ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σοκ προκαλεί η αποφυλάκιση του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη που είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε 36 παιδιά

Η υπόθεση του είχε συγκλονίσει την Κρήτη, όπου ο ίδιος εργαζόταν ως προπονητής. Ο ίδιος είχε παραβιάσει στο παρελθόν τους όρους αποφυλάκισης του.

Νίκος Σειραγάκης, βιαστής 36 παιδιών

Ο προπονητής Νίκος Σειραγάκης που έχει καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλικών, αποφυλακίστηκε υπό όρους. Τα θύματά του ήταν κυρίως αγόρια.

Όπως είχε επισημάνει σε συνέντευξή του στο Womantoc ο Γιώργος Νικολαϊδης, Διευθυντής Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας για το Παιδί σε έρευνα που είχε εκπονήσει το Ινστιτούτο είχαν βρεθεί υψηλά ποσοστά κακοποίησης αγοριών στην Κρήτη την ίδια περίοδο που δρούσε ο ο Σειραγάκης. "Εκείνο που μας είχε κάνει εντύπωση σε εκείνη την έρευνα ήταν ότι βρίσκαμε πολύ αυξημένα τα ποσοστά θυματοποίησης των αγοριών στο Ρέθυμνο της Κρήτης, σχεδόν μια αντιστροφή της αναλογίας (σ.σ: αγοριών και κοριτσιών, το ποσοστό των οποίων είναι συνήθως μεγαλύτερο). Η έρευνα είχε γίνει στην Κρήτη την άνοιξη του 2011 και λίγους μήνες μετά τον Δεκέμβριο αποκαλύφθηκε πως ο προπονητής του ΑΓΟ Ρεθύμνου, Νίκος Σειραγάκης είχε εμπλέξει ίσως και εκατοντάδες αγόρια σε ένα δίκτυο παιδοφιλίας".

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, ο Σειραγάκης αποφυλακίστηκε -μετά τη σχετική αίτηση που κατέθεσε στο συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια- από τις φυλακές της Τρίπολης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Σειραγάκης, που καταδικάστηκε για βαρύτατα εγκλήματα κατά ανηλίκων σε 401 χρόνια κάθειρξης, έχει δηλώσει ως τόπο κατοικίας περιοχή της Αττικής, όπου υποχρεούται να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να δίνει το "παρών", ενώ από τους βασικότερους όρους που του έχουν επιβληθεί είναι να μην επιστρέψει σε οποιαδήποτε περιοχή της Κρήτης και να μην έχει την παραμικρή επαφή με ανήλικο χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια, καθώς και να παρακολουθεί συνεδρίες με ψυχίατρο.

Υπενθυμίζεται ότι είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20 με τον νέο ποινικό κώδικα. Ο Σειραγάκης καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο.

Στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, που τότε εξέτιε την ποινή του, όμως λίγες ημέρες αργότερα είχε συλληφθεί για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές.

Τότε, είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά πληροφορίες, μετά την εκ νέου φυλάκισή του, παρέμεινε για κάποιο διάστημα στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2011, που συνελήφθη για τα ειδεχθή εγκλήματά του κατά των ανηλίκων, είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Τριπόλεως. Η δίκη του, τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, είχε πραγματοποιηθεί στο Εφετείο του Πειραιά, για λόγους προστασίας της ανηλικότητας των θυμάτων του.

Πηγή: The TOC

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!

03 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Σε πακέτο της Amazon βρέθηκε η γάτα που είχε χαθεί από το σπίτι της!

Η γάτα τρύπωσε κατά λάθος σε πακέτο επιστροφής προς την εταιρία και για 1 εβδομάδα ταξίδευε ανά τις ΗΠΑ. Ευτυχώς επιβίωσε μες στο κουτί!

02 Μαϊ 2024

"Και ναι, είσαι @eleftherios_petrounias ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών στην Ευρώπη! Ευλογημένος, άξιος και εμείς υπερήφανες δίπλα σου πάντα"

Η γεμάτη χαρά και υπερηφάνια δήλωση της Βασιλικής Μιλλούση για τον σύζυγό της Λευτέρη Πετρούνια.

02 Μαϊ 2024

Η ανοιξιάτικη Πρωτομαγιά της Μιμής Ντενίση στον ολάνθιστο κήπο της στον Θεολόγο

Η Μιμή Ντενίση καλωσορίζει τον αγαπημένο της μήνα με μια ανοιξιάτικη φωτογραφία.

02 Μαϊ 2024

Δεκάχρονος παρίστανε τον "νεκρό" για να μην τον σκοτώσει η μητέρα του

Σε ηλικία μόλις 10 ετών το αγοράκι παρίστανε τον πεθαμένο προκειμένου να ξεφύγει από την αδίστακτη μητέρα του.