ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζασίντα Άρντερν: Μια αυθεντική πολιτικός αποχωρεί αποδεικνύοντας μέχρι τέλους ότι η παγκόσμια προσοχή της ανήκει

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας αποχαιρετά την εξουσία.

"Μπορεί να είστε αγχώδεις, ευαίσθητοι, ευγενείς, να δείχνετε ανοιχτά τα συναισθήματα της καρδιάς σας. Μπορεί να είστε μητέρες ή όχι, πρώην μορμόνοι ή και πάλι όχι, να υπήρξατε σπασικλάκια, να είστε κάποιος που κλαίει ή κάποιος που του αρέσουν οι αγκαλιές, μπορεί να είστε και όλα αυτά μαζί. Τότε όχι μόνο μπορείτε να βρίσκεστε εδώ, αλλά έχετε την δυνατότητα να γίνεται ηγέτες, όπως εγώ" δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η Τζασίντα Άρντερν, υπερασπιζόμενη την απόφαση της να παραιτηθεί από τον ρόλο της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, απευθύνοντας στο Κοινοβούλιο της χώρας την πιο συγκινητική, αποχαιρετιστήρια ομιλία.

Ως νέα γυναίκα πρωθυπουργός, η 42χρονη Άρντερνα βρέθηκε από νωρίς στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής, λειτουργώντας ως πρότυπο για πολλούς ανά τον κόσμο με την εικόνα πολιτικού που παρουσίασε, αλλάζοντας τα δεδομένα που καθιέρωσαν παλαιότερες γενιές. Απαλλαγμένη από το Σύνδρομο της Ξύλινης Γλώσσας, υπήρξε το πρόσωπο της πολιτικής σκηνής που έκανε λόγο για burnout, τολμώντας να μιλήσει ανοιχτά για ανησυχίες, αυξημένα επίπεδα άγχους "που την έκαναν να ιδρώνει ή να μην μπορεί να φάει", αλλά και για τις πολιτικές μάχες και κατορθώματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, ενώ κέρδισε τις εντυπώσεις όταν προσήλθε σε συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με το μωρό της στην αγκαλιά.

Στην πολιτική της καριέρα υπήρξε επικεφαλής του κεντροαριστερού Εργατικού κόμματος, με την θητεία της ως ηγέτης της Νέας Ζηλανδίας να στιγματίζεται από αλλεπάλληλες τραγωδίες, όπως η έκρηξη ηφαιστείου με θύματα δεκάδες ανθρώπους, καθώς και την τρομοκρατική επίθεση στο Κράιστσερτς με 51 νεκρούς στην διάρκεια της πανδημίας. Η παρουσία της στις ζωές των ανθρώπων στις πιο "θλιβερές και τραυματικές στιγμές", επισήμανε πως παραμένουν "χαραγμένες στην μνήμη της" χωρίς ποτέ να ξεχνά πρόσωπα και ιστορίες.

Όπως ανέφερε σε άλλο σημείο του λόγου της, η πολιτική σταδιοδρομία της, η οποία δεν έτυχε να συμπίπτει με την καταγωγή της, καθώς προέρχεται από πατέρα αστυνομικό και μητέρα εργαζόμενη σε σχολική καντίνα, επιθυμεί να αποτελέσει έμπνευση για τους υποψήφιους πολιτικούς που οραματίζονται ουσιαστικές αλλαγές για την κοινωνία, ακόμα και αν οι ίδιοι προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα ή θεωρούν τον εαυτό τους ανεπαρκή για πολιτικά αξιώματα.

"Θέλω να ξέρετε ότι φεύγω με μεγαλύτερη αγάπη και στοργή για την "Aotearoa” (η Νέα Ζηλανδία στη γλώσσα των Μαορί) και τους ανθρώπους της...Είμαι έτοιμη να γίνω πολλά πράγματα. Είμαι έτοιμη να γίνω απλή βουλευτής. Είμαι έτοιμη να γίνω αδελφή και μαμά. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής μου" ανέφερε στο τέλος εμφανώς συγκινημένη, ξεκαθαρίζοντας πως η απόφαση της παραίτησής της δεν προέρχεται από τις φημολογούμενες απειλές που στοχοποιούσαν την ίδια και την οικογενειά της.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι