ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Και το Όσκαρ δημοφιλίας πάει στον Τομ Κρουζ στο φετινό Oscar's luncheon- το γεύμα των αστέρων

Το luncheon των Όσκαρ είναι η ευκαιρία να βρεθούν όλοι οι αστέρες πριν τη μεγάλη απονομή

Στο Beverly Hilton παρατέθηκε γεύμα για 200 παράγοντες του Χόλιγουντ συγκεντρώνοντας ρεκόρ αστέρων φέτος. Από τον Τομ Κρουζ και την Μισέλ Γιο, ως τον Σπίλμπεργκ και τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί όλοι ήταν εκεί για να συγχαρούν ο ένας τον άλλον για τις ταινίες και το έργο τους λίγο πριν τις 12 Μαρτίου, τη μεγάλη μέρα της απονομής της 95ης διοργάνωσης.

Tην παράσταση έκλεψε ο Τομ Κρουζ, την ετήσια συγκέντρωση για τον εορτασμό των υποψηφίων για τα φετινά Όσκαρ. Στο ξενοδοχείο Μπέβερλι Χίλτον, η αυτοπρόσωπη εκδήλωση είχε εναρκτήριες δηλώσεις από την πρόεδρο της Ακαδημίας Τζάνετ Γιανγκ. Το ονομαστικό κατάλογο των 182 φετινών παρευρισκομένων διάβασε ο Ντέβον Φράνκλιν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο οποίος ξεκίνησε με την Τζέιμι Λι Κέρτις και τελείωσε με τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.

Εκτός από το γεγονός ότι η Γιανγκ αναφέρθηκε στην αρχή της εκδήλωσης στους παρευρισκόμενους στο επεισόδιο με τον Γουίλ Σμιθ (χωρίς να πει το όνομά του) στην περσινή διοργάνωση που άφησε άπαντες εμβρόντητους. Συγκεκριμένα είπε πως: "Αυτό που συνέβη στη σκηνή ήταν εντελώς απαράδεκτο και η αντίδραση του οργανισμού μας ήταν ανεπαρκής. Μάθαμε από αυτό το περιστατικό ότι η Ακαδημία πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη. Και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, πρέπει να ενεργούμε γρήγορα, με συμπόνια και αποφασιστικότητα για εμάς και τον κλάδο μας. Δεν πρέπει και δεν μπορείτε να περιμένετε τίποτα λιγότερο από εμάς στο μέλλον".

Φέτος η προσέλευση έσπασε το ρεκόρ, καθώς περισσότεροι από 200 καλεσμένοι έδωσαν το παρών για να γιορτάσουν τα επιτεύγματα του κινηματογράφου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προσέλευση στην ιστορία.

Ο Τομ Κρουζ έλαμψε

Υποψήφιος για Όσκαρ ως παραγωγός για το "Top Gun: Maverick", μαζί με τους συμπαραγωγούς, ο σταρ περπάτησε στο κόκκινο χαλί, χαιρέτησε τους συναδέλφους του και μίλησε για λίγο με τους δημοσιογράφους, κάνοντας την πρώτη του σημαντική εκδήλωση για την καμπάνια των βραβείων της σεζόν.

Ο Κρουζ περπατούσε και σταματούσε καθώς τον πλησίαζαν διαρκώς άλλοι παράγοντες και αστέρες του Χόλιγουντ, όπως π.χ ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Μπρένταν Γκλίσον, ο Πολ Μέσκαλ, ο Μπαζ Λούρμαν κ.ά. Κάθισε μάλιστα σε ένα από τα πιο hot τραπέζια της βραδιάς με μεγάλα ταλέντα, όπως ο κινηματογραφιστής Ρότζερ Ντίκινς ("Empire of Light"), ο Ντάνιελ Κουάν ("Everything Everywhere All at Once") και η Μισέλ Γουίλιαμς ("The Fabelmans").

Δεν ήταν το πρώτο luncheon για την συνθέτρια Νταϊάν Γουόρεν, η οποία έχει προταθεί για Όσκαρ 13 φορές στο παρελθόν και είναι και φέτος υποψήφια για το τραγούδι "Applause", από την ταινία "Tell It Like a Woman".

"Είναι η αγαπημένη μου μέρα", δήλωσε η Γουόρεν. "Κανείς δεν είναι χαμένος ακόμα, όλοι είναι νικητές". H Γουόρεν έλαβε βέβαια τιμητικό Όσκαρ τον Νοέμβριο για την καριέρα και τη συνολική προσφορά της στον χώρο του κινηματογράφου. Ερωτηθείσα αν αυτό το βραβείο έχει αμβλύνει την επιθυμία της να κερδίσει ένα ανταγωνιστικό αγαλματίδιο, απάντησε με ειλικρίνεια: "Όχι, εξακολουθώ να θέλω να κερδίζω", είπε χαμογελώντας. "Θέλει (το άλλο αγαλματίδιο) να έχει έναν φίλο!"

Η Τζέιμι Λι Κέρτις επιτέλους δικαιώνεται

Μετά από αυτό, οι υποψήφιοι κλήθηκαν ένας προς έναν στο μπροστινό μέρος της σκηνής, όπου θα πόζαραν όλοι μαζί για την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία. Το πρώτο όνομα που προσκάλεσαν στη σκηνή ήταν αυτό της Τζέιμι Λι Κέρτις, η οποία είχε κερδίσει φέτος την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ταινία "Everything Everywhere All at Once".

"Υποδύομαι από τα 19 μου και είμαι 64 ετών -επομένως κάντε τους υπολογισμούς", δήλωσε στους New York Times η Κέρτις. "Αυτά είναι πολλά χρόνια που παρακολουθώ αυτή τη φωτογραφία να τραβιέται". Οι αείμνηστοι γονείς της, οι ηθοποιοί Τόνι Κέρτις και Τζάνετ Λι, είχαν υπάρξει και οι δύο υποψήφιοι για Όσκαρ. "Το να συνδέομαι μέσω αυτής της κληρονομιάς της δικής τους δουλειάς με τη δική μου τώρα εδώ, είναι πολύ δυνατό".

Επόμενη πλάνο η μεγάλη βραδιά των Όσκαρ.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

18 Μαϊ 2024

Ο 74χρονος Ρίτσαρντ Γκιρ έδειξε (και) στις Κάννες πόσο ερωτευμένος είναι με την Αλεχάντρα Σίλβα

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας "Oh, Canada", είχε δίπλα του την 41 ετών σύζυγό του, τον γιο του και βέβαια την συμπρωταγωνίστριά του, Ούμα Θέρμαν.

17 Μαϊ 2024

Τι διαβάζουμε τώρα: 4 μυθιστορήματα που θα πάρεις και στις ανοιξιάτικες αποδράσεις

Η άνοιξη μας χαρίζει νέα φρέσκα βιβλία για να ετοιμάζουμε σιγά σιγά τις βαλίτσες του καλοκαιριού.

17 Μαϊ 2024

Μαριάννα Κιμούλη: Ο Άντονι Χόπκινς, ήταν απίστευτα γενναιόδωρος, ήταν ένας από... εμάς"

Η Μαριάννα Κιμούλη μμίλησε για τους διάσημους γονείς της, για τις "Ψυχοκόρες", αλλά και για την την άγνωστη συνεργασία της με τον Άντονι Χόπκινς

17 Μαϊ 2024

Maestro: Πρεμιέρα χτες για τη 2η σεζόν- αποθεώθηκαν Γουλιώτη, Καβογιάννη, Αλεξίου στο twitter

"Δώστε ενα όσκαρ στη θεάρα" έγραψε τηλεθεατής για τη Μαρία Κακογιάννη στο Twitter.

17 Μαϊ 2024

Ο δισεκατομμυριούχος της Hermès που δίνει την περιουσία στον κηπουρό του

11 δισεκατομμύρια δολάρια θα πάρει ο τυχερός Μαροκινός κηπουρός του.

17 Μαϊ 2024

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Κυνικός και αμετανόητος ο δράστης μετά το καρτέρι θανάτου - "Της είχα πει ότι θα τη σκότωνα"

"Σκότωσα την γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω" λέει ο δράστης για την 40χρονη πρώην σύζυγό του. Την μαχαίρωσε 17 φορές.

17 Μαϊ 2024

Σούρι Κρουζ: Άλλαξε το επίθετό της κόβοντας κάθε σχέση με τον αδιάφορο πατέρα της

Σκυθρωπή στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση η κόρη του Τομ Κρουζ μετά την αλλαγή του ονόματός της

17 Μαϊ 2024

Μαρία Τζομπανάκη: Η σπάνια εικόνα από τη ζωή της στη Νέα Υόρκη με τον σύζυγό της

Τα τελευταία χρόνια η Μαρία Τζομπανάκη μοιράζεται τη ζωή της μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής.