ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γαλλία| Συγκλονίζει η αποτρόπαια δολοφονία της 12χρονης Λολά Νταβιέ που βρέθηκε μέσα σε μια βαλίτσα

Άστεγη 24χρονη γυναίκα φέρεται να απήγαγε, βίασε και δολοφόνησε το άτυχο κορίτσι πιθανόν ζητώντας εκδίκηση από τη μητέρα του.

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η παρισινή κοινωνία όσα αποκαλύπτονται για την αποτρόπαιη δολοφονία της 12χρονης Λολά Νταβιέ, το απόγευμα τη Παρασκευής, λίγο μετά αφού τελείωσε το μάθημα στο γυμνάσιο όπου φοιτούσε. Η φρίκη της δολοφονίας είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Γαλλίας, καθώς η άστεγη που φέρεται να δολοφόνησε τη νεαρή Λολά, την απήγαγε, την έβαλε να κάνει ντους και την υποχρέωσε να της κάνει στοματικό σεξ.

Οταν ήρθε σε οργασμό- αναφέρει το ρεπορτάζ της Europe1, που μεταδίδει την κατάθεση της Νταμπιά Μπ. της γυναίκας από την Αλγερία που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία- άρχισε να την μαχαιρώνει με μαχαίρι και ψαλίδι, σε σημείο να της κόψει το κεφάλι. Και μετά, της ήπιε το αίμα.

Η βασική ύποπτος, η 24χρονη αλγερινής καταγωγής Νταμπιά Μπ., βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Κατηγορείται ότι παρέσυρε τη 12χρονη σε διαμέρισμα στην πολυκατοικία όπου ζούσε το παιδί την ώρα που μόλις είχε επιστρέψει από το σχολείο (περίπου στις 3.20μμ, τοπική ώρα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου) και ότι εκεί βίασε, βασάνισε και σκότωσε το κορίτσι και στη συνέχεια έβαλε το πτώμα της σε βαλίτσα.

Δηλώσεις για τη δολοφονία που έχει σοκάρει γονείς και μαθητές στο γυμνάσιο Ζορζ Μπρασένς του βορειοανατολικού Παρισιού, έκανε η Μπριζίτ Μακρόν σημειώνοντας ότι "είναι ένα αποτρόπαιο και αφόρητο δράμα".

Η γαλλική αστυνομία αναζητεί το κίνητρο: Μια διαφορά με τη μητέρα της Λολά;

Τρεις μέρες μετά τη δολοφονία της 12χρονης, η αστυνομία που έφτασε γρήγορα στους βασικούς υπόπτους, αναζητεί το κίνητρο της γυναίκας ενώ εξετάζουν αν πρόκειται για εκδίκηση.

Η γυναίκα, καταγεγραμμένη ως "χωρίς σταθερή κατοικία" (SDF) αλλά χωρίς ποινικό μητρώο, είχε φιλοξενηθεί προσωρινά στο διαμέρισμα της αδελφής της, η οποία κατοικεί στο ίδιο συγκρότημα εργατικών πολυκατοικιών με την οικογένεια της Λολά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFMTV, η φερόμενη ως δράστρια της δολοφονίας είπε στους αστυνομικούς ότι μπέρδεψε τη μικρή με τη μητέρα της. Τους είπε ότι προ ημερών, η μητέρα της 12χρονης, φύλακας στο συγκρότημα, είχε αρνηθεί να της δώσει άδεια εισόδου στο συγκρότημα κατοικιών. Σημειώνεται ότι στο συγκρότημα "Μανέν" εργάζεται ως φύλακας και ο πατέρας της 12χρονης, ο οποίος είχε και άμεση πρόσβαση στο βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Η 24χρονη βασική ύποπτη φέρεται να προσέθεσε στην κατάθεσή της ότι επειδή δεν είχε πρόσβαση στην πολυκατοικία ζητούσε από την μητέρα της Λολά ένα πάσο, κάτι το οποίο εκείνη της είχε αρνηθεί. Στους αστυνομικούς φέρεται να είπε ότι βλέποντάς τη 12χρονη την πέρασε για τη μητέρα της και σκέφτηκε να την εκδικηθεί.

Η δικαστική έρευνα σε βάρος της αφορά τις κατηγορίες της "δολοφονίας ανηλίκου κάτω των 15 ετών συνοδευόμενη από βιασμό ανηλίκου, βασανιστήρια ή πράξεις βαρβαρότητας" και "απόκρυψη πτώματος". Διώξεις έχουν ασκηθεί σε δύο από τους συνολικά έξι προσαχθέντες.

Πληροφορίες για το τι έχει καταθέσει στη γαλλική αστυνομία η 24χρονη - Ανατριχιαστικά στοιχεία

Η συλληφθείσα φέρεται επίσης να έχει καταθέσει ότι παρέσυρε τη Λολά στο διαμέρισμα της αδελφής της, την υποχρέωσε να κάνει ντους και στη συνέχεια την κακοποίησε σεξουαλικά, την έδεσε και τη φίμωσε με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός της.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, σοκάρουν τα όσα είπε στους αστυνομικούς η 24χρονη όταν της έδειξαν φωτογραφίες του πτώματος της 12χρονης: "Δεν μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη".

Ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 μεταδίδει ανατριχιαστικά στοιχεία από την κατάθεση της Νταμπιά Μπ. που έχουν και "στοιχεία καννιβαλισμού": "Της ζήτησε να κάνει ντους, την άρπαξε από τα μαλλιά και έβαλε το κεφάλι της μικρής ανάμεσα στα πόδια της και ήρθε σε οργασμό. Στη συνέχεια άρχισε να την χτυπά με ψαλλίδι και μαχαίρι μέχρι που το κεφάλι του παιδιού σχεδόν αποκολλήθηκε. Μετά, ήπιε το αίμα της".

Η 24χρονη γυναίκα τοποθέτησε το άψυχο σώμα της 12χρονης μαθήτριας μέσα σε μια πλαστική βαλίτσα και βγήκε στο δρόμο, χωρίς τη βαλίτσα. Ένας φίλος της είχε ειδοποιηθεί για να περάσει να την πάρει ώστε να μεταβούν εκτός Παρισιού, σε προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας. Λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε στο διαμέρισμα της αδελφής της και έβγαλε τη βαλίτσα στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας.

Το πτώμα της Λολά βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στις 11.30 τοπική ώρα, όταν ένας 42χρονος άστεγος καλέσε την αστυνομία και υπέδειξε στους άνδρες που έσπευσαν μια πλαστική βαλίτσα με κηλίδες αίματος, αφημένη λίγα μέτρα πιο μακριά από την πολυκατοικία όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.

Η μαθήτρια ήταν φιμωμένη και η νεκροψία αποκάλυψε ότι πέθανε από ασφυξία και ότι το πτώμα της υπέστη χτυπήματα και μετά το θάνατό της.

Ο δικηγόρος της 24χρονης, Αλεξάντρ Σιλβά, δήλωσε στο BFMTV ότι οι πληροφορίες που αρχικά μεταδόθηκαν περί κινήτρου εξαιτίας της συμμετοχής της 24χρονης σε κύκλωμα εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων δεν ευσταθεί, ούτε και ελήφθη υπόψη κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας.

Ο δήμαρχος του 19ου παρισινού διαμερίσματος, Φρανσουά Ντανιώ, προσπαθεί να ηρεμήσει τους αναστατωμένους κατοίκους της εργατικής αλλά όχι με την πιο υψηλή εγκληματικότητα γειτονιά. "Το σημαντικό είναι ότι η βασική ύποπτη έχει προσαχθεί και δεν πρόκειται για έναν ψυχοπαθή που κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους της κατά τα άλλα ήσυχης γειτονιάς μας". Ο δήμος έχει θέσει στη διάθεση των κατοίκων της περιοχής μια έκτακτη μονάδα ψυχολογικής υποστήριξης.

Πηγή: The TOC


Read Next

19 Μαϊ 2024
19 Μαϊ 2024

Τζον Κένεντι Τζούνιορ – Καρολάιν Μπεσέτ Κένεντι:Το πιο υπέροχο και τραγικό ζευγάρι της Αμερικής

Το βιβλίο "Once Upon a Time" που θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου στην Αμερική αναφέρεται στην λαμπερή και καταστροφική γνωριμία του υπέροχου αυτού ζευγαριού με το τραγικό τέλος.

Περισσότερα από

News

19 Μαϊ 2024

Τζέιν Σέιμουρ: O μεγάλος έρωτας ήρθε στα 73 της έτη- "νόμιζα ότι είχα τελειώσει με τους άντρες"

Η ζωή κρύβει εκπλήξεις και ο έρωτας θα σε βρει όποτε εκείνος θέλει!

19 Μαϊ 2024

H Άντζελα Γκερέκου θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Σίσσυ σε νέα παραγωγή

Η Άντζελα Γκερέκου θα παίξει στη θεατρική παράσταση "Sissy in Heaven" στην οποία θα κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

19 Μαϊ 2024

Χρήστος Βασιλόπουλος: "Ένα παιδί είναι ευτυχισμένο με δύο χωρισμένους γονείς, αρκεί να είναι ισορροπημένοι"

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Δύο στις 10" και μίλησε για τη ζωή του μετά το χωρισμό του.

18 Μαϊ 2024

Ο 74χρονος Ρίτσαρντ Γκιρ έδειξε (και) στις Κάννες πόσο ερωτευμένος είναι με την Αλεχάντρα Σίλβα

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας "Oh, Canada", είχε δίπλα του την 41 ετών σύζυγό του, τον γιο του και βέβαια την συμπρωταγωνίστριά του, Ούμα Θέρμαν.

18 Μαϊ 2024

Η αειθαλής Σόφη Ζαννίνου κομψή με γαλάζιο ταγιέρ

Η Σόφη Ζαννίνου στα 73 παραμένει κομψή και λαμπερή.

18 Μαϊ 2024

Η απίστευτη μεταμόρφωση του Μπίλι Ζέιν σε Μάρλον Μπράντο

Όχι, δεν είναι ο Μάρλον Μπράντο που γυρίζει μια νέα ταινία. Είναι ο Μπίλι Ζέιν, που ενσαρκώνει τον μύθο του σινεμά στην επερχόμενη ταινία "Βαλς με τον Μπράντο".

18 Μαϊ 2024
18 Μαϊ 2024

Γιώργος Λάνθιμος: Το θερμό πεντάλεπτο χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης είχε στο πλευρό του την λαμπερή πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και άλλους συντελεστές της ταινίας.