ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κέιτ Γουίνσλετ: "στα 40 σου είσαι στην πιο σέξι, πιο δυναμική δεκαετία της ζωής σου"

Οι γυναίκες γίνονται ο εαυτός τους μετά τα σαράντα! Και γι' αυτό είναι πιο σέξι από ποτέ.

Κάποτε οι γυναίκες ηθοποιοί του Χόλιγουντ ήξεραν καλά πως μετά τα 40 δεν θα πρέπει να περιμένουν σπουδαίες ευκαιρίες. Κι αυτό γιατί τις θέσεις εξουσίας πίσω από τις κάμερες τις είχαν πάντοτε άντρες που αδημονούσαν για τις επόμενες φουρνιές.

Τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν έστω και με τόσο αργούς ρυθμούς. Ας πάρουμε παράδειγμα την Κέιτ Γουίνσλετ, μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της που χρόνο με τον χρόνο γίνεται ακόμα καλύτερη στη δουλειά της, ωριμάζει και ομορφαίνει. Όποιος έχει δει την τηλεοπτική σειρά Mare of Easttown του HBO θα έχει διαπιστώσει πως η Γουίνσλετ δίνει την καλύτερη ίσως ερμηνεία της καριέρας της υποδυόμενη μια δυναμική ντεντέκτιβ που είναι αυτόνομη, ανεξάρτητη και βαθιά ανθρώπινη.

"Πιστεύω ότι όταν οι γυναίκες φτάνουν στα σαράντα τους- ιδίως στα μέσα των σαράντα- σκέφτονται "ω, αυτή είναι η αρχή της φθοράς, πως τα πράγματα αλλάζουν και ξεθωριάζουν, παίρνουν μια τροπή που δεν θέλουμε" είπε η Γουίνσλετ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC Woman's Hour. "Όμως εγώ αποφάσισα πως δεν είναι έτσι. Πιστεύω ότι γινόμαστε περισσότερο γυναίκες, πιο δυνατές, πιο σέξι, γινόμαστε επιτέλους ο εαυτός μας. Έχουμε ευκαιρίες να μιλήσουμε ανοιχτά χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα πουν οι άλλοι για εμάς. Να μην νοιαζόμαστε για το πώς φαινόμαστε τόσο πολύ" είπε. Και όταν της ζητήθηκε να περιγράψει με μια λέξη αυτή την φάση της ζωής είπε: "φανταστική"!

Εξάλλου, είναι μια γυναίκα που έχει διεκδικήσει για όλες μας δικαιώματα. Όπως το να μην παρασυρόμαστε από την πρότυπα των μίντια που κάποτε προωθούσαν μόνο τις πολύ αδύνατες γυναίκες. Η ίδια ήταν μόλις 27 ετών, νεαρή τότε ηθοποιός, όταν αντέδρασε στην επεξεργασία εικόνας της για το εξώφυλλο του περιοδικού GQ. Την απεικόνιζαν πολύ πιο αδύνατη απ' ό,τι ήταν στην πραγματικότητα και εκείνη βγήκε δημόσια και είπε πως δεν ήταν αυτή η πραγματική της φωτογραφία.

Τώρα, για παράδειγμα στο Mare of Easttown υποδύεται μια γυναίκα με φλογερή ψυχή και ανείπωτη θλίψη για ένα γεγονός της ζωής της. Μια γυναίκα επιλέγει πρόχειρα ρούχα και είναι ατημέλητη, πάντα χωρίς μακιγιάζ- πιο αντι-χολιγουντιανή δεν γίνεται. Ίσως άλλες συνάδελφοί της να μην έπαιρναν το ρίσκο αυτού του τσαλακώματος. Όμως η Κέιτ το τόλμησε και απέδειξε πως παραμένει μια κούκλα, γιατί πέρα από την ομορφιά της διαθέτει αυτοπεποίθηση, εσωτερικό φως και αξίες.

"Πάμε κορίτσια, ας χρησιμοποιήσουμε τις δυνάμεις μας. Γιατί όχι; Η ζωή τρέχει!" προτείνει η ίδια.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι