διοργάνωση.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Ποιος απειλεί τον Λάνθιμο για το Χρυσό Φοίνικα;

Η ταινία outsider που είναι μέχρι στιγμής το φαβορί στο φετινό φεστιβάλ των Καννών.

20 Μαϊ 2024

Η κόρη της Βάσως Λασκαράκη και του Γιάννη Τσιμιτσέλη μεγάλωσε πολύ

Ψηλή, όμορφη με καστανόξανθα μαλλιά, η Εύα μας δείχνει πόσο πολύ έχει μεγαλώσει.

20 Μαϊ 2024

Η Σιένα Μίλερ με τη 10χρονη κόρη της Μάρλοου: Μαμά και κόρη παραδίδουν μαθήματα κομψότητας

Η Σιένα Μίλερ σε μια ακόμη εξαιρετικά κομψή εμφάνιση μαζί με την κόρη της, Μάρλοου.

20 Μαϊ 2024

Κατερίνα Λέχου: "Ίσως αυτός είναι ο λόγος που δεν ήθελα να κάνω παιδιά"

Η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για την παιδεία στη σημερινή εποχή και τον λόγο που δεν έκανε παιδιά.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η Κλέλια Ανδριολάτου ήταν μια αληθινή σταρ της Κρουαζέτ

Η εμφάνιση της Κλέλιας Ανδριολάτου, έκλεψε τις εντυπώσεις στις Κάννες.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η υπέροχη Κέιτ Μπλάνσετ με ολόχρυσο φόρεμα του οίκου Louis Vuitton

Η Κέιτ Μπλάνσετ έλαμψε -για μια ακόμη φορά-στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών φορώντας ένα εντυπωσιακό φόρεμα του οίκου Louis Vuitton.