ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Gabrielle Chanel Fashion Manifesto": Η νέα έκθεση για την ιέρεια της Μόδας είναι ήδη sold out

Διακόσια ρούχα-έργα τέχνης και επτά δεκαετίες δημιουργίας παρουσιάζονται σε μια έκθεση στο V&A του Λονδίνου, με τα εισιτήρια να γίνονται ανάρπαστα σε λίγες ημέρες.

Το Μουσείο Αλβέρτου και Βικτωρίας (V&A), στο Λονδίνο, φιλοξενεί το έργο της θρυλικής σχεδιάστριας Gabrielle "Coco" Chanel, από το άνοιγμα της πρώτης μπουτίκ στο Παρίσι το 1910 έως την παρουσίαση της τελευταίας της συλλογής το 1971, το 2023.

Η έκθεση "Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto" είναι η πρώτη βρετανική έκθεση αφιερωμένη στη Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας, η οποία καταγράφει έξι δεκαετίες της καριέρας της, από το άνοιγμα της πρώτης μπουτίκ της στο Παρίσι το 1910 μέχρι την τελευταία της επίδειξη το 1971.

"Η νέα κομψότητα"

Η έκθεση χωρίζεται σε ενότητες, ξεκινώντας με την ενότητα "Προς μια νέα κομψότητα", η οποία παρακολουθεί το ξεκίνημα της Σανέλ στο χώρο των κεντημάτων και τη γρήγορη επέκτασή της στο χώρο των ενδυμάτων.

Η ενότητα "Η ανάδειξη της κομψότητας" εστιάζει στην αισθητική του μίνιμαλ πλην πολύπλοκου σχεδιασμού, η ενότητα "Το αόρατο αξεσουάρ" και εξετάζει το ντεμπούτο του διάσημου αρώματος No5 του οίκου, το λανσάρισμα του μακιγιάζ το 1924 και της περιποίησης του δέρματος το 1927. Η ενότητα "Πολυτέλεια και απλότητα" παρουσιάζει τα βραδινά ρούχα του οίκου και η ενότητα "Μπιζού και Διαμάντια" την πρώτη και μοναδική συλλογή εκλεκτών κοσμημάτων της Chanel που ανέθεσε η International Diamond Corporation του Λονδίνου το 1932.

Οι νέες προσθήκες περιλαμβάνουν vintage κομμάτια από την προσωπική γκαρνταρόμπα του σούπερ μόντελ Anne Gunning, τα οποία δωρίστηκαν στο V&A από την οικογένειά της μετά τον θάνατό της το 1990. Ανάμεσά τους είναι ένα μπορντό τουίντ κοστούμι με φούστα του 1954, με ναυτικό γιακά και μανσέτες, ένα ναυτικό πουλόβερ με φιόγκο και ένα μαύρο στράπλες βραδινό φόρεμα του 1956 με δαντέλα.

Η Γαλλίδα μοδίστρα που ξεκίνησε από ένα καπελάδικο κατάφερε να κάνει το όνομά της ένα όχι μόνο κερδοφόρο brand, αλλά και συνώνυμο της κομψότητας, όσο και αν αλλάξουν οι μόδες.

Περισσότερο από μισό αιώνα μετά τον θάνατό της, η έκθεση του λονδρέζικου μουσείου έγινε το θέμα της πόλης επιβεβαιώνοντας τον μύθο της, που τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα εξακολουθεί να είναι ζωντανός.

"Η Gabrielle, αφιέρωσε τη ζωή της στη δημιουργία, την τελειοποίηση και την προώθηση ενός νέου είδους κομψότητας … ενός διαχρονικού στιλ. Αυτό ήταν το μανιφέστο της στη μόδα, μια κληρονομιά που δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα", δήλωσε η Miren Arzalluz, διευθύντρια του Μουσείου Μόδας στο Παρίσι.

Το V&A δήλωσε ότι η έκθεση δεν θα αποσιωπήσει τον αμφιλεγόμενο ρόλο της κατά τη διάρκεια του πολέμου. Στις αρχές της δεκαετίας του 1940, η σχέση της με έναν πράκτορα της Γκεστάπο επέτρεψε στη Σανέλ να έχει μια άνετη ζωή στο Παρίσι, ζώντας στο ξενοδοχείο Ritz. Ενώ η έκθεση δεν είναι βιογραφική και επικεντρώνεται στην καριέρα της Σανέλ στη μόδα, "ένα τμήμα θα εξετάσει τον αντίκτυπο του πολέμου στην προσωπική και επαγγελματική της ζωή".

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα αφιέρωμα στο μυθικό άρωμα Chanel No 5 και τη συσκευασία του και στον ρόλο που έπαιξε στην εξέλιξη των αρωμάτων.

Read Next

06 Μαϊ 2024

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια στη δήλωση αγάπης θαυμάστριάς του

"Έντριεν από το Μπρούκλιν, αν ακούς, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ από το Λίβερπουλ σε αγαπάει επίσης"

06 Μαϊ 2024

Ελένη Μενεγάλη: Φόρεσε τη νέα εκδοχή του κλασσικού κουστουμιού και όλες το λάτρεψαν

Το μοντέρνο κουστούμι που φόρεσε η Ελένη Μενεγάκη είναι η τάση της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

News

06 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Μαρίνα Σάττι και Έλενα Παπαρίζου τραγουδούν μαζί

Τα τραγούδια τους και η σφιχτή αγκαλιά.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη φορά που θα ήθελα να είμαι αθλήτρια: Για να τρώω το μενού που ετοιμάζουν οι Γάλλοι για τους Ολυμπιακούς

Και θα έτρεχα και ξιφασκία θα έκανα και break dance θα χόρευα, αν ήταν να γευτώ όσα ετοιμάζουν οι Γάλλοι σεφ- ακόμα και τριάστερος μες στο παιχνίδι.

05 Μαϊ 2024

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια: O μπασίστας και η φωνή των Socrates

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ρόκερ και ιδρυτικό μέλος των Socrates Drank the Conium

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.