ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μυρτώ Αλικάκη: "Η συζυγική ζωή είναι η πιο δύσκολη πίστα, δεν μπορούσα να παραδεχτώ ότι δεν τα καταφέραμε"

Η γνωστή ηθοποιός στο "Στούντιο 4".

Καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ "Στούντιο 4" βρέθηκε η Μυρτώ Αλικάκη, όπου μίλησε για την προσωπική αλλά και επαγγελματική της ζωή. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολύτιμη βοήθεια που έλαβε μέσω της ψυχανάλυσης, στον πρώην σύζυγό της, Πέτρο Λαγούτη, αλλά και στα δύο τους παιδιά, επισημαίνοντας πως η "συζυγική ζωή" είναι η πιο δύσκολή πίστα στις ζωές των ανθρώπων.

Όπως εξήγησε αρχικά, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που έζησε από μικρή ηλικία, η ίδια προσπάθησε να κρατήσει την θετικότητα του εαυτού της ακέραιη, με την ψυχανάλυση να της προσφέρει την ώθηση που χρειαζόταν για να αντιμετωπίζει διαφορετικά την ζωή. "Δεν είναι πάντα όλα καλά, έχω περάσει δύσκολες περιόδους στη ζωή μου. Έχω βιώσει την απώλεια και τον θάνατο από πολύ μικρή και με σημαντικούς θανάτους και χωρισμούς και δυσκολίες και οικονομικές κρίσεις. Απλώς η φύση μου είναι θετική και αισιόδοξη, πολύ δύσκολα θα στεναχωριέμαι για κάτι για πάνω από δύο ημέρες, μετά θα δράσω, είμαι άνθρωπος της δράσης.

Μυρτώ Αλικάκη: "Η συζυγική ζωή είναι η πιο δύσκολη πίστα, δεν μπορούσα να παραδεχτώ ότι δεν τα καταφέραμε"

Από μία ηλικία και μετά δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι μου συμβαίνει, πολλές φορές ένιωθα ότι τα πράγματα είναι θολά στο μυαλό μου. Με βοήθησε σε αδιανόητο βαθμό το ότι έκανα επτά χρόνια ψυχανάλυση. το έκανα στα 27 μου και κυριολεκτικά μου άλλαξε τη ζωή, απέκτησα ένα εργαλείο στα χέρια μου το οποίο είναι διαθέσιμο και μου επιτρέπει να εξετάζω τα πράγματα με έναν πιο ουσιαστικό τρόπο. Ακόμα και όταν δεν ξέρω τι μου γίνεται λέω "δεν ξέρεις τι σου γίνεται, χαλάρωσε, θα το μάθεις".

Για να σταματήσω την ψυχανάλυση κάναμε συζήτηση που την κάναμε με την ψυχαναλύτριά μου. Μου είπε ότι πιστεύει ότι έχω φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό στάδιο και ότι αυτή η σχέση είναι για πάντα ανοιχτή. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή. Για να ωριμάσεις πρέπει να αποχωριστείς αυτόν τον άνθρωπο. Ένιωσα βαθιά συγκίνηση και ικανοποίηση όταν μου είπε ότι νιώθει ότι τα έχω καταφέρει" δήλωσε για την ουσιαστική βοήθεια που έλαβε.

Όσο για το διαζύγιο, τον πρώην σύζυγός της και τα παιδιά τους, η Μυρτώ Αλικάκη πρόσθεσε πως ήταν πολύ δύσκολο να παραδεχτεί ότι δεν υπήρξε "happy end". "Θεωρώ ότι εάν δεν ήταν τα παιδιά ανάμεσα μπορεί να είχαμε μείνει σε ένα πείσμα και σε έναν θυμό και να μην είχαμε φτάσει εδώ...Είναι πιο υγιές να δίνεις και αυτή την πληροφορία σε έναν άνθρωπο που μεγαλώνει, ότι ξέρεις κάτι, έχω κάνει ένα λάθος. Έχω πάντα δικαίωμα σε δεύτερη ευκαιρία και η αγάπη δεν έχει μόνο ένα πρόσωπο, έχει πολλά. Η συζυγική ζωή που όλοι μπροστά σε αυτή, νιώθουμε ανεπαρκείς, είναι η πιο δύσκολη πίστα της ζωής.

Το να μην λειτουργήσει είναι ανθρώπινο. Γιατί να νιώθουμε αυτή την εφιαλτική ματαίωση ότι δεν τα καταφέραμε; Το έχω ζήσει αυτό το πράγμα...Το ότι δεν υπάρχει happy end μου ήταν το πιο δύσκολο να το παραδεχτώ από όλα τα υπόλοιπα. Πώς θα πω στα παιδιά ότι δεν τα καταφέραμε. Αυτό με βασάνιζε πάρα πολύ καιρό. Το φορτώνεσαι γιατί είναι μέσα σου" ανέφερε στο τέλος.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.