ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι συμβαίνει με το "κλεμμένο" διαμάντι στο στέμμα της βασιλικής συζύγου;

Οι αλλαγές στο στέμμα που προορίζεται να φορέσει η Καμίλα στην στέψη του βασιλιά Καρόλου τον ερχόμενο Μάιο.

Εντατικές οι προετοιμασίες στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ενόψει της επίσημης τελετής στέψης του βασιλιάς Καρόλου τον ερχόμενο Μάιο, με το Παλάτι να "ξεσκονίζει" τα οικογενειακά κειμήλια και δη τα πολυτελή κοσμήματα και μεγαλοπρεπή στέμματα που θα εκτεθούν στο φως της δημοσιότητας για μια ακόμα σπάνια εμφάνιση. Όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της βασιλικής οικογενείας εκτός από τον βασιλιά Κάρολο, η σύζυγός του Καμίλα, θα στεφθεί επίσημα βασιλική σύζυγός, φορώντας τελικά το στέμμα της βασίλισσας Μαρίας - - η μητέρα του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ - όχι όμως εκείνο που φορούσε στην δική της στέψη το 1911.

Η αποφυγή χρήσης του εν λόγω στέμματος προκύπτει εξαιτίας του αμφιλεγόμενου διαμαντιού 105 καρατίων που φέρει πάνω του, καθώς φαίνεται πως ανήκει στην Ινδία και "κλάπηκε" κατά την διάρκεια της αποικιοκρατίας από τους Βρετανούς και παρουσιάστηκε στην βασίλισσα Βικτωρία. Ο περιβόητος πολύτιμος λίθος "Koh-i-Noor" που κοσμεί τον σταυρό στο βασιλικό στέμμα, διεκδικείται τώρα πια από την Ινδία, με τις τοπικές αρχές να προειδοποιούν πως εάν χρησιμοποιηθεί το διαμάντι στην τελετή στέψης στις 6 Μαΐου "θα ανασυρθούν οδυνηρές μνήμες από το αποικιακό παρελθόν της χώρας".

Βέβαια, το μεγαλοπρεπές αυτό στολίδι δεν διεκδικείται μόνο από την Ινδία, αφού το Ιράν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν ζητούν την επιστροφή του. Για την αποφυγή άδοξων διαμαχών, η βασιλική οικογένεια αποφάσισε να χρησιμοποιήσει διαφορετικά διαμάντια αλλά και ένα εντελώς διαφορετικό στέμμα για την στέψη της βασιλικής συζύγου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Παλάτι, το στέμμα της βασίλισσας Μαίρης, το οποίο πρόκειται να επαναχρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά, θα υποστεί ορισμένες αλλαγές ώστε να εναρμονίζεται με το προσωπικό στιλ της Καμίλα, ενώ θα χρησιμοποιηθούν διαμάντια από την προσωπική συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ.

"Η επιλογή του στέμματος της Βασίλισσας Μαίρης για την Αυτού Μεγαλειότητα είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία που ένα υπάρχον στέμμα θα χρησιμοποιηθεί για τη στέψη της βασιλικής συζύγου αντί να γίνει νέα παραγγελία, προς όφελος της βιωσιμότητας" αναφέρει χαρακτηριστικά το παλάτι. Όσο για το αμφιλεγόμενο στέμμα, το οποίο φορέθηκε για τελευταία φορά από την γιαγιά του βασιλιά Καρόλου, θα παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καλά φυλαγμένο στα βασιλικά ανάκτορα, προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

06 Μαϊ 2024

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια στη δήλωση αγάπης θαυμάστριάς του

"Έντριεν από το Μπρούκλιν, αν ακούς, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ από το Λίβερπουλ σε αγαπάει επίσης"

06 Μαϊ 2024

Ελένη Μενεγάλη: Φόρεσε τη νέα εκδοχή του κλασσικού κουστουμιού και όλες το λάτρεψαν

Το μοντέρνο κουστούμι που φόρεσε η Ελένη Μενεγάκη είναι η τάση της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

News

06 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Μαρίνα Σάττι και Έλενα Παπαρίζου τραγουδούν μαζί

Τα τραγούδια τους και η σφιχτή αγκαλιά.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη φορά που θα ήθελα να είμαι αθλήτρια: Για να τρώω το μενού που ετοιμάζουν οι Γάλλοι για τους Ολυμπιακούς

Και θα έτρεχα και ξιφασκία θα έκανα και break dance θα χόρευα, αν ήταν να γευτώ όσα ετοιμάζουν οι Γάλλοι σεφ- ακόμα και τριάστερος μες στο παιχνίδι.

05 Μαϊ 2024

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια: O μπασίστας και η φωνή των Socrates

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ρόκερ και ιδρυτικό μέλος των Socrates Drank the Conium

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.