ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κέιτ Γουίνσλετ: "είναι ο ιδανικός σύντροφος" λέει για τον τρίτο της σύζυγο, Έντουαρντ Σμιθ

Η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Έντουαρντ Σμιθ γνωρίστηκαν το 2011 στο ιδιωτικό νησί του Ρίτσαρντ Μπράνσον. Έχουν έναν γιο μαζί.

Η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Έντουαρτν Άμπελ Σμιθ άρχισαν να βγαίνουν το 2011, αλλά παντρεύτηκαν πολύ αργότερα (πρόκειται για τον τρίτο γάμο της ηθοποιού). Και οι δύο προσπαθούν να κρατήσουν τη σχέση τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εγχείρημα όχι και πολύ εύκολο δεδομένου ότι εκείνη είναι μία από τις σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς της κι έκεινος ανιψιός του επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον (της Virgin Atlantics).

Ωστόσο, η ίδια αναφέρεται συχνά στον σύζυγό της όταν μιλά στον Τύπο. Το 2021 είχε πει στους New York Times για εκείνον: "δεν σχεδίαζε να γνωρίσει και να παντρευτεί μια γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας" και πρόσθεσε: "Είναι vegan, κάνει γιόγκα, αναπνοές και κολύμπι σε κρύο νερό".

Μάλιστα η Γουίνσλετ αποδίδει τις πρόσφατες επιτυχίες της στον Σμιθ! "Η δημιουργική μου ζωή τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ, πολύ, πολύ όμορφη για μένα", δήλωσε στο περιοδικό PEOPLE το 2015. "Έχω έναν υπέροχο άντρα στη ζωή μου που είναι τόσο απίστευτα υποστηρικτικός που μου δίνει τη δυνατότητα να έχω αυτές τις εμπειρίες. Ήταν μια πραγματικά διασκεδαστική περίοδος".

Ποιος είναι λοιπόν ο σύζυγος της Κέιτ Γουίνσλετ;

Η Γουίνσλετ και ο Σμιθ γνωρίστηκαν τον Αύγουστο του 2011, ενώ έκαναν και οι δύο διακοπές στο Necker Island του Ρίτσαρντ Μπράνσον. Κι αν το πιστεύετε, ήρθαν κοντά εξαιτίας μιας καταστροφής. Την περίοδο που βρισκόντουσαν στο νησί ξέσπασε τυφώνας και ένας κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά. Η Γουίνσλετ βοήθησε τότε τη μητέρα του Μπράνσον! Καθώς έτρεχαν να βγουν από το σπίτι, η κυρία Ιβ Μπράνσον και η Κέιτ με τα παιδιά της, η ηθοποιός την πήρε αγκαλιά και την κατέβασε στα σκαλοπάτια για να φύγουν πιο γρήγορα.

Η Γουίνσλετ συνέκρινε αυτή την εμπειρία με όσα πέρασαν οι χαρακτήρες της και του Ίντρις Έλμπα στην ταινία The Mountain Between Us. "Ακριβώς το ίδιο πράγμα συνέβη και σε μένα όταν γνώρισα τον σύζυγό μου", δήλωσε στο PEOPLE τον Οκτώβριο του 2017. "Ήταν ένας εντελώς άγνωστος, γνωριστήκαμε την επόμενη μέρα από εκείνη που κάηκε το σπίτι".

"Πιστεύω ότι δυο άγνωστοι μπορούν να συναντηθούν και μετά οι ζωές τους να αλλάξουν τόσο πολύ που απλώς δεν μπορούν γίνουν όπως πριν", πρόσθεσε. "[Ο Σμιθ και εγώ] το ζήσαμε αυτό σε μεγάλο βαθμό Ακόμα και τώρα, πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να ψάχνει για ένα ρούχο ή ένα βιβλίο ή κάτι άλλο και σκέφτομαι: "Πού το έχω βάλει αυτό;". Και ο Νεντ θα με κοιτάξει και θα πει, 'Μήπως κάηκε στη φωτιά;".

Το περιστατικό ενέπνευσε επίσης το μεσαίο όνομα του γιου του ζευγαριού, του Μπέαρ Μπλέιζ (Blaze) Γουίνσλετ.

Όταν γνωρίστηκαν εκείνος είχε αλλάξει το όνομά του

Στην εκπομπή Jimmy Kimmel Live τον Ιανουάριο του 2021 η Κέιτ Γουίνσλετ μοιράστηκε και μια άλλη ιστορία. Το πώς ο σύζυγός της είχε αλλάξει όνομα. "Το γενέθλιο όνομά του είναι Άμπελ Σμιθ. Καθώς περνούσε ο καιρός και ο Νεντ γινόταν Νεντ- ο οποίος είναι μια αρκετά πρωτότυπη προσωπικότητα - αποφάσισε κάποια στιγμή στη ζωή του να αλλάξει απλώς το όνομά του σε Ροκένρολ. Νεντ Ροκένρολ. Έτσι, όταν τον γνώρισα, το όνομά του ήταν Νεντ Ροκένρολ".

"Όταν άλλαξε το όνομά του σε Ροκένρολ (Rocknrοll- από το Rock n' Roll), δεν είχε προβλέψει τι θα μπορούσε να συμβεί αν αποκτούσε μια φίλη που την λένε Κέιτ Γουίνσλετ και είναι κάπως γνωστή. Ως εκ τούτου ο Τύπος ίσως να μην αντιδρούσε κατά κάποιο τρόπο τόσο καλά στο γεγονός ότι είχε αυτόν τον φίλο που λεγόταν Ροκένρολ!".

Τον Δεκέμβριο του 2012, η Γουίνσλετ και ο Σμιθ παντρεύτηκαν σε μια γαμήλια τελετή στα βόρεια της Νέας Υόρκης. Η τελετή παρέμεινε τόσο μυστική, που ούτε οι γονείς τους δεν το γνώριζαν.

Ένας εκπρόσωπος της ηθοποιού δήλωσε στο PEOPLE: "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Κέιτ Γουίνσλετ παντρεύτηκε τον Νεντ Ροκένρολ στη Νέα Υόρκη νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια ιδιωτική τελετή στην οποία παρευρέθηκαν τα δύο παιδιά της και πολύ λίγοι φίλοι και συγγενείς. Το ζευγάρι ήταν αρραβωνιασμένο από το καλοκαίρι".

Η Γουίνσλετ δεν ήθελε να πάρει το επώνυμο του νέου της συζύγου

Η ηθοποιός αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην Telegraph το 2013 ότι δεν είχε ποτέ την πρόθεση να αλλάξει το επώνυμό της σε Ροκένρολ μετά τον γάμο της, αλλά ούτε και σε Σμιθ.

"Δεν είχα ποτέ σκοπό να αλλάξω το όνομά μου σε Ροκένρολ. Ποτέ δεν άλλαξα το όνομά μου σε τίποτα, οπότε δεν έβλεπα το λόγο να ξεκινήσω τώρα. Μου αρέσει αρκετά η Κέιτ Γουίνσλετ", δήλωσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, η οποία έχει παντρευτεί στο παρελθόν τους σκηνοθέτες Τζιμ Θρέιπλετον και Σαμ Μέντες. Πρόσθεσε αστειευόμενη: "Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι είναι πολύ φανταχτερό".

Η Γουίνσλετ εξήγησε ότι θέλει να κρατήσει ζωντανό το οικογενειακό της όνομα, γι' αυτό και μαζί με τον Σμιθ αποφάσισαν να δώσου στο γιο τους, το δικό της επώνυμο.

"Είμαι ένα από τα τρία κορίτσια και έχουμε ένα αγόρι στην οικογένειά μας", είπε. "Οπότε ουσιαστικά το μόνο άτομο που θα μεταφέρει το όνομα είναι ο αδελφός μου, και αυτός δεν έχει παιδιά αυτή τη στιγμή".

Ο Σμιθ άλλαξε και πάλι το όνομά του και προσέθεσε το Γουίνσλετ ως μεσαίο δικό του, καθώς η οικογένεια ταξιδεύει όλη μαζί και διευκολύνει να υπάρχει ένα κοινό όνομα.

Ο Σμιθ εργάστηκε για την Virgin Galactic


Πριν γνωρίσει τη Γουίνσλετ, ο Σμιθ εργάστηκε στην εταιρία του διάσημου θείου του, τη Virgin Galactic. Μία από τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις του Σμιθ με την Γουίνσλετ ήταν τον Οκτώβριο του 2011, όταν το ζευγάρι φωτογραφήθηκε πιασμένο χέρι-χέρι κατά την εκκίνηση του Spaceport America στο Νέο Μεξικό.

Ο Σμιθ συνόδευσε την Γουίνσλετ στα βραβεία Emmy του 2021, όπου πήρε το βραβείο για την εξαιρετική ηθοποιό σε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Mare of Easttown. Ήταν μια πολύ σημαντική βραδιά για εκείνη.

"Όταν ήμουν εδώ 10 χρόνια πριν με το Mildred Pierce είχαμε στην πραγματικότητα μόλις γνωριστεί", είπε η Γουίνσλετ στους δημοσιογράφους στην αίθουσα Τύπου της τελετής απονομής των βραβείων του 2021, μιλώντας για τη Σμιθ. "Ήξερα ότι επρόκειτο να περάσω τη ζωή μου με αυτόν τον άνθρωπο".

"Έτσι, στα προηγούμενα Emmy ήμουν ακόμα τόσο παραζαλισμένη που τον είχα γνωρίσει, που δεν μπορούσα καν να συγκεντρωθώ με τίποτα", είπε. "Και θυμάμαι ότι έβγαλα έναν εντελώς απαράδεκτο λόγο, επειδή δεν βρισκόμουν στον πλανήτη γη, επειδή είχα ερωτευτεί παράφορα αυτό το άτομο που μόλις είχα γνωρίσει. Οπότε το να τον έχω σήμερα εδώ, είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερο".

Σ' εκείνη την ομιλία, το 2011, η Γουίνσλετ εξέφρασε το σοκ της νίκης, ευχαριστώντας τους συμπρωταγωνιστές της, την ομάδα παραγωγής και το συνεργείο της μίνι σειράς του HBO. Ευχαρίστησε επίσης θερμά τη μητέρα της, λέγοντας: "Αυτό σημαίνει τόσα πολλά για μένα. Ήθελα επίσης να πω ένα πράγμα, ότι η Mildred Pierce ήταν ικανή για μεγάλες πράξεις ως μητέρα, αλλά ήταν εξαιρετικά πολυπράγμων. Και για το λόγο αυτό, στην πραγματικότητα πρέπει να το μοιραστώ το βραβείο με τη μαμά μου. Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι ή τι κάνεις στη ζωή σου, δεν παύεις ποτέ να χρειάζεσαι τη μαμά σου, και εγώ δεν θα πάψω ποτέ να χρειάζομαι τη δική μου. Γι' αυτό, ευχαριστώ τη μαμά!"

Ο Σμιθ είναι μπαμπάς που μένει στο σπίτι

Ο Σμιθ είναι full time μπαμπάς για τον Μπέαρ Μπέιζ και μένει στο σπίτι για να τον προσέχει.

"Μας προσέχει πολύ όλους μας, ιδιαιτέρως εμένα" είπε η Γουίνσλετ στους New York Times. "Να λίγο πριν του είπα "Νέντι μπορείς να κάνεις κάτι για εμένα;" και μου απάντησε: "οτιδήποτε". Είναι απίστευτος σύντροφος". Είναι εκείνος που την βοηθάει επίσης να μάθει τα λόγια των ρόλων της.

"Ευτυχώς θεέ μου που υπάρχει ο Νεντ- με υποστηρίζει τόσο πολύ, έχει τόση πλάκα. Είναι τα πάντα για εμένα. Για όλους μας" είχε πει επίσης στο WSJ. Magazine.

H ηθοποιός έχει δύο ακόμα παιδιά, τον τον Τζο Άλφι Γουίνσλετ Μέντες με τον Σαμ Μέντες και πριν, την κόρη της, Μία Χάνεϊ Θρίπλετον, με τον Θρίπλετον.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram


Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι