ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Moss & Freud": νέα ταινία εξερευνά την απρόσμενη σχέση του Λούσιαν Φρόιντ και της Κέιτ Μος

Ο κορυφαίος ζωγράφος Λούσιαν Φρόιντ- εγγονός του ψυχαναλυτή- γνώρισε τη νεαρή τότε Κέιτ Μος όταν ήταν 80 ετών και έχτισαν μια ζεστή φιλία.

Η στενή φιλία της σούπερ σταρ του μόντελινγκ Κέιτ Μος με τον θρυλικό ζωγράφο Λούσιαν Φρόιντ γίνεται ταινία σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Λούκας και παραγωγή της ίδιας της Κέιτ Μος.

Με τίτλο "Moss & Freud" η ταινία, η οποία έχει την υποστήριξη του Αρχείου Λούσιαν Φρόιντ, βρίσκεται στην διαδικασία παραγωγής και μάλιστα σύμφωνα με τον Guardian η Μος βοήθησε στην επιλογή της ηθοποιού Έλι Μπάμπερ για το δικό της ρόλο. Σημειωτέον τον Λούσιαν Φρόιντ θα υποδυθεί ο ηθοποιός Ντέρεκ Τζάκομπι.

Μια απροσδόκητη φιλία

Στην αλλαγή της χιλιετίας η Κέιτ Μος είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο Dazed. Εκεί λοιπόν είχε αποκάλυψει ότι μια από τις ανεκπλήρωτες φιλοδοξίες της ήταν να ποζάρει για τον Λούσιαν Φρόιντ. Όμως, ο καλλιτέχνης, διάσημος για τις συγκλονιστικές απεικονίσεις του γυμνού σώματος που μοιάζουν να λιώνουν από το πέρασμα του χρόνου και να απεικονίζονται ακριβώς όπως είναι, δεν ήθελε να ζωγραφίζει διάσημους ανθρώπους. Κι αυτό γιατί πίστευε πως οι διάσημοι είχαν "σκληρύνει", σαν να είχαν "βγάλει ένα άλλο δέρμα επειδή τους κοιτούσαν τόσο πολύ". Όταν μάλιστα του ζητήθηκε να απεικονίσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα, για παράδειγμα, ο Φρόιντ αρνήθηκε, σημειώνοντας ότι δεν μπορούσε να ξεπεράσει αυτή τη "γυαλάδα της λάμψης", η οποία ερχόταν σε αντίθεση με το δικό του στιλ, την εγγύτητα και τον ρεαλισμό.

Ωστόσο, παρ' όλα αυτά, έχοντας διαβάσει εκείνη τη συνέντευξη, ο 80χρονος Φρόιντ ανταποκρίθηκε στην πρόκληση να ζωγραφίσει την έγκυο τότε Μος. Από την πρώτη τους συνάντηση γεννήθηκε μια ιδιαίτερη χημεία και η φιλία τους έγινε στενή τόσο που να την απεικονίσει γυμνή, αλλά και να της ζωγραφίσει τατουάζ στο σώμα της, χρησιμοποιώντας όσα έμαθε στο ναυτικό στολίζοντας το κάτω μέρος της πλάτης της με δύο μικροσκοπικά πουλιά.

Το πορτρέτο της πωλήθηκε σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια. Xρειάστηκan εννέα μήνες για να ολοκληρωθεί, με το μοντέλο να ποζάρει στο σπίτι του Φρόιντ από τις 7 το απόγευμα έως τις 2 το πρωί επτά νύχτες την εβδομάδα. "

"Το να καθίσω για τον Λούσιαν ήταν τιμή και απίστευτη εμπειρία", δήλωσε η Moss σε ανακοίνωση που εξέδωσε. "Αφού παρακολούθησα το The Phone Call ήξερα ότι ο Τζέιμς (σ.σ: ο σκηνοθέτης της ταινίας) θα μετέφερε το συναίσθημα στην αφήγηση με τον κατάλληλο τρόπο, που αξίζει σε αυτό το απομνημονεύμα. Έχοντας εμπλακεί στο έργο και στην ανάπτυξη του σεναρίου από την αρχή, είμαι τώρα πολύ ενθουσιασμένη που θα δω την ταινία να παίρνει σάρκα και οστά".

Έχοντας γράψει το σενάριο στο στούντιο του Φρόιντ, με τη "μυρωδιά των ελαιοχρωμάτων του να πλανάται ακόμα στον αέρα", ο Λούκας δήλωσε: "Κατά πολλούς τρόπους, πιστεύω ότι όλα τα μονοπάτια με οδήγησαν στο να γυρίσω αυτή την ταινία. Η τοπογραφία της, το συναισθηματικό και ψυχολογικό δράμα, ο μποέμικος χαρακτήρας, η ομορφιά, οι χαρακτήρες και η καλλιτεχνική διαδικασία, όλα ευθυγραμμίζονται με τη ζωή μου και τον τρόπο που την έχω ζήσει".

"Είμαι ευγνώμων στην Κέιτ Μος και στο Freud Estate που μου εμπιστεύτηκαν αυτή την πολύτιμη και αντισυμβατική ιστορία αγάπης", συνέχισε. "Θα επιτρέπει στο κοινό μας να ρίξει μια ματιά από την κλειδαρότρυπα και να δει, με ειλικρίνεια, τι κινητοποιεί αυτούς τους πολιτιστικούς τιτάνες να λειτουργούν".

Πηγές: ΑΠΕ, Dazed

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!