ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Nepo-babies": τα παιδιά των διασήμων που επελαύνουν στο star system αγκαλιά με το επίθετό τους

Ως "Nepo-babies" χαρακτηρίζονται τα παιδιά των celebrities, ηθοποιών, τραγουδιστών και μοντέλων- για τα οποία οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα σε αντίθεση με τους κοινούς θνητούς.

Ένα δημοσίευμα του New York Magazine τάραξε τα ύδατα του Χόλιγουν καθώς μίλησε για τον "ελέφαντα στο δωμάτιο": για το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως τα παιδιά των διάσημων ευνοούνται φρικτά και παίρνουν δουλειές χωρίς τον κόπο και την προσπάθεια που καταβάλλουν άλλοι συνάδελφοι τους που παλεύουν για μια θέση. Πολλές φορές δε χωρίς το ταλέντο που απαιτείται παρά μόνο το επίθετό τους.

Ο όρος αποτελεί σύντημη του nepotism (νεποτισμός)- του φαινομένου δηλαδή πως ευνοούνται επαγγελματικά άνθρωποι λόγω συγγένειας και σχέσεων- κάτι βέβαια που στην Ελλάδα έχουμε αναγάγει σε Τέχνη- και δη σε όλα τα πεδία.

Μια ταυτότητα που φέρουν βαρέως οι ίδιοι καθώς νιώθουν αδικημένοι με αυτόν τον χαρακτηρισμό- χωρίς κανείς να σκεφτεί αν ίσως είναι δίκαιος. Η Ζόε Κράβιτς (κόρη του Λένι Κράβιτς και της Λίζα Μπονέτ) σημείωσε ότι ο όρος την έκανε να νιώθει "τρομερή ανασφάλεια".

Η Γκούινεθ Πάλτροου -τρανταχτό παράδειγμα ηθοποιού χωρίς το απαιτούμενο ταλέντο- είναι κόρη του διάσημου παραγωγού και σκηνοθέτη Μπρους Πάλτροου και της ηθοποιού Μπλαθ Ντέινερ που είπε στο YouTube ότι "ο κόσμος είναι έτοιμος να σε ρίξει κάτω και να σου πει δεν ανήκεις εδώ". Στο μεταξύ, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο Χόλιγουντι αφορά την ίδια και το γεγονός πως κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου γυναικείου ρόλου το 1999 για το "Ερωτευμένος Σαίξπηρ" επικρατώντας ποιας λέτε; Της Κέιτ Μπλάνσετ για την συγκλονιστική ερμηνεία της στο Elizabeth! H Κέιτ Μπλάνσετ είχε 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ και 2 Όσκαρ, η Γκουίνεθ είχε μία υποψηφιότητα στη ζωή της και όλως τυχαίως εκείνη την χρονιά κέρδισε (όποιος έχει δει τις ταινίες έχει δει τη διαφορά επιπέδου).

Στα 16 της η κόρη του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί, Λίλι Ρόζι Ντεπ, κέρδισε κυριολεκτικά με το καλημέρα συμβόλαιο με τη διάσημο οίκο μόδας, την ίδια εταιρία που κάποτε είχε ως κεντρικό πρόσωπο στις καμπάνιες της τη μητέρα της. Έναν χρόνο πριν είχε κάνει ήδη το κινηματογραφικό της ντεμπούτο δίπλα στον πατέρα της. Σε πρόσφατη συνέντευξή της σε γυναικείο περιοδικό δήλωσε σχετικά με τον χαρακτηρισμό που της αποδίδεται πως "δεν βγάζει καν νόημα". Στο insta όμως η Βιτόρια Σερέτι, επίσης μοντέλο, της απάντησε "έχω πολλά nepo baby φίλους που σέβομαι, όμως δεν θα ανεχτώ να συγκρίνεις τον εαυτό σου μαζί μου, γιατί δεν γεννήθηκα πάνω σε άνετο, σέξι μαξιλάρι με θέα".

Μερικά ονόματα ακόμα ενδεικτικά; Ντακότα Τζόνσον (Ντον Τζόνσον- Μέλανι Γρίφιθ), Μάγια Χοκ (κόρη του Ίθαν Χοκ και της Ούμα Θέρμαν), Κρίστεν Στιούαρτ (o μπαμπάς της είναι τηλεοπτικός παραγωγός και η μαμά της διάσημη σεναριογράφος). Πάρις Χίλτον, Τόρι Σπέλινγκ;

"Nepo-babies": τα παιδιά των διασήμων που επελαύνουν στο star system αγκαλιά με το επίθετό τους

Η Κέιτ Χάντσον απαντά στο δημοσίευμα: "δεν με νοιάζει από πού κατάγεσαι ή ποια είναι η σχέση σου με τη βιομηχανία, αν δουλεύεις σκληρά και επιτυγχάνεις". Τόσο η ίδια όσο και οι δύο αδερφοί της ακολούθησαν τα χνάρια των γονιών τους και έχουν γίνει ηθοποιοί. Που σημαίνει πως τρία στα τρία παιδιά είχαν το ίδιο ταλέντο και την ίδια κλίση.

Το φαινόμενο ισχύει όχι μόνο για μπροστά από τις κάμερες, αλλά και πίσω. Αντιδράσεις είχε προκαλέσει για παράδειγμα η ταινία The Rightway, καθώς σκηνοθέτρια ήταν η κόρη του Σπίλμπεργκ, πρωταγωνιστούσε ο γιός του Σον Πεν, ενώ την ειχε γράψει ο γιος του Στίβεν Κινγκ.

Στο μεταξύ το φαινόμενο όχι μόνο δεν πρόκειται να καταλαγιάσει αλλά να εκτροχιαστεί ακόμη περισσότερο. Για ποιόν λόγο; Ευκόλη η απάντηση: οι διάσημοι γονείς ταγκάρουν τα παιδιά τους, μετά όλοι ακολουθούν στα social media και τα παιδιά, τα παιδιά αποκτούν χιλιάδες ή εκατομμύρια followers και μετά οι εταιρίες σκέφτονται επιλέγουν εκείνα τα πρόσωπα που μπορούν να τους εξασφαλίσουν το μεγαλύτερο κοινό για το προϊόν τους (ταινία, κρέμα, άρωμα κλπ.)

Είναι όλα τα nepo babies ατάλαντα; Προφανώς όχι, δεν μπορεί όλοι να μην έχουν ταλέντο. Αντιστοίχως όμως: είναι δυνατόν όλα τα nepo babies να έχουν ταλέντο; Σε καμία περίπτωση. Μόνο που τη δεύτερη απάντηση κανένα nepo baby δεν είναι έτοιμο να την δεχτεί.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.