ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαρίσα Ζάππα: Η αρωματοποιός που φτιάχνει αρώματα σε συνεργασία με αστρολόγους και σεξεργάτριες

Αν θες, μπορεί να φτιάξει κι ένα άρωμα μόνο για εσένα.

Η τελευταία της επιτυχία είναι το άρωμα που κυριαρχεί στη "Ροζ Κρεβατοκάμαρα" του Μουσείου Σεξ της Νέας Υόρκης. Στολισμένο με διάφορα ροζ αντικείμενα (από λούτρινα κουκλιά, μέικ απ, μουσικά κουτιά και βέβαια sex toys) το δωμάτιο δεν εντυπωσιάζει μόνο λόγω του διάκοσμου, αλλά και του αρώματος του. Τριαντάφυλλο, πούδρα και... τσίσα γάτας; Όχι ακριβώς.

Το δωμάτιο σχεδιάστηκε από την καλλιτέχνιδα Πόρσια Μάνσον για να σηματοδοτήσει τη μετάβαση από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή μιας γυναίκας. Πώς μυρίζει αυτό όμως; Την αποστολή ανέλαβε η αρωματοποιός Μαρίσα Ζάππα, από το Μπρούκλιν. Μια "μύτη" που έχει κάνει συνεργασίες στο παρελθόν με ποιήτριες, αστρολόγους και σεξεργάτριες φτιάχνοντας μοναδικά αρώματα.

Τώρα για τη Ροζ Κρεβατοκάμαρα χρησιμοποίησε νότες λουλουδιών και φρούτων για να προσθέσει λίγο κασσίς που δίνει μια οξύτητα στο άρωμα (και σε παραπέμπει σε τσίσα).

Για τη δουλειά της έχει σημειώσει η κριτικός αρωμάτων Τζέιν Ντάσλεϊ πως είναι "γυναικεία με έναν μοναδικό τρόπο, σαν παραμύθι, με φιόγκους και κορδέλες στιλ. Αλλά και με ένα πιο μυστήριο, σκιώδες υπόβαθρο".

Το 2019 η αρωματοποιός έφτιαξε ένα άρωμα που εμπνεύστηκε από μία συλλογή ερωτικών ποιημάτων με τον τίτλο "Porn Carnival: Paradise Edition" της Ρέιτσελ Ράμπιτ Γουάιτ. Αφού το διάβασε επικοινώνησε με την ποιήτρια και έφτιαξαν το Paradise Edition, ένα άρωμα με νότες από γιασεμί, άνθη πορτοκαλιού και αλμυρό νερό.

Ακολούθησε το "Wh*re”, ένα άρωμα εμπνευσμένο από το βιβλίο της Λιάνα Ρου, σεξεργάτριας με τον τίτλο "Whore of New York". Αυτό ανέδιδε μια πονηρή φρεσκάδα και σουρεάλ γκλάμουρ με όχημα το άρωμα των ρόδων, του δέρματος και των κερασιών. "Την είχα ρωτήσει ποιο άρωμα αιχμαλώτιζε την αίσθηση πως μόλις έχει τελειώσει από τη δουλειά και μου απάντησε: λεφτά, προφυλακτικά και σεξ" είπε η Ζάππα. Το σεξ απίλ άλλωστε είναι βασικός παράγοντας στην επιλογή αρώματος.

Μια ζωή γεμάτη άρωματα και... Τέιλορ

Η Ζάππα γεννήθηκε στην Καλιφόρνια και μετακόμισε το 2011 στη Νέα Υόρκη. Το 2015 δούλεψε ως γραμματέας στην εταιρία Givaudan -μια εταιρία που φτιάχνει αρώματα για φίρμες όπως οι Coach, Estée Lauder και Tom Ford. Έκανε έπειτα αίτηση ως μαθητευόμενη και έτσι άρχισε να μαθαίνει τη δουλειά.

Πώς άρχισε όμως αλήθεια το πάθος της για τα αρώματα; Η πρώτη- πρώτη μνήμη ήταν οι καρποί από τη συκιά που είχε κάποτε φυτέψει ο πατέρας της στον κήπο. Κι έπειτα; Από το είδωλό της, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η οποία με τη σειρά της λάτρευε τα αρώματα κι ήταν η πρώτη σταρ που λάνσαρε τα δικά της αρώματα πρωτοπορώντας.

Τα αρώματα της κοστίζουν 150 δολ. τα μπουκάλι. Όμως η ίδια μπορεί να φτιάξει και ένα άρωμα μόνο για εσένα, μετά από μια σειρά συνεντεύξεων έναντι 4.000 δολαρίων. Αυτή είναι εξάλλου η δουλειά που την συναρπάζει περισσότερο, καθώς μαθαίνει τις αναμνήσεις τους από την παιδική τους ηλικία, πώς μύριζε ο κήπος τους, αλλά και τι φαγητά τούς έφτιαχνε η μαμά τους!

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

02 Μαϊ 2024

Η ανοιξιάτικη Πρωτομαγιά της Μιμής Ντενίση στον ολάνθιστο κήπο της στον Θεολόγο

Η Μιμή Ντενίση καλωσορίζει τον αγαπημένο της μήνα με μια ανοιξιάτικη φωτογραφία.

02 Μαϊ 2024

Δεκάχρονος παρίστανε τον "νεκρό" για να μην τον σκοτώσει η μητέρα του

Σε ηλικία μόλις 10 ετών το αγοράκι παρίστανε τον πεθαμένο προκειμένου να ξεφύγει από την αδίστακτη μητέρα του.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

"Πήρες Ozempic;" Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι πήρε την καλύτερη "πληρωμένη" απάντηση από την ηθοποιό

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Η απάντηση της ηθοποιού όμως κέρδισε τις εντυπώσεις.

02 Μαϊ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου φόρεσε το τζιν παντελόνι που κάνει τη σιλουέτα να δείχνει ψιλόλιγνη

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου αγαπά τη μόδα και αυτό φαίνεται από τις στυλιστικές της επιλογές.

02 Μαϊ 2024

Αν βρεθείς στο Λονδίνο μην χάσεις την μαγική έκθεση του Marc Quinn στο Kew Gardens

Μια έκθεση εντυπωσιακών γλυπτών που συνομιλούν με τον φυτικό κόσμο περιμένουν τους επισκέπτες του Kew Gardens, ενός από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της μητρόπολης.

02 Μαϊ 2024

Τάιρα Μπανκς - Χάιντι Κλουμ: Η ζωή αρχίζει στα 50

Μια εμφάνιση- έκπληξη στην συναυλία της Μαράια Κάρεϊ στο Λας Βέγκας, έκαναν τα δυο τοπ μόντελς και το γλέντησαν πραγματικά.

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα ανάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές.

02 Μαϊ 2024

Όταν η Ρούνεϊ Μάρα υποδύθηκε τη Μαρία Μαδγαληνή δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ

Τότε η ηθοποιός είχε δηλώσει πως η Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε "ριζοσπαστική" γυναίκα.

02 Μαϊ 2024

Τομ Χανκς- Ρίτα Γουίλσον: "Ακόμα δεν πιστεύω πως η γυναίκα μου βγαίνει μαζί μου"

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν 36 χρόνια γάμου και έχουν πολλά να πουν για τις σχέσεις.

02 Μαϊ 2024

Ο πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για την υγεία της Kate

Τη δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η πριγκίπισσα Kate Middleton, και ο πρίγκιπας William θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.