ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φινλανδία: Τέλος για τη Σάνα Μάριν στις εκλογές, άνοδος της κεντροδεξιάς

Τρίτο ήρθε το κόμμα της Σάνα Μάριν στις εκλογές με τους αντίπαλους της να ανεβαίνουν τώρα στην εξουσία.

Τίτλοι τέλους στην Πρωθυπουργία της Σάνα Μάριν, της νεότερης Πρωθυπουργού στον κόσμο, αφού ανέλαβε τα ηνία της χώρας της σε ηλικία μόλις 34 ετών.

Η διακυβέρνηση της θεωρείται εν πολλοίς επιτυχημένη καθώς αντιμετώπισε αποτελεσματικά την πανδημία, ενώ τον Μάιο του 2022 έθεσε επίσημα υποψηφιότητα της χώρας της ως μέλους του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια τολμηρή πολιτική κίνηση, καθώς η γειτονική Ρωσία και ο Πρόεδρος Πούτιν αντιτίθεται σε αυτή την προοπτική κι έχει εξαπολύσει απειλές τόσο για τη Φινλανδία όσο και για τη Σουηδία.

Η Κάλπη όμως μίλησε και η Μάριν είναι πλέον εκτός της Κυβέρνησης. Το κόμμα της, οι Σοσιαλδημοκράτες, ήρθε τρίτο με 19,9% (43 έδρες), πίσω από τους νικητές των εκλογών που είναι το κεντροδεξιό συντηρητικό κόμμα "Εθνική Συμμαχία" (NCP), του πρώην υπουργού Οικονομικών Πέτερι Όρπο, το οποίο εξασφάλισε ποσοστό 20,8% και 48 έδρες, και το εθνικιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα "Φινλανδοί", που κατέγραψε νέο ρεκόρ 46 εδρών με ποσοστό 20,1%.

Ο Όρπο είναι εκείνος που θα διαδεχθεί τώρα τη Μάριν και θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας. Ήταν εκείνος που προεκλογικά υποσχέθηκε να μειώσει τις κοινωικές δαπάνες, αυξάνοντας το ποσοστό του στις εκλογές.

Η Σάνα Μάριν ευχαρίστησε δημόσια όσους ψήφισαν το κόμμα της και την στήριξαν και χαιρέτισε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Αξίζει να θυμηθούμε πως η Σάνα Μάριν ήταν επικεφαλής μιας Κυβέρνησης συνεργασίας πέντε κομμάτων στην ηγεσία των οποίων βρισκόντουσαν γυναίκες.

Το αποτέλεσμα λέγεται ότι κρίθηκε από την οικονομική πολιτική κάθε κόμματος, αφού όλα τα κόμματα στήριξαν την υποψηφιότητα του ΝΑΤΟ, η οποία και θα εγκριθεί επίσημα αύριο, οπότε και θα γίνει το 31ο μέλος του.

Σχεδόν αμέσως μετά από την αίτηση υποψηφιότητας, διέρρευσε προσωπικό της βίντεο στο διαδίκτυο με εκείνη να χορεύει και να διασκεδάζει ξέφρενα σε ιδιωτικό χώρο και χρόνο. Ωστόσο, το βίντεο έβλαψε την εικόνα της, με εκείνη να υπερασπίζεται το δικαίωμα της να διασκεδάζει, εφόσον αυτό δεν επηρέασε σε τίποτα τη δουλειά της. Αλλά ακόμα και μετά αυτό το πλήγμα, η Μάριν χαίρει αποδοχής και η δημοτικότητα της είναι υψηλή.

Σε αντίθεση με τον Όπρο, που δεν έχει χαρακτηριστικά "ροκ σταρ". Είναι ένας πολιτικός καριέρας που είναι σταθερός και "βαρετός" όπως τον χαρακτηρίζουν κάποιοι, ένας πολιτικός μουντός. Τώρα οι συντηρητικοί θα έχουν την επιλογή είτε να συνεργαστούν με τους ακροδεξιούς της Ρίκα Πούρα είτε με τους σοσιαλοδημοκράτες της Μάριν. Η δεύτερη επιλογή θα ήταν πιο λογική, όμως η Μάριν ανήκε στην αριστερή πλευρά του κόμματος της και δύσκολα θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους συντηρητικούς, αναφέρει το BBC.

Διαβάστε εδώ την ιστορία της Μάριν, που μεγάλωσε σε Rainbow Family.

Δείτε εδώ το βίντεο που είχε διαρρεύσει και την αντίδραση της Μάριν.

Read Next

16 Μαϊ 2024

Διαζύγιο για την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Μπεν Άφλεκ; "Απλά δεν μπορούν να το κάνουν να δουλέψει"

Πηγή κοντά στο ζευγάρι αποκάλυψε ότι πρακτικά έχουν ήδη χωρίσει.

16 Μαϊ 2024

Piano City Athens: Το πρώτο φεστιβάλ ¨δρόμου" που συμβαίνει κυριολεκτικά σε όλη την πόλη.

Mετά το πρώτο φεστιβάλ τον Μάιο 2023, το αγαπημένο φεστιβάλ δρόμου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά!16, 17, 18, 19 ΚΑΙ 20 Μαΐου όλη η Αθήνα θα γεμίσει μουσική.

Περισσότερα από

News

16 Μαϊ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι drag queen που θα κρατήσουν την Ολυμπιακή Φλόγα

"Είναι σημαντικό για όλο τον κόσμο να δει ότι στη Γαλλία μπορείς να είσαι drag queen και να μεταφέρεις την Ολυμπιακή Φλόγα" δήλωσε η drag queen, Miss Martini.

16 Μαϊ 2024

Λένα Μαντά: "Ο πατέρας μου πέθανε με άνοια. Καθόλου δεν με ένοιαξε"

Η Λένα Μαντά μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της αλλά και τη δύσκολη σχέση με τους γονείς της.

16 Μαϊ 2024

Το καλοκαίρι της Ελένης Μενεγάκη | Τα ωραιότερα beach looks της

Η παρουσιάστρια απολαμβάνει το καλοκαίρι της, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, ιδιωτικά μαζί με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

16 Μαϊ 2024

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μεταφέρει στο Μπρόντγουεϊ την επιτυχία του "Good Night, and Good Luck"

"Είναι τιμή μου, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, να επιστρέφω στη σκηνή, και ειδικά στο Μπρόντγουεϊ", ανέφερε ο Κλούνεϊ σε δήλωσή του.

16 Μαϊ 2024

Μελέτης Ηλίας: Σίγουρα δεν θυμάσαι ότι είχε παίξει σε αυτήν τη διαφήμιση

Ο αγαπημένος ηθοποιός, Μελέτης Ηλίας, μιλά για τις πτυχές της ζωής του και μας θυμίζει τη διαφήμιση που είχε παίξει στο παρελθόν.

16 Μαϊ 2024

Μαριτίνα Ντενίση:"Σε αγαπάω περισσότερο από τον καθένα"

H Μαριτίνα Ντενίση ευχήθηκε στη μητέρα της με μια τρυφερή φωτογραφία τους

16 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η μεγάλη επιστροφή του Mad Max

Ο σχεδόν 80χρονος Τζορτζ Μίλερ επέστρεψε με ένα ακόμη έπος του "Mad Max", το "Furiosa" με πρωταγωνιστές την Άνια Τέιλορ-Τζόνσον και τον Κρις Χέμσγουορθ.

16 Μαϊ 2024

Χιου Γκραντ: "Το Χόλιγουντ με εγκατέλειψε αλλά είχα την ευκαιρία να κάνω άλλα πράγματα"

Ο ηθοποιός Χιου Γκραντ δεν είναι πλέον "ο αγαπημένος" του Χόλιγουντ.

16 Μαϊ 2024

Άμπερ Βαλέτα: "Είμαι 25 χρόνια "καθαρή" από ναρκωτικά και αλκοόλ"

"Γιατί λοιπόν να ντραπώ τώρα να μιλήσω γι' αυτό που είμαι νηφάλια;" , εξομολογείται το σούπερ μόντελ.

16 Μαϊ 2024

Τι είναι η Όπερα τελικά;

OperaBox: Η νέα ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής