ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ιαπωνία: Επίδομα μετακόμισης σε οικογένειες για την αποσυμφόρηση του Τόκιο

Χρηματικό κίνητρο 7.250 ευρώ ανά παιδί στους κατοίκους του Τόκιο.

Oι πολιτικοί στην Ιαπωνία πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να ανασταλεί η υπερσυγκέντρωση κατοίκων στο Τόκιο και να ενθαρρυνθούν οι νέοι να ξεκινήσουν μια νέα ζωή σε άλλες λιγότερο δημοφιλείς περιοχές της χώρας, που πλήττονται από τη γήρανση.

Eνα εκατομμύριο γιεν (7.250 ευρώ) ανά παιδί προσφέρει η ιαπωνική κυβέρνηση ως χρηματικό κίνητρο στις οικογένειες προκειμένου να μετακομίσουν εκτός της ευρύτερης περιοχής του Τόκιο.

Η πρωτοβουλία, που ισοδυναμεί με τριπλασιασμό του προηγούμενου μπόνους των 300.000 γιεν, πρόκειται να εγκαινιαστεί τον Απρίλιο σε μια προσπάθεια να αναστραφεί η μείωση του πληθυσμού και η δημογραφική παρακμή της υπαίθρου και ειδικά των μικρών πόλεων και των χωριών.

Αν και ο πληθυσμός της ιαπωνικής πρωτεύουσας μειώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, το φαινόμενο αποδόθηκε στην πανδημία. Τώρα οι πολιτικοί πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να ανασταλεί η υπερσυγκέντρωση κατοίκων στο Τόκιο και να ενθαρρυνθούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή σε άλλες λιγότερο δημοφιλείς περιοχές της χώρας, που πλήττονται από τη γήρανση, τον φθίνοντα πληθυσμό και τη μετανάστευση των νεότερων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το κίνητρο που προστίθεται στο υπάρχον επίδομα των 3 εκατ. γιεν που ήδη διατίθεται ως οικονομική βοήθεια, θα παρέχεται σε οικογένειες που ζουν στις 23 κεντρικές γειτονιές του Τόκιο και των γειτονικών επαρχιών Σαϊτάμα, Τσίμπα και Καναγκάουα. Για να λάβουν το βοήθημα οι οικογένειες θα πρέπει να μετακομίσουν εκτός της ευρύτερης περιοχής του Τόκιο, αν και δικαιούνται το ποσό ακόμη και αν εγκατασταθούν σε ορεινές περιοχές που βρίσκονται μέσα στα σύνορα της πόλης.

Κυβερνητική πρωτοβουλία που θα εγκαινιαστεί τον Απρίλιο, σε μια προσπάθεια να αναστραφεί η δημογραφική παρακμή σε μικρές πόλεις και χωριά.

Περίπου 1.300 δήμοι, το 80% του συνολικού αριθμού, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ελπίζοντας να εκμεταλλευθούν την αλλαγή στη συμπεριφορά του πληθυσμού, που κέρδισε έδαφος στη διάρκεια των lockdowns, όταν πολλοί εργαζόμενοι ανακάλυψαν τα πλεονεκτήματα της εργασίας από απόσταση.

Προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος είναι να μείνουν στα νέα τους σπίτια για τουλάχιστον πέντε χρόνια, ενώ ένα μέλος του νοικοκυριού θα πρέπει να εργάζεται ή να σχεδιάζει να ανοίξει επιχείρηση. Όσοι δεν αντέξουν πέντε χρόνια εκτός πρωτεύουσας θα κληθούν να επιστρέψουν το βοήθημα.

Οι αξιωματούχοι της χώρας ελπίζουν πως το γενναιόδωρο επίδομα θα ωθήσει οικογένειες με παιδιά κάτω των 18 ετών να αναζωογονήσουν τις περιφέρειες και κατ’ επέκταση να ανακουφίσουν την πίεση στην αγορά στέγης στο Τόκιο, μια από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου με πληθυσμό σχεδόν 35 εκατομμυρίων.

Αρχικά, όλες οι οικογένειες που μετακομίζουν μπορούν να λάβουν το ποσό του 1-3 εκατ. γιεν ανά νοικοκυριό, αν πληρούν ένα από τα τρία κριτήρια: απασχόληση σε μια μικρή ή μεσαία επιχείρηση στην περιοχή στην οποία βρίσκεται το νέο τους σπίτι, συνέχιση της εργασίας τους από απόσταση ή έναρξη μιας επιχείρησης με έδρα τη νέα τους κατοικία. Μια οικογένεια με δύο παιδιά θα μπορούσε να λάβει συνολικά επιδόματα, συμπεριλαμβανομένων και των σημερινών, έως και 5 εκατ. γιεν, ήτοι 36.220 ευρώ.

Read Next

02 Μαϊ 2024

Η ανοιξιάτικη Πρωτομαγιά της Μιμής Ντενίση στον ολάνθιστο κήπο της στον Θεολόγο

Η Μιμή Ντενίση καλωσορίζει τον αγαπημένο της μήνα με μια ανοιξιάτικη φωτογραφία.

02 Μαϊ 2024

Δεκάχρονος παρίστανε τον "νεκρό" για να μην τον σκοτώσει η μητέρα του

Σε ηλικία μόλις 10 ετών το αγοράκι παρίστανε τον πεθαμένο προκειμένου να ξεφύγει από την αδίστακτη μητέρα του.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

"Πήρες Ozempic;" Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι πήρε την καλύτερη "πληρωμένη" απάντηση από την ηθοποιό

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Η απάντηση της ηθοποιού όμως κέρδισε τις εντυπώσεις.

02 Μαϊ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου φόρεσε το τζιν παντελόνι που κάνει τη σιλουέτα να δείχνει ψιλόλιγνη

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου αγαπά τη μόδα και αυτό φαίνεται από τις στυλιστικές της επιλογές.

02 Μαϊ 2024

Αν βρεθείς στο Λονδίνο μην χάσεις την μαγική έκθεση του Marc Quinn στο Kew Gardens

Μια έκθεση εντυπωσιακών γλυπτών που συνομιλούν με τον φυτικό κόσμο περιμένουν τους επισκέπτες του Kew Gardens, ενός από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της μητρόπολης.

02 Μαϊ 2024

Τάιρα Μπανκς - Χάιντι Κλουμ: Η ζωή αρχίζει στα 50

Μια εμφάνιση- έκπληξη στην συναυλία της Μαράια Κάρεϊ στο Λας Βέγκας, έκαναν τα δυο τοπ μόντελς και το γλέντησαν πραγματικά.

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα ανάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές.

02 Μαϊ 2024

Όταν η Ρούνεϊ Μάρα υποδύθηκε τη Μαρία Μαδγαληνή δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ

Τότε η ηθοποιός είχε δηλώσει πως η Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε "ριζοσπαστική" γυναίκα.

02 Μαϊ 2024

Τομ Χανκς- Ρίτα Γουίλσον: "Ακόμα δεν πιστεύω πως η γυναίκα μου βγαίνει μαζί μου"

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν 36 χρόνια γάμου και έχουν πολλά να πουν για τις σχέσεις.

02 Μαϊ 2024

Ο πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για την υγεία της Kate

Τη δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η πριγκίπισσα Kate Middleton, και ο πρίγκιπας William θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.