ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Shoes: Anatomy, Identity, Magic: Μια έκθεση που εξερευνά τη σωματική, κοινωνική και ψυχολογική σχέση μας με τα παπούτσια

Η σχέση μας με τα παπούτσια, μια σχέση ζωής.

Τα παπούτσια τα οποία συνοδεύουν τον άνθρωπο σε όλη του τη ζωή από την παιδική ηλικία, βρίσκονται στο επίκεντρο έκθεσης του Μουσείου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μόδας - FIT στη Νέα Υόρκη με τίτλο "Shoes: Anatomy, Identity, Magic".

Στόχος της έκθεσης είναι να παρακινηθούν οι θεατές να παρατηρήσουν προσεκτικά υποδήματα, τα οποία στην πραγματικότητα δεν είναι σχεδιασμένα για να φοριούνται και να εξετάσουν τη δική τους φυσική σχέση με τα παπούτσια.

Η έκθεση ξεκινά με ένα ζευγάρι βρεφικά παπούτσια, τα πρώτα που συνδέονται με το ταξίδι της ζωής.

Το θέμα της ανατομίας δίνει έμφαση στο πώς στεκόμαστε και κινούμαστε διαφορετικά όταν φοράμε, ας πούμε, αθλητικά παπούτσια ή στιλέτο. Για παράδειγμα, τα παπούτσια peep-toe και οι ψηλές μπότες τραβούν την προσοχή σε διάφορα σημεία της ανατομίας μας.

Το θέμα της ταυτότητας δίνει έμφαση στο πώς τείνουμε να συνδέουμε διαφορετικά στυλ και μάρκες παπουτσιών με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια έχουν συνδεθεί εδώ και πολύ καιρό με την ερωτική θηλυκότητα και τα στιλέτο με την femme fatale. Αντίθετα, το καουτσούκ ή τα αθλητικά παπούτσια εφευρέθηκαν για τον αθλητισμό, επομένως ταυτίζονται με τους αθλητές.

Το θέμα της μαγείας τονίζει πώς μπορούμε ασυνείδητα να πιστεύουμε ότι το σωστό ζευγάρι παπούτσια θα αλλάξει τη ζωή μας. Όπως τα γυάλινα γοβάκια της Σταχτοπούτας που τράβηξαν την προσοχή του πρίγκιπά τηε.

Η έκθεση παρουσιάζει περισσότερα από 300 από τα 5.000 ζευγάρια παπούτσια, μπότες, σανδάλια και αθλητικά παπούτσια που βρίσκονται στη μόνιμη συλλογή του μουσείου. Θα συνοδεύεται από ένα βιβλίο, Shoes: The Collection of The Museum at FIT, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Taschen.

εξερευνά τη σωματική, κοινωνική και ψυχολογική σχέση μας με τα παπούτσια.

α υποδήματα, τα οποία συνοδεύουν τον άνθρωπο σε όλη του τη ζωή από την παιδική ηλικία, βρίσκονται στο επίκεντρο έκθεσης του Μουσείου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μόδας - FIT στη Νέα Υόρκη με τίτλο "Shoes: Anatomy, Identity, Magic".

Η έκθεση διερευνά τις σωματικές, κοινωνικές και ψυχολογικές σχέσεις μας με τα υποδήματα και την εξέλιξή τους στο πέρασμα των αιώνων.

Ειδικότερα το θέμα της ανατομίας δίνει έμφαση στο πώς στεκόμαστε και κινούμαστε διαφορετικά όταν φοράμε, αθλητικά παπούτσια και όχι στιλέτο. Επιπλέον αναδεικνύει πως τα παπούτσια peep-toe και οι μπότες μέχρι τους μηρούς τραβούν την προσοχή σε διάφορα σημεία της ανατομίας μας. Ο στόχος είναι να παρακινηθούν οι θεατές να παρατηρήσουν προσεκτικά υποδήματα, τα οποία στην πραγματικότητα δεν είναι σχεδιασμένα για να φοριούνται και να εξετάσουν τη δική τους φυσική σχέση με τα παπούτσια.

Η ενότητα της ταυτότητας δίνει έμφαση στο πώς τείνουμε να συνδέουμε διαφορετικά στυλ και μάρκες παπουτσιών με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων.

Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι